Elektrisch rijden: buitenland | Audi Nederland > Actieradius elektrische auto > Elektrische auto’s van Audi > Home > Audi Nederland
Rijden in buitenland

Rijden in buitenland

Elektrisch rijden in het buitenland

Comfortabel op vakantie

Bent u van plan om voor het eerst met de elektrische auto op vakantie te gaan naar Frankrijk, Duitsland, Spanje of misschien wel Denemarken? De Audi e-tron heeft een zeer ruime actieradius én er is in Europa altijd een (snel) laadstation binnen handbereik.

We helpen u graag bij het plannen van uw avontuur.

 • 563x317_AA3_P_141017.jpg
  Hoe plan ik mijn reis naar het buitenland?

  Elektrisch rijden naar uw vakantiebestemming is tegenwoordig geen issue meer. Tijdens het plannen van uw reis dient u rekening te houden met twee zaken: de actieradius van de auto en de infrastructuur aan laadpalen binnen Europa. Het aantal kilometers dat u, zonder tussendoor op te laden op een volle ‘tank’ kunt rijden, hoeft geen belemmering meer te zijn. De Audi e-tron heeft namelijk een actieradius van ruim 400 kilometer. Dit geeft u veel speling, waardoor u voordat u de weg op gaat mooie locaties kunt uitzoeken om te op te laden. U kunt de gekozen laadstations eenvoudig toevoegen in de navigatie.

  Meer over Audi e-tron
 • 563x317-ionity_image_7.jpg
  Kan ik in het buitenland mijn elektrische auto opladen?

  Binnen heel Europa kunt u, zowel onderweg als op uw vakantiebestemming, comfortabel gebruik maken van publieke laadpalen. De Shuttel mobiliteitskaart geeft u toegang tot meer dan 65.000 laadpunten, verspreid over zestien landen in heel Europa. Langs de belangrijkste Europese snelwegen kunt u daarnaast ook profiteren van de snelladers binnen het IONITY-netwerk.
  Check in met uw laaddruppel en laad uw auto binnen 30 minuten tot 80% op.

  Meer over opladen
Laadkabels

Zijn laadkabels universeel?

Laadkabels zijn zo goed als universeel. Bijna alle laadstations in Europa zijn geschikt voor de zogeheten Mennekes Type 2 laadkabel. Laadstations die alleen vertrouwen op de Type 3 laadkabel komen sporadisch in Frankrijk en Italië voor. Mocht u op vakantie gaan naar een van deze landen, houd dan de MMI navigatie goed in de gaten. Zo kunt u gemakkelijk zien van welke laadkabel de desbetreffende oplaadlocatie gebruik maakt.

Op reis met de elektrische auto en caravan

Een van de unieke voordelen van de Audi e-tron is dat de auto de mogelijkheid biedt om een trekhaak te bevestigen.

Op reis met de elektrische auto en caravan

Waarom de meeste elektrische automerken geen caravan kunnen trekken? Dat heeft te maken met de volgende drie factoren:

 • Het gewicht van een caravan, boot of aanhanger beperkt de actieradius.
 • Elektrische auto’s zijn relatief zwaar door het accupakket. Een caravan of aanhanger zorgt voor extra gewicht achter de auto.

Door het maximale trekgewicht van 1800kg is het trekken van een caravan, boot of aanhanger voor de e-tron geen probleem.