Q5 Sportback > Q5 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
Dynamisch aanzicht driekwart van voren van de Audi Q5 Sportback

Q5 Sportback

De nieuwe Audi Q5 Sportback
is sportief, praktisch en elegant

De Audi Q5 Sportback combineert de krachtige prestaties van een SUV met een goede dagelijkse bruikbaarheid. Zijn coupé-achtige daklijn benadrukt de nieuwe, sportieve ontwerptaal, terwijl de quattro permanente vierwielaandrijving een indrukwekkende rijervaring garandeert.

De Audi Q5 Sportback verschijnt in de eerste helft van 2021 op de markt. De exacte specificaties en prijzen worden voorafgaand aan de marktintroductie bekendgemaakt.

Elke rit is een statement

Het design van de Audi Q5 Sportback geeft deze auto een indrukwekkend dynamische en zelfverzekerde uitstraling. Een ander bijzonder kenmerk is de brede, aflopende achterkant. Die maakt de coupé-achtige daklijn nog expressiever en versterkt het gestroomlijnde silhouet. De diffusor met horizontaal designelement, de chroomstrip die zich over de volledige wagenbreedte uitstrekt en de sportieve spoiler bovenaan de achterklep vervolmaken het dynamische ontwerp. De optionele S line voegt nog meer sportieve accenten toe.

Oled-achterlichten met specifiek lichtdesign

De oleds op de Audi Q5 Sportback zijn verdeeld over compacte, afzonderlijk aanstuurbare segmenten met een driedimensionale lay-out. Dankzij deze bijzondere achterlichttechnologie zijn verschillende lichtgraphics mogelijk. Tijdens de bestelprocedure kiest u uit drie varianten van de rode achterverlichting. Daarnaast verandert het lichtdesign onder het rijden automatisch al naar gelang de gekozen rijmodus. De achterlichten met innovatieve oled-technologie zijn uitgerust met een nabijheidssensor: als de auto stilstaat en een ander voertuig of weggebruiker komt van achteren binnen een afstand van twee meter, dan gaan alle oled-segmenten automatisch aan om de zichtbaarheid te verbeteren.
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-oled-v1-my2021.jpg
    Oled-achterlicht 1
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-oled-v2-my2021.jpg
    Oled-achterlicht 2
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-oled-v3-my2021.jpg
    Oled-achterlicht 3
Bovenaanzicht Audi Q5 Sportback

Een fascinerende rijdynamiek

De Audi Q5 Sportback valt op door zijn soepele rijeigenschappen en goede wegligging. De auto is standaard voorzien van quattro-aandrijving met ultra-technologie. Deze aandrijflijn reageert continu op de rijomstandigheden en verdeelt de aandrijfkracht naar behoefte over de wielen. Hierdoor rijdt de auto strak en sportief, met het karakter van een achterwielaandrijver. Voor een rijbeleving op maat is er via Audi drive select de mogelijkheid om van rijsetting te veranderen. Kies voor betere prestaties of meer comfort of bepaal zelf de ideale mix daarvan.

Een sportief en elegant interieur

Zelfs met de lage aflopende achterkant biedt de Audi Q5 Sportback voldoende ruimte aan vijf inzittenden. Hoofd- en beenruimte zijn ruim bemeten. De optionele S line is volledig op sportiviteit gericht en voegt visuele highlights toe. De sportstoelen voorin met grote zijwangen garanderen een ideale zitpositie. De criollobruine bekleding is van verfijnd nappaleder en afgewerkt met fraaie stiksels en S-reliëflogo’s bovenaan de rugleuningen. Een mooie manier om het sportieve autokarakter te benadrukken.

Interieur van de Audi Q5 Sportback
Audi virtual cockpit in de Audi Q5 Sportback

Uitstekende navigatie

De Audi Q5 Sportback staat in verbinding met u en de rest van de wereld. Dankzij de optionele Audi connect-toepassingen en de optionele MMI navigatie met online toegang tot points of interest zijn nuttige plaatsen zoals tankstations en parkeergarages eenvoudig te vinden. Bovendien ziet u dan meteen extra informatie over openingstijden, beschikbaarheid en prijzen. Gebruik ook de optionele ‘online verkeersinformatie plus’ om gedetailleerde realtime verkeersstromen inclusief files te zien.