Tips om de actieradius van uw e-tron te vergroten | Audi Nederland > Actieradius elektrische auto > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
actieradius

3 tips om de actieradius te vergroten

3 tips om de actieradius van uw elektrische auto te vergroten

De actieradius van een elektrische auto is een van de meest besproken onderwerpen van elektromobiliteit. Inmiddels zijn elektromotoren zo sterk ontwikkeld dat elektrische auto’s zowel grote als korte afstanden, comfortabel kunnen afleggen. Er zijn een aantal zaken waar u op kunt letten tijdens het rijden, om nog meer kilometers uit een volle batterij te halen. Met deze tips haalt u het maximale bereik uit uw elektrische auto, zonder in te leveren op reistijd.

3 Tips:

Tip 1. Terugwinnen van remenergie
Tip 2. Ken uw elektrische auto
Tip 3. Accelereer met mate en rij vloeiend

Tip 1. Terugwinnen van remenergie

Elektrische auto’s hebben het vermogen om tijdens het autorijden regeneratief te remmen. Dit heeft een zeer positieve invloed op de actieradius van deze auto’s. De Audi e-tron heeft een uniek en zeer innovatief recuperatiesysteem. De auto wint in twee situaties energie terug: als de bestuurder het rempedaal indrukt en als de bestuurder het gas loslaat. Tijdens deze acties zetten de elektromotoren kinetische energie om in elektrische energie. De e-tron wint de meeste energie terug tijdens het loslaten van het gaspedaal, laat de auto dus zoveel mogelijk uitrollen.

Het terugwinnen van energie speelt een grote rol in het ruime bereik van meer dan 400 kilometer (WLTP) van de e-tron. De auto rijdt ongeveer een derde van deze afstand op teruggewonnen energie.

Tip 2. Ken uw elektrische auto

U kunt de actieradius van uw e-tron sterk vergroten door gebruik te maken van slimme assistentiesystemen. Deze toepassingen zijn speciaal ontworpen om de auto zo efficiënt mogelijk te laten rijden en de bestuurder tijdens het rijden te ondersteunen. Audi-rijders kunnen onderweg gebruik maken van de standaard efficiency assist. Deze functie detecteert het verkeer om de bestuurder heen en geeft aanwijzingen in de virtual cockpit om anticiperend te kunnen rijden. In combinatie met de adaptive drive assistent kan de efficiency assist de auto anticiperend laten afremmen en versnellen. Hierdoor haalt u altijd het maximale uit uw actieradius. Daarnaast kent het MMI navigatiesysteem uw ingevoerde route en past hierdoor uw remgedrag aan op bijvoorbeeld een naderende bocht.

Tip 3. Accelereer met mate en rij vloeiend

Stabiel rijden op een constante snelheid vergroot de actieradius van een elektrische auto. Hierdoor worden de elektromotoren minimaal belast en verbruiken ze weinig energie. Hoge snelheden en veel wisselingen in de snelheid vergen daarentegen veel vermogen van de elektromotoren. Zet tijdens het rijden daarom de cruisecontrol aan, ook bij lage snelheden. Op deze manier haalt u het maximale aantal kilometers uit een volle accu.

Het aantal kilometers dat een elektrische auto kan afleggen op een volle accu met elektriciteit is een spraakmakend onderwerp. Lees alles over de actieradius van de e-tron of bereken dit eenvoudig met de actieradiustool.
Lees alles over de actieradius van de e-tron of bereken dit eenvoudig met de actieradiustool.