Groen en duurzaam rijden | Audi Nederland > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Elektrisch rijden

Groen en duurzaam rijden

Elektrisch rijden is de meest groene manier om u met een auto van A naar B te verplaatsen. Dit komt doordat elektrische auto’s tijdens het rijden geen stikstof en CO2 uitstoten. Maar elektrisch rijden biedt meer milieuvoordelen. De onderdelen van een elektrische auto zijn namelijk goed te recyclen en kunnen op meerdere manieren worden hergebruikt. Dit maakt elektrisch rijden met recht de meest schone en groene manier van autorijden.

 • 563x317_AAQ_E_10051.jpg
  Hoe groen is elektrisch rijden?

  Elektrisch rijden heeft grote voordelen voor het milieu. Elektrische auto’s rijden namelijk op een accu in plaats van een conventionele verbrandingsmotor, waardoor zij geen stikstof en CO2 uitstoten tijdens het rijden. Dit maakt impact op het milieu omdat deze stoffen bijdragen aan de opwarming van de aarde. Ook verspreiden auto’s die aangedreven worden door elektriciteit minder fijnstoffen tijdens het rijden. Dit is belangrijk omdat deze stoffen bij inademing invloed kunnen hebben op de gezondheid. Door middel van elektrisch rijden bent u goed bezig voor mens én milieu. U kunt altijd gerust en zorgeloos de weg op!

 • 563x317_AOZ_A4_DIV_151024.jpg
  De invloed van brandstofkeuze op het klimaat

  Broeikasgassen (CO2 en methaan) zijn verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Zoals genoemd is de uitstoot van deze gassen bij het rijden van een elektrische auto verleden tijd. Bij de productie van elektrische auto’s en bij het opwekken van grijze stroom wordt echter wel fossiele brandstoffen gebruikt. Er wordt hard gewerkt om het gebruik van deze brandstoffen in de toekomst volledig uit te bannen. De eerste groene stappen zijn al gezet. Zo kunt u tegenwoordig overal groene stroom ‘tanken’. Hierdoor is de totale CO2 besparing van een elektrische auto (productie, tanken en rijden) ten opzichte van een benzineauto maar liefst 70%.

Accu

Hoeveel geluid maakt een elektrische auto

Een elektrische auto maakt amper geluid omdat hij aangedreven worden door stille elektromotoren. Hierdoor ontstaat een directe vermindering van de geluidsoverlast door het verkeer. Elektrisch rijden is zelfs zo stil, dat alle nieuwe elektrische auto’s vanaf 1 juli 2019, binnen de EU, voorzien moeten worden van een akoestisch waarschuwingssysteem (AVAS). Dit is een systeem dat bij lage snelheden en achteruitrijden geluid produceert. Hierdoor vallen de auto’s meer bij andere weggebruikers op, wat de veiligheid in het verkeer ten goede komt.

 • 1080_co2_neutral_car_transport_2.jpg
  Duurzame productie en recycle mogelijkheden

  Elektrische auto’s rijden voornamelijk op zogeheten lithium-ion batterijen. Deze batterijen zijn relatief veilig voor het milieu en goed te recyclen. Hoelang lithium-ion batterijen gemiddeld meegaan? De daadwerkelijke levensduur van de batterijen is vooralsnog onduidelijk, maar wettelijk gezien dienen zij minimaal 8 jaar of 160.000 kilometer mee te gaan. Als de batterij op is, wordt hij gerecycled en hergebruikt bij onder andere de tijdelijke opslag van lokale wind- of zonne-energie. Zo krijgt elke afgeschreven elektrische accu een tweede leven.

 • 1920x1080-zero-emission.jpg
  Audi’s Road to Zero Emission

  Audi is hard onderweg naar een toekomst met CO2-neutrale mobiliteits opties. Duurzaam rijden heeft grote voordelen voor het milieu en de gezondheid van de mens, omdat elektrische auto’s tijdens het rijden geen schadelijke stoffen zoals CO2 en stikstof uitstoten. Hierdoor kunt u als rijder van zo’n auto altijd met een goed gevoel op weg. Lees hier alles over de elektrische ontwikkelingen bij Audi.

  The road to zero