Elektrische auto leasen: zakelijk | Audi Nederland > Een elektrische auto leasen bij Audi | Audi Nederland > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Zakelijk leasen

Zakelijk leasen

Elektrische auto leasen: zakelijk

Het leasen van een elektrische auto is tegenwoordig zeer aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. Bij zakelijk leasen komen grote (financiële) voordelen kijken. Dit komt omdat de overheid elektrisch rijden stimuleert door middel van subsidies. Van welke voordelen kunt u als ondernemer of zelfstandige profiteren? We zetten het voor u op een rij.

 • 563x317-Fotolia_217665690_03.jpg
  Motorrijtuigenbelasting en BPM

  Elektrisch rijden is goed voor de bankrekening. Volledig elektrische auto’s zijn namelijk vrijgesteld van de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). Daarnaast krijgt u ook vrijstelling van Motorrijtuigenbelasting (MRB) omdat volledig elektrische auto’s geen CO2 uitstoten.

 • 563x317-L1005456_v06.jpg
  Bijtelling

  Bijtelling is zeer relevant voor zakelijke rijders die ook privé gebruik maken van hun auto. U maakt privégebruik van uw auto als u meer dan 500 kilometer per jaar voor eigen doeleinden rijdt. In 2020 zijn er twee tarieven voor bijtelling vastgesteld: 8% en 22%. Hierbij geldt de regel: alleen volledig elektrische auto’s die geen CO2 uitstoten betalen het tarief van 8%. Dit maakt de keuze voor een elektrisch rijden nog makkelijker!

 • 563x317_AA3_P_141012.jpg
  Milieu Investeringsaftrek

  Ondernemers kunnen bij het leasen van elektrische auto’s ook voordeel halen uit de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Dit is een aftrekpost voor investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen. Door aanspraak te maken op de MIA kunt u 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op uw fiscale winst. Dit komt nog bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

Het zakelijk leasen van een elektrische auto bij Audi

Bij Audi kunt u op verschillende manieren een elektrische auto leasen. Zakelijk leasen is voor iedere (zelfstandige) ondernemer toegankelijk gemaakt. U kunt kiezen tussen de Audi Operational Lease en de Audi Financial Lease.

Het zakelijk leasen van een elektrische auto bij Audi
 • 563x317-L1005367_v05.jpg
  Audi Operational Lease

  Het pakket Full Operational Lease is bij Audi speciaal opgezet om leasen voor ondernemers gemakkelijk en overzichtelijk te maken. Tegen een vast bedrag per maand bent u de trotse rijder van een gloednieuwe Audi. Omdat de auto in bezit blijft van de leasemaatschappij wordt alles voor u geregeld: van het onderhoud tot de verzekering van de auto. Aan het einde van het leasecontract kunt u de auto weer bij uw dealer inleveren.

  Lees alles over de comfortabele mogelijkheden van Full Operational Lease.
 • 563x317-L1005485_v01.jpg
  Audi Financial Lease

  Als (zelfstandig) ondernemer kunt u bij Audi ook profiteren van de aantrekkelijke financieringsmogelijkheden van Audi Financial Lease. Tegen een acceptabel maandbedrag kunt u in een Audi de weg op. En om leasen nog voordeliger te maken, bieden wij u de aflossingsvrije ‘slottermijn’ over uw financiering. Hierdoor dalen de maandelijkse lasten zichtbaar.

  Lees alles over de interessante voordelen van Financial Lease.