1300x551_audiaicon_c1-p1_d_2048w.jpg

Audi Aicon: de zoektocht naar mobiliteit verbeeld

Audi Aicon: de zoektocht naar mobiliteit verbeeld

De visie van Audi is duidelijk: we hebben het niet meer over auto's, we hebben het over mobiliteit. De zoektocht van Audi betekent: hoe ziet mobiliteit er in de toekomst uit en hoe kunnen we deze ideeën vandaag de dag al omarmen? Zo creëren we in hoog tempo de meest geavanceerde technologieën.

Het volgende tijdperk

Deze manier van werken versnelde ook onze ideeën over zelfrijdende auto's. Kortom: het volgende tijdperk van de auto-industrie, staat op het punt van beginnen.

Autonoom rijden

De volledig autonome Audi Aicon barst van de intelligentie en kan door een breed scala aan sensoren nauwkeurig navigeren, uitstekend obstakels detecteren en die vervolgens vermijden.
  • 563x317_aicon02_d_2048x1536.jpg
    Adaptieve Artificial Intelligence Interface

    De Audi Aicon reageert op uw spraak en maakt gebruik van op maat gemaakte algoritmen om autonoom met u te communiceren. Adaptief. Met andere woorden, u kunt er op een natuurlijke manier tegen praten. U kunt uw persoonlijke toon, uitspraak, grammatica en stemvervormingen gebruiken om de gewenste reactie krijgen.

    Ook kan de Audi Aicon met andere auto’s én verkeersborden praten. Zo krijgt de Audi Aicon alle relevante informatie over verkeers- en wegomstandigheden.

Reageren op geluid

De ultrasone microfoons in de Audi Aicon zijn verbonden met het computersysteem van de auto dat de gegevens verwerkt. De Audi Aicon reageert hier vervolgens op. Dit systeem kan getriggerd worden door een onregelmatig geluid dat wordt gedetecteerd op de weg, in de cabine of van de auto zelf. De Audi Aicon past zich vervolgens aan de omgevings- of mechanische omstandigheden aan.
1400x840_audiaicon_c4-p1_d_2048w.jpg

Leave-no-trace-technologie

De milieuvriendelijke elektromotoren produceren in totaal 260 kW en hebben een koppel van 550 Nm. Maximale efficiëntie en daarmee dus ook een grote actieradius, waren belangrijker dan snel optrekken. Die strategie is ook terug te zien bij de aandrijflijn en elektrische remmen, die energie terugwinnen (recuperatie). De lichtgewichtconstructie, de body van de auto en de geoptimaliseerde aerodynamica helpen de Audi Aicon aan een bereik van tussen de 700 en 800 kilometer.

De Audi Aicon richt zich op het opnieuw verbinden met de natuur en het beschermen van ons fragiele ecosysteem. Met zijn krachtige elektrische, milieuvriendelijke motor brengt hij je terug in de natuur. Zonder een spoor achter te laten.
1400x840_audiaicon_c5-p1_d_2048w.jpg