Q3 Sportback TFSI e > Q3 > Home > Audi Nederland
Audi Q3 Sportback TFSI e

Q3 Sportback TFSI e

Audi Q3 Sportback TFSI e
Boordevol spanning

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

De Audi Q3 Sportback TFSI e zorgt met zijn krachtige plug-in hybride aandrijving en zijn coupéachtige daklijn voor een sportieve en dynamische uitstraling. Hiermee kunt u zorgeloos naar uw vakantiebestemming door de krachtige benzinemotor, terwijl u uw dagelijkse kilometers volledig elektrisch rijdt.

Zo krijgt u het beste van niet één, maar van twee Audi’s.

Een sportieve combinatie

De dynamische combinatie van elektrisch rijden en een benzinemotor. Tijdens langere reizen vertrouwt u op de benzinemotor om zorgeloos uw bestemming te halen.

Elektrisch op de korte afstand

De meeste dagelijkse ritten rijdt u volledig elektrisch, dus aangenaam stil en zonder lokale uitstoot.

Audi Q3 Sportback TFSI e
 
Audi Q3 Sportback TFSI e MMI-scherm
 

Maatwerk voor u

Met volle accu start de Audi Q3 Sportback TFSI e altijd in de EV-stand, dus volledig elektrisch. De benzinemotor springt dan alleen bij indien strikt noodzakelijk. Als u een navigatiebestemming invoert, switcht de auto naar de hybridemodus. Op basis van de routegegevens regelt uw Audi onderweg het samenspel tussen benzine- en elektrokracht, met de nadruk op elektrisch rijden. Zelf heeft u ook nog iets te vertellen, want op het middenscherm kiest u met EV eenvoudig voor elektrisch rijden, met Hold voor stroom bewaren voor een later moment (bijvoorbeeld een milieuzone in de stad) of met Charge voor extra kW’s aan de accu toevoegen.

De Q3 Sportback TFSI e in cijfers

Elektrische actieradius

ca. 45–50

km

volgens WLTP, voor 17- tot 20 inch wielen

Acceleratie

7,3

s

0 tot 100 km/h

Systeemvermogen

180

kW

(245 pk)

Audi Q3 Sportback TFSI e Audi virtual cockpit

Digitaal overzicht

De linker meter in de Audi virtual cockpit toont hoeveel elektropower u aanspreekt of dat er juist stroom teruggaat naar de accu’s. In het midden van dit digitale instrumentenpaneel ziet u de actieradius, onderverdeeld in elektrische en benzinekilometers. Overigens kunt u het rijbereik ook in de myAudi-app aflezen.

Audi Q3 Sportback TFSI e opladen

Eenvoudig thuis laden

Er zijn diverse mogelijkheden om uw Audi Q3 Sportback TFSI e betrouwbaar en veilig thuis en op het werk op te laden. Dat werkt met een laadvermogen van maximaal 3,7 kW.

Lees verder

Zo sportief kan een SUV zijn

Elk detail geeft blijk van kracht en precisie. Het titaniumzwarte rooster van de octagonale singleframe-grille, de trapezoïde luchtinlaten en de expressieve bumpers zijn stijlkenmerken van het driedimensionale design. De Audi Q3 Sportback TFSI e heeft een zelfverzekerde en dynamische uitstraling. Diverse carrosseriedelen zijn in een contrastkleur gespoten. Ook de coupéachtige daklijn en de achterspoiler benadrukken zijn sportieve karakter.

Audi Q3 Sportback TFSI e ledkoplampen

Een sportieve ambiance

De Audi Q3 Sportback TFSI e is een PHEV met een sportieve inborst. Dat blijkt uit de goede prestaties. Daar passen de optionele sportstoelen goed bij. Bovenaan de rugleuningen zijn S-logo’s aangebracht. Het dashboard is afgewerkt met een paneel van aluminium en in de deuropeningen sieren verlichte aluminium lijsten de dorpels.

 

Met opties naar wens krijgt de binnenkant van uw auto een extra sportieve uitstraling. Alcantara geeft uw Q3 Sportback TFSI e nog meer cachet. Het lichtpakket met ambient light en contourverlichting zorgt voor een elegante en hoogwaardige sfeer in het donker.

Audi Q3 Sportback TFSI e cockpit