Groen en duurzaam rijden | Audi Nederland > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Elektrisch rijden

Groen en duurzaam rijden

Elektrisch rijden is de meest groene manier om u met een auto van A naar B te verplaatsen. Dit heeft te maken met de CO2 besparing van een elektrische auto. Tijdens het rijden stoten dit soort auto's geen schadelijke stoffen uit.
Elektrisch rijden biedt meer milieuvoordelen.
De onderdelen van een elektrische auto zijn goed te recyclen en kunnen op vele manieren worden hergebruikt. Dit maakt elektrisch rijden met recht de meest schone en groene manier van autorijden.

 • 563x317_AAQ_E_10051.jpg
  Hoe groen is elektrisch rijden?

  Elektrisch rijden heeft grote voordelen voor het milieu. Elektrische auto’s rijden namelijk op een accu in plaats van een conventionele verbrandingsmotor, waardoor zij geen stikstof en CO2 uitstoten tijdens het rijden. Dit maakt impact op het milieu omdat deze stoffen bijdragen aan de opwarming van de aarde. Ook verspreiden auto’s die aangedreven worden door elektriciteit minder fijnstoffen tijdens het rijden. Dit is belangrijk omdat deze stoffen bij inademing invloed kunnen hebben op de gezondheid. Door middel van elektrisch rijden bent u goed bezig voor mens én milieu. U kunt altijd gerust en zorgeloos de weg op!

 • 563x317_AOZ_A4_DIV_151024.jpg
  De CO2 besparing van een elektrische auto per jaar

  Een elektrische auto bespaart gemiddeld 1,2 ton CO2 per jaar ten opzichte van een benzine- of dieselauto. Zoals genoemd stoten elektrische auto’s geen schadelijke gassen uit tijdens het rijden. Bij de productie van de meeste elektrische auto’s worden, over het algemeen, echter wel fossiele brandstoffen gebruikt, die CO2 uitstoot veroorzaken. De stappen tot nul emissie zijn bij Audi gezet. Onlangs heeft Audi Brussel als eerste fabriek ter wereld het certificaat ‘CO2-neutrale fabriek’ in ontvangst genomen. Dit betekent dat alle elektrische auto’s van Audi tijdens het gehele proces (productie en rijden) geen schadelijke stoffen verspreiden.

  Lees alles over de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel.
 • 1080_co2_neutral_car_transport_2.jpg
  Duurzame productie en recycle mogelijkheden

  Elektrische auto’s rijden voornamelijk op zogeheten lithium-ion batterijen. Deze batterijen zijn relatief veilig voor het milieu en goed te recyclen. Hoelang lithium-ion batterijen gemiddeld meegaan? De daadwerkelijke levensduur van de batterijen is vooralsnog onduidelijk, maar wettelijk gezien dienen zij minimaal 8 jaar of 160.000 kilometer mee te gaan. Als de batterij op is, wordt hij gerecycled en hergebruikt bij onder andere de tijdelijke opslag van lokale wind- of zonne-energie. Zo krijgt elke afgeschreven elektrische accu een tweede leven.

 • 1920x1080-zero-emission.jpg
  Audi’s Road to Zero Emission

  Audi is hard onderweg naar een toekomst met CO2-neutrale mobiliteits opties. Duurzaam rijden heeft grote voordelen voor het milieu en de gezondheid van de mens, omdat elektrische auto’s tijdens het rijden geen schadelijke stoffen zoals CO2 en stikstof uitstoten. Hierdoor kunt u als rijder van zo’n auto altijd met een goed gevoel op weg. Lees hier alles over de elektrische ontwikkelingen bij Audi.

  The road to zero