Elektrische auto opladen: kosten | Audi Nederland > Elektrische auto opladen: thuis en onderweg > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Kosten opladen

Kosten opladen

De kosten van het opladen van een elektrische auto

Een volle accu met elektriciteit is gemiddeld 50 tot 70 procent goedkoper dan een volle tank met benzine. Het exacte kostenvoordeel van elektrisch laden ten opzichte van tanken varieert. Dit heeft te maken met het wisselende energieverbruik van een elektrische auto, verschillende stroomtarieven en extra toeslagen bij openbare laadpalen. Eén ding is zeker: elektrisch ‘tanken’ is in elke situatie voordeliger dan het tanken van benzine.

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

Het opladen van een elektrische auto kost gemiddeld €0,23 per kWh. Het tanken van benzine kost gemiddeld €1,70 per liter. Stel u rijdt 20.000 kilometer per jaar tegen deze brandstofprijzen, dan zijn de geschatte maandelijkse kosten als volgt:

  • Oplaadkosten: € 68,33 per maand*
  • Benzinekosten: € 170,00 per maand**
Wat kost het opladen van een elektrische auto?

Dat is een verschil van 60 procent! Voor de elektrische auto’s van Audi geldt dat er energie wordt teruggewonnen tijdens het remmen. Dit maakt uw elektrische kilometers nog voordeliger.

Wat kost een kilometer elektrisch rijden?

Wat kost een kilometer elektrisch rijden?

Een kilometer elektrisch rijden kost afgerond €0,041 tegen een gemiddeld stroomtarief van €0,23 per kWh. Het rijden van een kilometer met een benzineauto kost daarentegen afgerond €0,102. U bespaart daarmee meer dan de helft aan brandstofkosten.

De kosten van het laden van elektriciteit liggen in verhouding tot het tanken van benzine gemiddeld een stuk lager. Dit maakt elektrisch rijden zeer interessant voor de portemonnee. Lage elektrische laadkosten zijn echter niet het enige financiële voordeel van elektrisch rijden.

We vertellen u graag meer over alle andere fiscale voordelen van elektromobiliteit.
*
Oplaadkosten bij een verbruik van 5,55 kilometer op 1 kWh aan elektriciteit, ofwel 18 kWh per 100 kilometer.
**
Benzinekosten bij een verbruik van 16,67 kilometer op 1 liter benzine, ofwel 6 liter per 100 kilometer