1300x551_AA3_D_10990.jpg
De Audi music interface online herkent de aangesloten 3G/4G USB-modem (3G/4G-dongle) niet. De volgende MMI-melding verschijnt: “Er zijn geen afspeelbare bestanden beschikbaar.” In bepaalde gevallen wordt uw 3G/4G-stick niet ondersteund door de Audi music interface online.

Kijk a.u.b. op www.audi.com/mp3 welke 3G/4G UMTS-sticks ondersteund worden.

Als uw 3G/4G USB-modem niet de nieuwste firmware heeft, vraag dan uw provider of de USB-fabrikant om een software-update.

De selectie van een verkeerd toegangsprotocol (APN-instelling) kan ertoe leiden dat uw mobiele provider extra kosten in rekening brengt.
Neem in geval van twijfel contact op met uw provider.
Ondersteunt de Audi music interface online dataroaming? Ja, maar houd er rekening mee dat het inschakelen van de roamingfunctie met name bij gebruik in het buitenland voor hoge kosten kan zorgen. Wij raden u dringend aan om een zo groot mogelijke databundel te kiezen. Raadpleeg uw mobiele provider voor meer informatie. Dataroaming staat standaard uitgeschakeld en is in de configurator te activeren.
Wat kost het om via een 3G/4G USB-modem webradio naar de auto te streamen? Dat hangt af van uw abonnement. Vraag uw provider om meer informatie.
Wij raden u aan om een zo groot mogelijke databundel te kiezen. Let daarbij ook op het buiten bundeltarief, want meerverbruik kan voor hoge kosten zorgen.
Streaming van internetzenders vergt ongeveer 60 MB per uur (dat is exclusief het dataverbruik van de hotspot).
De ontvangst van een internetzender via een 3G/4G-dongle of de dataverbinding van de hotspot stopt op een bepaalde locatie waar ik voorheen een stabiele verbinding had. Een 3G/4G-dataverbinding is van veel factoren afhankelijk, zoals het tijdstip, het weer, weerkaatsing van andere verkeersdeelnemers (met name vrachtwagens), drukte op het netwerk en niet te vergeten de netwerkdekking.
Tijdens het streamen verschijnt van bepaalde radiostations het logo en bij andere alleen het algemene symbooltje van een zendmast. Als een internetzender voor het eerst wordt gekozen, slaat de Audi music interface online het logo op (indien beschikbaar).
De volgende keer dat dit radiostation wordt gekozen, is het logo te zien.
Na het downloaden van een podcast via WiFi zijn minder afleveringen beschikbaar dan aangekondigd. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De aanbieder/auteur stelt bijvoorbeeld minder podcasts via zijn server beschikbaar.
Als de verbinding wegvalt (van de router naar de provider of van de WiFi-verbinding), probeert de Audi music interface online diverse keren de verbinding te herstellen. Als dat niet lukt, stopt het downloaden via WiFi.
Als de auto langere tijd niet is gebruikt, gaat downloaden via WiFi niet.
Als er voor diverse afleveringen te weinig opslagruimte is, wordt de oudste aflevering gewist. Als een podcastaflevering extreem groot is (>45 min.), dan worden de eerder opgeslagen afleveringen gewist. Dit kan betekenen dat slechts enkele afleveringen beschikbaar zijn.
De reden voor een niet volledige WiFi-download staat in het menu van de betreffende podcastmap. Houd u er rekening mee dat deze melding alleen de eerste keer na het inschakelen van het autocontact zichtbaar is.
Hoe verloopt een WiFi-download op het ingestelde tijdstip? Eerst worden podcasts gedownload en daarna radio-uitzendingen. De downloadduur van de podcasts hangt sterk af van de bestandsgrootte, de internetverbinding en de verbinding met de server waarop de podcast staat. Als de podcasts zijn binnengehaald, begint de auto met de radiozenders.
Het downloaden duurt maximaal 1 uur en een kwartier, om de autoaccu te ontzien.
Houd u er a.u.b. rekening mee dat na de eerste download via WiFi het binnenhalen van de internetradiozenders relatief snel gaat, omdat de podcasts als eerste aan de beurt waren.
Bij het aansluiten van een 3G/4G USB-modem, een Apple iPod®, Aux-In-kabel of USB-flashstation verschijnt kort de melding “Er is geen apparaat of medium met het systeem verbonden” en daarna is “Apparaat wordt geladen…” op het MMI-scherm te lezen. De Audi interface online heeft ongeveer 10 seconden nodig om de aangesloten apparaten te initialiseren.
Waarom begint mijn iPod na opnieuw aansluiten aan het begin? Na het opnieuw aansluiten van de iPod weet de Audi music interface online niet hoe het laatst afgespeelde nummer geselecteerd is (bijvoorbeeld via genre of titel). Daarom wordt altijd de eerste track uit de eerste map (inclusief eventuele onderliggende mappen) afgespeeld.
Hoe zijn de persoonlijke gegevens beschermd? Een voorzichtige omgang met persoonlijke gegevens is voor Audi een basisvoorwaarde voor een vertrouwensrelatie met de klant.
Daarom wordt de geconfigureerde informatie niet opgeslagen en is deze na het sluiten van het browservenster niet meer beschikbaar. Bovendien is het configuratiebestand op de SD-kaart versleuteld.
Welke WiFi-versleuteling wordt ondersteund? De Audi music interface online ondersteunt de WiFi-encrypties WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP64 en WEP128.
Ondersteunt de Audi music interface online de WiFi-standaard IEEE 802.11n? Ja, en behalve IEEE 802.11n worden de standaards op de 2,4GHz IEEE 802.11b en IEEE 802.11g frequentieband ondersteund. De 5GHz-frequentie wordt niet ondersteund.
Hoe is de databeveiliging geregeld? Als wij IT in de auto integreren, letten we erop dat het oplossingen op maat zijn die de bestuurder zo min mogelijk afleiden en die zo veilig mogelijk zijn te gebruiken.
Dataprotectie en -beveiliging zijn heel belangrijk voor Audi. Er zijn ons tot nu toe geen gevallen bekend waarin een Audi bij een daadwerkelijke hackersaanval door de mand is gevallen. Via onze mobiele WiFi-hotspot zijn maximaal acht apparaten tegelijk met internet te verbinden. Volgens de stand der techniek gebruiken we de WPA2-standaard die de meeste klanten ook thuis voor WiFi hebben.
Via de mobiele hotspot en internet is er vanzelfsprekend geen toegang tot autofuncties zoals de remmen, het gaspedaal en andere systemen die noodzakelijk zijn om te rijden. Daar zorgen wij voor door de software en hardware voor de functies en bussystemen van het infotainment en de auto strikt te scheiden.
Mijn SD-kaart wordt niet herkend. De melding "SD-kaartfout" verschijnt.
Let u er a.u.b. op dat de Audi music interface online SD-kaarten ondersteunt van max. 32 GB, geformatteerd met bestandsformaat FAT of FAT32.
Het infotainmentsysteem toont een melding en de LED naast de SD-kaartslot van de Audi music interface online knippert langzaam in het rood en blauw. De Audi music interface online is nog niet geconfigureerd. Ga naar www.audi.com/mp3 en configureer daar de Audi music interface online. Sla de configuratie op een SD-kaart op, steek deze in de SD-kaartlezer in het dashboardkastje en laat de auto de configuratie inlezen.
Waarom zijn direct na het starten van de motor en met aangesloten USB-dongle eerst de via WiFi gedownloade bestanden te zien? Bij het aansluiten van de 3G/4G-stick start deze opnieuw op en dat begint met initialiseren en verbinden met het mobiele netwerk.
Dit is hetzelfde als het aanzetten van een mobiele telefoon, die na het invoeren van de pincode voor de SIM opnieuw contact maakt met het netwerk.
Na het aansluiten van de USB-modem duurt het 1 minuut voordat de Audi music interface online klaar is om radiozenders te streamen. De 3G/4G-dongle gebruikt deze tijd om te initialiseren en verbinding te maken met het netwerk. Dit is hetzelfde als het aanzetten van een mobiele telefoon, die na het invoeren van de pincode voor de SIM contact zoekt met het netwerk. Hoe lang dit met de USB-stick duurt is ook afhankelijk van de stick zelf.
Kan ik de software van de Audi music interface online updaten? Ja, dat is mogelijk. U kunt de systeemsoftware van de Audi music interface online en van het zenderoverzicht bijwerken.
Ga hiervoor naar menu (de daadwerkelijke menunamen kunnen in uw auto anders zijn):
3. Instellingen > Systeem > Software
Selecteer daar > Software-update en bevestig met > OK.
Vervolgens verschijnt circa 20 minuten (afhankelijk van de dataverbinding) de MMI-melding “Er is geen apparaat of medium aan het systeem gekoppeld”. Tegelijkertijd knippert de LED in het dashboardkastje snel in het rood en blauw.
Houd tijdens het updaten het infotainmentsysteem en het autocontact ingeschakeld. Verplaats de auto niet. Bij updaten met een 3G/4G USB-stick mag deze niet eruit worden gehaald.
Als na circa 1 minuut het menu van de Audi music interface online verschijnt, dan werkt het systeem al met de nieuwste software en is een update niet nodig.
Kies voor het actualiseren van het overzicht met radiostations niet > Software-update, maar:
> Overzicht bijwerken, gevolgd door > OK.
Het bijwerken duurt ongeveer 1 minuut.
De LED naast de SD-kaartlezer van de Audi music interface online kan met verschillende frequenties en in diverse kleuren knipperen. Wat zijn de betekenissen daarvan? De LED reageert op diverse situaties.
Kijk voor meer informatie in de gebruikshandleiding van het infotainmentsysteem.
In de instellingen staat ook Open Source. Wat betekent dat? De Audi music interface gebruikt onderdelen van opensourceproducten. Deze vallen onder de openbare GNU General Public License. De broncode van de opensource-elementen is op te vragen via info@audi.nl
Tip!

Kijk voor meer informatie over de bediening en werking van de Audi music interface online in uw gebruikshandleiding.