Virtual cockpit > Home > Audi Nederland

Interieur

 • 1400x438-virtualcockpit.jpg
1400x438-virtualcockpit.jpg

Audi virtual cockpit bundelt alle informatie

Alles in één oogopslag, direct in het blikveld – de Audi virtual cockpit, een volledig digitaal instrumentenpaneel, is volledig op de bestuurder gericht. Het 12,3 inch grote TFT-display toont alle informatie haarscherp, helder en contrastrijk.

Het instrumentenpaneel van de toekomst

Hier gebeurt alles in het directe blikveld van de bestuurder: op een uniek, 12,3 inch groot TFT-display combineert de Audi virtual cockpit de functies van een centraal MMI-scherm met die van een conventioneel instrumentarium. Alle functies en diensten verschijnen in de vorm van heldere, plastisch ogende grafische informatie en met gedetailleerde effecten op het scherm. De bestuurder heeft de keuze uit twee weergaven: een klassieke presentatie en de infotainment mode.

De weergavevorm verschilt van de gekozen instelling. In de klassieke vorm domineren een ronde snelheidsmeter en toerenteller het beeld. In de infotainment mode is een prominente plek ingeruimd voor aanvullende functies zoals navigatie, telefoon, Audi connect of media. De buitentemperatuur, klok, kilometerstanden en waarschuwings- en controlelampjes hebben in beide modi een vaste plek onderin het scherm.
 • 563x317-virtual-cockpit.jpg
  Snel, veilig en volledig digitaal


  Om de inhoud snel en valide weer te geven, gebruikt Audi als eerste autofabrikant de quadcore Tegra 30 chip uit de Tegra 3-serie van Nvidia.

  De grafische processor genereert zestig frames per seconde, waardoor een uiterst precieze weergave van de wijzers van de snelheidsmeter en toerenteller is gegarandeerd.

  De Audi virtual cockpit kan de meest uiteenlopende informatie tonen, van graphics van de assistentiesystemen via beelden van de achteruitrijcamera tot aan dynamische animaties.

The joy of use: intuïtieve en doordachte bediening

Bij de bediening speelt voor Audi de ‘joy of use’ een grote rol. Daarom komt tegelijk met de Audi virtual cockpit ook een nieuw, slim MMI-bedieningsconcept op de markt. Enerzijds kan de bestuurder via het multifunctionele stuurwiel opdrachten geven, bijvoorbeeld via de View-knop de weergavemodus aanpassen. Anderzijds zijn de functies van de Audi virtual cockpit met de volledig nieuw ontwikkelde MMI bedienbaar.

De nieuwste generatie bedienings- en weergavecomponenten is op bekende elementen gebaseerd, maar lijkt nu sterker op consumentenelektronica. Zo verloopt de bediening grotendeels nog steeds via de draai-/drukknop, maar de menuniveaus en menustappen zijn beduidend eenvoudiger geworden. De componenten van de nieuwe MMI zijn namelijk compacter en doeltreffender dan ooit. Dat blijkt ook uit de spraakherkenning, die een grote stap voorwaarts heeft gezet in de richting van een natuurlijke spraakwijze.
 • 563x317-virtual-cockpit2.jpg
  De highlights van de nieuwe MMI

  De nieuwe MMI blinkt met name uit door de kinderlijk eenvoudige bediening. De MMI touch reageert nu ook op bewegingen met meer vingers tegelijk, waardoor door lijsten scrollen en inzoomen op de navigatiekaart nog gemakkelijker gaan. Bovendien fungeert de draai-/drukknop ook als joystick: een lichte beweging naar links en het functiemenu verschijnt.

  Naar rechts drukken opent context gerelateerde opties, net zoals dat met de rechter muisknop van een pc het geval is. Om de bediening nog meer te vereenvoudigen, hebben de Audi ingenieurs het aantal functieknoppen naast de draai-/drukknop gereduceerd van vier tot twee. Om de bestuurder bliksemsnel de juiste informatie in het infotainmentsysteem te laten vinden, is er de MMI-zoekfunctie. Alles samengevat is sprake van een slim en intuïtief bedieningsconcept.