Audi connect plug and play
Audi connect plug and play

Audi connect
plug and play

Breng uw Audi naar het volgende niveau met Audi  connect plug  and  play

Met de Audi connect plug and play app -voor iOS en Android- wordt de smartphone via Bluetooth in één handomdraai verbonden met de Audi DataPlug in uw Audi. Veel Audi modellen vanaf bouwjaar 2008 zijn uit te rusten met de Audi DataPlug. Zowel de Audi connect plug and play app als de DataPlug zijn een product van Audi AG. De Audi DataPlug is nu kosteloos verkrijgbaar bij de Audi dealer.

myAudi

Wat u krijgt met Audi connect plug and play:

  • Recente voertuiginformatie op uw smartphone
  • Notificatie wanneer onderhoud nodig is
  • Overzicht van gereden ritten en inzicht in uw rijstijl
  • Automatische vastlegging van uw parkeerlocatie
  • Toegang tot Audi Klantenservice én 24/7 tot pechhulp
  • Mogelijkheid om eenvoudig op elk moment een serviceafspraak aan te vragen
Een compatibiliteitscontrole voor uw auto vindt u hier

Met de Audi  connect plug  and  play  app krijgt u op elk moment toegang tot actuele informatie over uw auto.

MyAudi

Mijn Audi

Onder ‘Mijn Audi’ ziet u bijvoorbeeld de kilometerstand, het chassisnummer of het tankniveau. Zelfs het aantal kilometers en dagen tot de volgende servicebeurt kunt u hier inzien.

ritten

Ritten

Met de ritregistratie kunt u eenvoudig vastleggen welke ritten u zakelijk of privé gereden heeft. Informatie van start tot eindpunt, datum, tijd, duur en route kunnen dankzij de automatische opnamefunctie eenvoudig vastgelegd worden. Indien nodig kunt u deze gegevens zelfs als PDF bestand exporteren.

Meer over rittenregistratie
Tankmonitor

Tankmonitor

Met de tankmonitor houdt u uw tankbeurten en maandelijkse brandstofkosten in de gaten. Als de Audi DataPlug een tankbeurt registreert van minimaal 10 liter, wordt u via de app geïnformeerd dat u de brandstofkosten kunt invoeren.

Statistik

Statistiek

Audi connect plug and play ondersteunt u bij het optimaliseren van uw rijstijl. Persoonlijke rijgegevens zoals acceleratie, snelheid, motortoerental en remgedrag worden gemeten en weergegeven in een gedetailleerde, statistische weergave. Tips zorgen voor het nog efficiënter bereiken van bestemmingen.

serviceafspraken

Serviceafspraken

U kunt op elk moment een afspraak met uw persoonlijke Audi-partner aanvragen. Dat kan zelfs inclusief directe oproep en navigatie naar de Audi-partner. Als uw voertuig een keuring of een oliebeurt nodig heeft, wordt -indien u dit wenst- automatisch een aanvraag voor een serviceafspraak ingediend bij uw Audi-partner. Hij neemt snel contact met u op voor het maken van een afspraak en ontvangt met uw toestemming automatisch alle relevante informatie.

Pech en hulp

Pech en hulp

De functie Pech en hulp verbindt u met de landelijke 24-uurs pechdienst of met Audi Klantenservice. Indien u vanuit het buitenland belt, kan uw provider hiervoor roamingkosten in rekening brengen. Als u wilt, kunnen uw positie- en voertuiggegevens worden verzonden en kunnen ook belangrijke tips voor noodgevallen worden weergegeven. De app toont ook informatie over waarschuwings- en indicatielampjes in uw voertuig. Deze informatie helpt u om ze te beoordelen en dienovereenkomstig te handelen als een waarschuwingslampje brandt.

Parkeerplaats

Parkeerlocatie

Met de Audi connect plug and play app weet u altijd precies waar u uw auto als laatste geparkeerd heeft. Dat kan nog wel eens handig zijn in een vreemde stad. U laat zich eenvoudig naar uw auto leiden en u kunt zelfs de locatie van uw Audi met anderen delen.

In drie stappen verbonden

Vernetztes Auto

  1. Controleer of uw auto compatibel is met de Audi DataPlug
  2. Download de Audi connect plug and play app voor iOS of Android
  3. Plan een afspraak bij een Audi dealer en laat u helpen bij de installatie van de DataPlug en activering van de app
Plan uw werkplaats afspraak

Compatibiliteit

Met de Audi DataPlug worden veel Audi-modellen die na 2008 zijn gebouwd, verbonden auto's.

Standaard bij Audi  Selectie :plus  occasions

Indien uw Audi geschikt is - zie de compability check hierboven - en niet uitgerust met standaard Audi connect, dan wordt Audi connect plug and play standaard geleverd bij een Audi Selectie :plus occasion.

App installieren

App installeren

Installeer de gratis Audi connect plug and play app voor iOS of Android en volg het registratieproces. Als u al een myAudi account heeft, kunt u daarmee ook inloggen.

Meest gestelde vragen

Wat kost de DataPlug?
De Audi DataPlug ontvangt u gratis bij aankoop van een Audi Selectie :plus occasion of wanneer uw Audi een servicebeurt ondergaat bij de officiële Audi dealer. De bijbehorende Audi connect plug and play app kunt u gratis downloaden in de App Store en in de Google Play Store.
Voor welke Audi modellen is de Audi DataPlug geschikt?
De Audi DataPlug is beschikbaar voor de meeste Audi’s vanaf bouwjaar 2008, welke niet over Audi connect beschikken. Via de link audi.nl/nl/web/nl/audi-connect/audi-connect-plug-and-play.html kunt u zien of uw Audi geschikt is voor de DataPlug. Scrol hier naar beneden naar 'Compatibiliteit' en selecteer uw Audi model, modeljaar en type motor.
Ik rijd al in een Audi occasion, kan ik de DataPlug ook al gebruiken?
Op dit moment is de Audi DataPlug beschikbaar bij aankoop van een Audi Selectie :plus occasion. Tevens wordt de DataPlug aangeboden wanneer uw Audi bij de officiële Audi dealer staat voor onderhoud. De DataPlug is niet los bestelbaar via de webshop. Via de link audi.nl/nl/web/nl/audi-connect/audi-connect-plug-and-play.html kunt u zien of uw Audi geschikt is voor de DataPlug. Scrol hier naar beneden naar 'Compatibiliteit' en selecteer uw Audi model, modeljaar en type motor.
Kan ik de Audi connect plug and play ritregistratie gebruiken voor belastingaangifte?
U kunt een PDF file exporteren uit de app van de ritregistratie met alle beschikbare data zoals; wat voor type rit was het (zakelijk/privé), ingevoerde notities en natuurlijk de ritgegevens. Deze data kan gebruikt worden als een berijders logboek. Houd er rekening mee dat belastingkantoren aanvullende vereisten kunnen hebben aan een logboek. Controleer altijd bij het belastingkantoor/administratiekantoor of deze data/format geaccepteerd worden.
De koppeling met de DataPlug werkt niet, wat kan ik daar aan doen?
Wanneer er geen koppeling met de DataPlug is, raad ik aan onderstaande te checken: - Zorg ervoor dat uw smartphone is voorzien van de meest recente software versie van het besturingssysteem. - Zorg ervoor dat de meeste recente versie van de Audi connect plug and play app is geïnstalleerd op de smartphone. - Controleer of GPS en Bluetooth zijn geactiveerd. - Kijk of er een goede internetverbinding is. - Heeft u instemming gegeven aan GPS-toegang van de app in de instellingen? - Controleer of er antivirus software is geïnstalleerd op de smartphone; dit kan een goede verbinding tussen de DataPlug en de smartphone verhinderen.