Audi inruilvoorstel > Occasions > Audi Nederland
Inruilvoorstel

Uw favoriete Audi
komt nu wel heel dichtbij!

Vraag voor uw huidige auto een inruilvoorstel aan.

Hebt u een mooie Audi op het oog en bent u benieuwd wat de Audi dealer voor uw huidige auto geeft? Vraag dan snel en vrijblijvend een inruilvoorstel aan. De inruilwaarde van uw auto wordt zorgvuldig beoordeeld en de Audi dealer reageert doorgaans binnen 30 minuten op uw inruilaanvraag. Ieder merk inruilauto is welkom.

inruilvoorstel_beeld_1920x1080.jpg

Hoe werkt het?

1) Vind uw favoriete Audi en bekijk de detailpagina van de auto.

2) Vraag een inruilvoorstel voor uw huidige auto aan. Voor een zorgvuldige beoordeling van de inruilwaarde vragen wij de volgende gegevens: kenteken, kilometerstand, foto's en uw persoonsgegevens.

3) U ontvangt doorgaans binnen 30 minuten een reactie van de Audi dealer.

Tevreden met het voorstel? Bespreek dan het vervolg met de Audi dealer. Eerst proefrijden en aflevering aan huis is ook mogelijk.
Audi inruilvoorstel

Veelgestelde vragen

Inruilvoorstel aanvragen

Wat is een inruilvoorstel?

Als u een andere auto wilt kopen, is het mogelijk om uw huidige auto te verkopen aan de Audi dealer. U ruilt uw huidige auto dan in. Het inruilvoorstel is de waarde die de Audi dealer bereid is te betalen voor uw huidige auto.

Is de inruilmodule voor elke auto te gebruiken?

Ja, u kunt voor elke auto een inruilvoorstel aanvragen. Elk merk, model en bouwjaar is welkom.

Hoe wordt het inruilvoorstel voor mijn auto bepaald?

Een van onze experts bij de Audi dealer gaat voor u aan de slag. De waarde van uw auto wordt onder andere bepaald door de leeftijd, kilometerstand, uitvoering en opties. Uiteraard is het ook belangrijk hoe hij er uitziet. Om de waarde vast te laten stellen, bent u natuurlijk altijd welkom bij elke Audi dealer in Nederland. U kunt ook gebruik maken van onze online inruilmodule. We vragen u dan om acht foto’s van uw auto en een aantal gegevens, zodat we zo goed mogelijk de waarde kunnen bepalen.

Welke gegevens moet ik aanleveren?

Om zo goed mogelijk de waarde van uw huidige auto te bepalen, vragen we de volgende informatie:
• Kenteken
• Kilometerstand
• Uitvoering, opties & accessoires
• Acht foto’s van buiten- en binnenkant van de auto
• Uw naam, telefoonnummer en e-mailadres

Wilt u mijn auto niet liever op locatie zien om discussie achteraf te voorkomen?

Nee, dat hoeft niet. Het is wel belangrijk dat u de gevraagde informatie doorgeeft en goede foto’s van uw auto aanlevert. Foto’s van bijvoorbeeld een natte auto of gemaakt in de avond, kunnen beschadigingen verhullen. Bij goede informatie is de Audi dealer in staat een correcte waardebepaling op afstand te maken.
Om u te helpen goede foto’s te maken, tonen we online precies vanuit welke hoek u elke foto het beste kunt maken.

Hoe snel krijg ik reactie?

We weten dat u graag snel wilt weten wat uw auto waard is. De Audi dealer doet zijn best om snel te reageren. Daarbij streven we ernaar om binnen 30 minuten te reageren. Dat lukt natuurlijk alleen binnen de openingstijden van de dealer. Het kan zijn dat er nog extra informatie nodig is om een goede waarde te bepalen.

Ik ben akkoord met het inruilvoorstel. Wat nu?

Dat is mooi! Dan bent u een stap dichterbij uw nieuwe Audi! U kunt contact opnemen met de Audi dealer en de vervolgstappen bespreken. Zoals de afleverdatum van de nieuwe Audi en betaling.

Kosten en financiering

Kost een inruilvoorstel geld?

Nee, deze service is gratis.

Ik heb mijn huidige auto gefinancierd. Wat betekent dat?

Bij een financiering is de auto het onderpand. De financieringsmaatschappij moet toestemming geven voor de verkoop. Bij de verkoop van de auto moet namelijk ook de resterende schuld afgelost worden. Om die reden heeft de financieringsmaatschappij ook de tenaamstellingscode die u nodig heeft om de auto te kunnen verkopen. Bespreek dit met de Audi dealer, zij kunnen dit soms ook rechtstreeks voor u regelen.

Het voorstel

Hoe lang is het inruilvoorstel geldig?

Nadat u het inruilvoorstel ontvangen heeft, geeft de Audi dealer u natuurlijk de tijd om hierover na te denken. U bent uiteraard van harte welkom om contact op te nemen met de dealer als u vragen heeft over het gedane inruilvoorstel. Het inruilvoorstel is in ieder geval twee weken geldig en binnen die tijd neemt de dealer ook contact met u op.

Als u geen interesse heeft in het inruilen van uw auto, dan is het inruilvoorstel niet meer geldig.
Daarnaast geldt dat het inruilvoorstel hoort bij de gegevens die u in de inruilmodule heeft ingevoerd en passend bij de foto’s van de auto. Mocht u daarna onverhoopt schade aan de auto krijgen, dan is het goed om dit te bespreken met de dealer. Dit kan namelijk van invloed zijn op de waarde van uw auto.

Is het inruilvoorstel bindend?

Nee, u ontvangt van ons een vrijblijvend voorstel. U kunt hierover altijd het gesprek aangaan met de dealer. Dat zal de dealer ook met u doen, mocht er na het bepalen van de inruilwaarde bijvoorbeeld onverhoopt nog schade aan uw auto ontstaan.

Is het voorstel ook geldig op een vergelijkbare auto op de website?

Het verstrekte inruilvoorstel is exclusief van de betreffende dealer in combinatie met de door u geselecteerde Audi.

Kan ik ook een inruilvoorstel bij een andere Audi dealer aanvragen?

Per aanvraag kunt u één Audi dealer selecteren om een inruilvoorstel te ontvangen.

Is de auto gereserveerd wanneer ik een inruilvoorstel heb aangevraagd?

Nee, er wordt niet automatisch een Audi gereserveerd.