Elektrisch rijden met Audi | Audi Nederland > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Elektrisch rijden

Alles over elektrisch rijden

Onze manier van rijden verandert: brandstof zoals benzine of diesel maken plaats voor elektriciteit. Elektrische auto’s en laadpalen worden steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Elektrisch rijden is de toekomst. Wij vertellen u graag alles over deze duurzame manier van rijden.

Wat is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden houdt in dat de auto zich 100% voortbeweegt door elektrische aandrijving. Hiervoor is de brandstofmotor op benzine of diesel vervangen door een elektromotor met accu. In deze accu, de tractiebatterij, wordt elektrische energie opgeslagen.

Wanneer u overweegt om elektrisch te rijden, is het goed om te weten welke aspecten anders zijn ten opzichte van traditionele auto’s. Zo verandert onder andere de manier van tanken en heeft het leasen van een elektrische auto andere voordelen. Ook verschilt de actieradius, de kosten van elektrisch rijden en het onderhoud aan de auto. Wij leggen graag uit wat dit voor u betekent.

Wat is elektrisch rijden?
Opladen van de auto

Opladen van uw Audi.

Als u elektrisch rijdt hoeft u niet meer te tanken, maar kunt u de accu van de auto opladen. U kunt de accu op verschillende plaatsen opladen, namelijk bij u thuis en onderweg. Hoe snel het laden gaat, hangt onder andere af van het type auto, de laadkabel en de stroomaansluiting.

Lees meer over het opladen van een elektrische auto
Kosten

Kosten

De kosten van een brandstof auto en een elektrisch voertuig verschillen op een aantal vlakken. De aanschafprijs van een elektrische auto ligt over het algemeen iets hoger dan bij een vergelijkbaar model op brandstof. Echter vallen de gebruikskosten in verhouding vaak lager uit.

Lees meer over de kosten van elektrisch rijden
 • 563x317_aser_p_191007.jpg
  Onderhoud

  Onderhoud aan een elektrische auto is minder vaak nodig in vergelijking met auto’s die op brandstof rijden. Een elektrische auto bevat namelijk minder onderdelen dan een brandstof voertuig. Dit bespaart u op jaarbasis al snel honderden euro's.

 • 883x496_adiv-p-121062.jpg
  Duurzaam rijden

  Een volledig elektrische auto stoot geen CO2 uit, waardoor elektrisch rijden milieuvriendelijker is. Zo gaat u met een goed gevoel de weg op.

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden draagt bij aan een duurzame toekomst. Daarnaast heeft elektrisch rijden vele voordelen voor u als rijder. Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van brandstof auto's? We zetten ze voor u op een rij:

 • Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig omdat er minder onderdelen in zitten dan een auto met brandstofmotor
 • Elektrische auto’s hebben een snelle acceleratie door een hoog koppel
 • Elektrische auto’s zijn milieuvriendelijker omdat ze geen CO2 uitstoten
 • Bij remmen en afdalen wordt de energie teruggewonnen om de accu op te laden
 • De auto heeft een goede wegligging, doordat het zwaartepunt lager ligt
 • De elektromotor is kleiner en stiller dan de benzine- of dieselmotor
Waarom elektrisch rijden?
Elektrische auto leasen

Elektrische auto leasen

Naast het kopen van een elektrische auto kunt u ook kiezen om te leasen. Een elektrische auto least u voor een vast bedrag per maand. De leasekosten van een elektrische auto verschillen per model, maar zijn altijd opgebouwd uit de volgende kosten:

 • Maandelijkse leasekosten
 • Stroomkosten
Lees meer over het leasen van een elektrische auto.