Audi e-tron > e-tron > Home > Audi Nederland

Electric has gone Audi

Gaan en staan waar u wilt en een nieuwe vorm van mobiliteit. Met de 100% elektrisch Audi e-tron is dat heel vanzelfsprekend. Of u nu door de stad rijdt of met vrienden onderweg bent naar de zeilboot, de Audi e-tron is er geschikt voor. De eerste fully electric Audi is niet alleen sportief, maar ook net zo veelzijdig inzetbaar als een auto met brandstofmotor. De twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving van de Audi e-tron zorgen voor opmerkelijke prestaties en goede rijeigenschappen.

De Audi e-tron wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel. De eerste leveringen in Europa staan voor begin 2019 gepland. De consumentenadviesprijs voor de Audi e-tron in Nederland bedraagt € 84.100*.

De grote en sportieve SUV heeft een actieradius van meer dan 400 km**

alt
Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • Reserveer nu de eerste fully electric SUV van Audi.

 • De quattro-aandrijving van de Audi e-tron komt indien nodig in actie en zorgt dan op elke ondergrond voor rijplezier.

 • Groene energie afnemen betekent schoon rijden en duurzaam opladen.

 • Dankzij de grote hoogspanningsaccu in de Audi e-tron is de actieradius heel ruim.

 • Zoals kenmerkend is voor een SUV van Audi, heeft ook de Audi e-tron een octagonale Singleframe-grille met verticale spijlen.

 • De eerste volledig elektrische SUV van Audi is niet alleen sportief, maar ook geschikt voor alle typen autoritten.

 • De horizontale lijnen van de sculpturaal gevormde achterkant met grote dakspoiler en brede diffusor benadrukken het sportieve karakter van de elektrisch aangedreven SUV.

 • Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur lichter en versterkt de ruimtelijke indruk.

 • Audi levert een totaalpakket om thuis en onderweg te kunnen opladen, zodat u met de Audi e-tron zonder beperkingen puur elektrisch rijdt.

 • De optionele digitale buitenspiegels zijn een designhoogtepunt van de Audi e-tron.

 • De e-tron-logo’s op de voorspatborden zijn oranje en ook de remzadels zijn optioneel in sprankelend oranje uit te voeren.

 • De interieuraankleding en de comfortuitrusting van de Audi e-tron zijn van vertrouwd hoog Audi niveau.

 • De bediening is op de bestuurder gericht, wat ook zichtbaar is aan het onderste scherm in de brede middenconsole.

 • Met de Audi virtual cockpit heeft u altijd goed zicht op de belangrijkste informatie. Het digitale dashboard toont ook gegevens van speciale e-tron-toepassingen.

 • En profil valt op dat de doorlopende schouderlijn een belangrijk designelement van de Audi e-tron is.

 • De doorlopende led-achterlichten van de Audi e-tron zijn een karakteristiek kenmerk van de grotere Audi modellen.

 • De Audi e-tron voelt zich overal thuis en dankzij de forse accu hoeft niet meteen een laadpunt in de buurt te zijn.

 • Of u nu door de stad rijdt of met vrienden onderweg bent naar de zeilboot, de Audi e-tron is er geschikt voor.

Dynamisch rijden en een elektrische aandrijving

De Audi e-tron wordt aangedreven door twee elektromotoren. Daarmee versnelt de e-SUV vlot vanuit stilstand. Voluit wegrijden doet denken aan een sportauto. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie van quattro, zorgt daarbij voor optimale tractie en dynamiek. De Audi e-tron voelt zich niet alleen thuis in het drukke Nederlandse verkeer, maar is ook een genot om te rijden op lege, kronkelende wegen. De quattro-aandrijving is actief als de situatie daarom vraagt. Het aandrijfkoppel wordt variabel over de assen en wielen verdeeld.

Fahrdynamik
Meer over de rijdynamiek
Reichweite

"Spontane breaks zijn onderdeel van mijn leven"

Meer over de actieradius

De ideale auto voor dagelijks gebruik

Een allesomvattend laadconcept zorgt voor de koppeling tussen de Audi e-tron en uw thuisbasis. Slimme toepassingen en aanvullende diensten, al dan niet in samenwerking met externe partijen, maken het voor u gemakkelijk om op elektrisch rijden over te stappen. Als de auto in alle rust is opgeladen, terwijl u andere dingen deed of misschien wel lag te slapen, zorgen het ruime interieur en het comfort ervoor dat u zich onderweg net zo prettig voelt als in de vertrouwde thuisomgeving.

Der perfekte Begleiter
Zuverlässigkeit

"Over opladen hoeven we ons nooit druk te maken"

Meer over veiligheid en kwaliteit

Snel laden

Nederland is ideaal om elektrisch te rijden, want er staan heel veel laadpalen, zowel in steden en dorpen als langs de snelwegen. Ook de rest van Europa werkt inmiddels flink aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur. Voor thuis en op kantoor zijn er compacte wallboxen, die helemaal mooi zijn in combinatie met zonnepanelen of op zijn minst een groenestroomcontract. De elektrische laadklep van de Audi e-tron scharniert ruimtebesparend aan de onderkant. Na het verwijderen van de stekker sluit de klep na vijf seconden automatisch.

Laden
Meer over opladen

Een licht interieur met een goede luchtkwaliteit.
De interieuraankleding en de comfortuitrusting van de Audi e-tron zijn van vertrouwd hoog Audi niveau. Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur lichter en versterkt de ruimtelijke indruk. Als alternatief voor de standaard dualzone climate control levert Audi een over vier interieurgebieden gescheiden klimaatregeling en het Air Quality-pakket aan. In dit laatste zitten een ionisator en instelbare parfumeur, voor de best mogelijke luchtkwaliteit. Een sensor reageert op luchtvervuiling en zet dan automatisch de luchtrecirculatie aan.

Meer over het ruimteconcept

De details zorgen voor het verschil

Met de Audi e-tron vertaalt Audi de vertrouwde designtaal van het merk naar een nieuw tijdperk: dat van elektrisch rijden. Dit geldt zowel voor de binnen- als buitenkant. Stijlbepalende details verduidelijken dat de Audi e-tron altijd elektrisch rijdt. Voorbeelden zijn de speciale dagrijverlichting, de elektrische laadklep, bekledingstiksels die aan stroomkabels doen denken en het ontbreken van uitlaten. Een absoluut designhoogtepunt zijn de optionele Audi virtual mirrors.

Virtueller Außenspiegel
Meer over de digitale buitenspiegels
Details

"De afspraak levert misschien niets op, maar de route erheen wel"

Rekenkracht, slimme toepassingen en veel licht

Design en technologie vormen een perfecte match. Een grote boog, de wrap-around, omspant van deur tot deur het uit horizontale lagen opgebouwde dashboard. Deze wrap-around verbindt op harmonieuze wijze de displays van de optionele camerabuitenspiegels met de overkapping van de Audi virtual cockpit. De Audi e-tron heeft standaard het topinfotainmentsysteem MMI navigatie plus aan boord, inclusief 4G-wifi. De navigatie maakt een bestemming kiezen extra gemakkelijk door vaste routes te herkennen.

Interior
Meer over de assistentiesystemen
Meer over de designkenmerken
Audi e-tron Manifesto
Audi e-tron vorbestellen

Audi e-tron – het begin van een nieuwe toekomst

Reserveer nu de eerste fully electric SUV van Audi.

Reserveer nu
Das ist der Audi e-tron
*
Alle prijzen vermeld op deze pagina zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 10 januari 2019, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. De Audi e-tron is in Nederland te bestellen vanaf 10 januari 2019 (wijzigingen voorbehouden).
**
De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.