Audi e-tron > e-tron > Home > Audi Nederland

Electric has gone Audi

Gaan en staan waar u wilt en een nieuwe vorm van mobiliteit. Met de 100% elektrische Audi e-tron is dat heel vanzelfsprekend. Of u nu door de stad rijdt of met vrienden onderweg bent naar de zeilboot, de Audi e-tron is er geschikt voor. De eerste volledig elektrische Audi is niet alleen sportief, maar ook net zo veelzijdig inzetbaar als een auto met brandstofmotor. De twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving van de Audi e-tron zorgen voor opmerkelijke prestaties en goede rijeigenschappen.

De Audi e-tron wordt geproduceerd in de CO2-neutrale Audi-fabriek in Brussel. De consumentenadviesprijs voor de Audi e-tron in Nederland bedraagt € 84.100*.

Lease vanaf € 1.075,- excl. BTW, excl. laadkosten.

alt
De Audi e-tron in cijfers

Actieradius tot**

417

KM

80% opgeladen bij een snellaadpunt in

30

minuten

Trekgewicht

1800

kg

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • Reserveer nu de eerste fully electric SUV van Audi.

 • De quattro-aandrijving van de Audi e-tron komt indien nodig in actie en zorgt dan op elke ondergrond voor rijplezier.

 • Groene energie afnemen betekent schoon rijden en duurzaam opladen.

 • Dankzij de grote hoogspanningsaccu in de Audi e-tron is de actieradius heel ruim.

 • Zoals kenmerkend is voor een SUV van Audi, heeft ook de Audi e-tron een octagonale Singleframe-grille met verticale spijlen.

 • De eerste volledig elektrische SUV van Audi is niet alleen sportief, maar ook geschikt voor alle typen autoritten.

 • De horizontale lijnen van de sculpturaal gevormde achterkant met grote dakspoiler en brede diffusor benadrukken het sportieve karakter van de elektrisch aangedreven SUV.

 • Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur lichter en versterkt de ruimtelijke indruk.

 • Audi levert een totaalpakket om thuis en onderweg te kunnen opladen, zodat u met de Audi e-tron zonder beperkingen puur elektrisch rijdt.

 • De optionele digitale buitenspiegels zijn een designhoogtepunt van de Audi e-tron.

 • De e-tron-logo’s op de voorspatborden zijn oranje en ook de remzadels zijn optioneel in sprankelend oranje uit te voeren.

 • De interieuraankleding en de comfortuitrusting van de Audi e-tron zijn van vertrouwd hoog Audi niveau.

 • De bediening is op de bestuurder gericht, wat ook zichtbaar is aan het onderste scherm in de brede middenconsole.

 • Met de Audi virtual cockpit heeft u altijd goed zicht op de belangrijkste informatie. Het digitale dashboard toont ook gegevens van speciale e-tron-toepassingen.

 • En profil valt op dat de doorlopende schouderlijn een belangrijk designelement van de Audi e-tron is.

 • De doorlopende led-achterlichten van de Audi e-tron zijn een karakteristiek kenmerk van de grotere Audi modellen.

 • De Audi e-tron voelt zich overal thuis en dankzij de forse accu hoeft niet meteen een laadpunt in de buurt te zijn.

 • Of u nu door de stad rijdt of met vrienden onderweg bent naar de zeilboot, de Audi e-tron is er geschikt voor.

Dynamisch rijden en een elektrische aandrijving

De Audi e-tron wordt aangedreven door twee elektromotoren. Daarmee versnelt de e-SUV vlot vanuit stilstand. Voluit wegrijden doet denken aan een sportauto. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie van quattro, zorgt daarbij voor optimale tractie en dynamiek. De Audi e-tron voelt zich niet alleen thuis in het drukke Nederlandse verkeer, maar is ook een genot om te rijden op lege, kronkelende wegen. De quattro-aandrijving is actief als de situatie daarom vraagt. Het aandrijfkoppel wordt variabel over de assen en wielen verdeeld.

Fahrdynamik

Krachtig en goed onder controle

De Audi e-tron (gemiddeld stroomverbruik*: 24,6–23,7 kWh/100 km (NEDC); 26,2–22,6 kWh/100 km (WLTP); gemiddelde CO₂-emissie 0 g/km) kan ongekend vlot snelheid opbouwen. Dat moet u zelf meemaken om te weten hoe dat voelt. De droge cijfers tonen een vermogen van 265 kW, maar daar krijgt u pas echt een gevoel bij door sportief op te trekken vanuit stilstand of op de snelweg razendsnel de vrije ruimte te benutten die zich plots op de linker rijstrook aandient. Zelfs tijdens achteruitrijden is de power voelbaar. Een nieuwe generatie quattro-aandrijving zorgt voor een optimale tractie, als de omstandigheden daarom vragen. Het resultaat is dat u de auto volledig onder controle heeft.

Zijaanzicht van een rijdende Audi e-tron
Meer over de rijdynamiek
Reichweite

"Spontane breaks zijn onderdeel van mijn leven"

Doen wat u gewend bent

Wij hebben de Audi e-tron uitgebreid getest op allerlei punten die voor een elektrische auto belangrijk zijn. Op basis daarvan kunnen we niet alleen de vertrouwde kwaliteit garanderen die voor al onze auto's geldt, maar zorgen we vooral ook voor uw veiligheid.

Audi e-tron met aanhanger
Meer over veiligheid en kwaliteit

De ideale auto voor dagelijks gebruik

Een allesomvattend laadconcept zorgt voor de koppeling tussen de Audi e-tron en uw thuisbasis. Slimme toepassingen en aanvullende diensten, al dan niet in samenwerking met externe partijen, maken het voor u gemakkelijk om op elektrisch rijden over te stappen. Als de auto in alle rust is opgeladen, terwijl u andere dingen deed of misschien wel lag te slapen, zorgen het ruime interieur en het comfort ervoor dat u zich onderweg net zo prettig voelt als in de vertrouwde thuisomgeving.

Der perfekte Begleiter
Zuverlässigkeit

"Over opladen hoeven we ons nooit druk te maken"

Meer over de actieradius

Laadcapaciteit

150

kW

Opladen bij high-power laadpunt

30

minuten voor 80%

Actieradius

417

km**

Snel laden

Nederland is ideaal om elektrisch te rijden, want er staan heel veel laadpalen, zowel in steden en dorpen als langs de snelwegen. Ook de rest van Europa werkt inmiddels flink aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur. Voor thuis en op kantoor zijn er compacte wallboxen, die helemaal mooi zijn in combinatie met zonnepanelen of op zijn minst een groenestroomcontract. De elektrische laadklep van de Audi e-tron scharniert ruimtebesparend aan de onderkant. Na het verwijderen van de stekker sluit de klep na vijf seconden automatisch.

Laden
Meer over opladen

Een licht interieur met een goede luchtkwaliteit.
De interieuraankleding en de comfortuitrusting van de Audi e-tron zijn van vertrouwd hoog Audi niveau. Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur lichter en versterkt de ruimtelijke indruk. Als alternatief voor de standaard dualzone climate control levert Audi een over vier interieurgebieden gescheiden klimaatregeling en het Air Quality-pakket aan. In dit laatste zitten een ionisator en instelbare parfumeur, voor de best mogelijke luchtkwaliteit. Een sensor reageert op luchtvervuiling en zet dan automatisch de luchtrecirculatie aan.

Meer over het ruimteconcept

De details zorgen voor het verschil

Met de Audi e-tron vertaalt Audi de vertrouwde designtaal van het merk naar een nieuw tijdperk: dat van elektrisch rijden. Dit geldt zowel voor de binnen- als buitenkant. Stijlbepalende details verduidelijken dat de Audi e-tron altijd elektrisch rijdt. Voorbeelden zijn de speciale dagrijverlichting, de elektrische laadklep, bekledingstiksels die aan stroomkabels doen denken en het ontbreken van uitlaten. Een absoluut designhoogtepunt zijn de optionele Audi virtual mirrors.

Virtueller Außenspiegel
Meer over de digitale buitenspiegels
Details

"De afspraak levert misschien niets op, maar de route erheen wel"

Rekenkracht, slimme toepassingen en veel licht

Design en technologie vormen een perfecte match. Een grote boog, de wrap-around, omspant van deur tot deur het uit horizontale lagen opgebouwde dashboard. Deze wrap-around verbindt op harmonieuze wijze de displays van de optionele camerabuitenspiegels met de overkapping van de Audi virtual cockpit. De Audi e-tron heeft standaard het topinfotainmentsysteem MMI navigatie plus aan boord, inclusief 4G-wifi. De navigatie maakt een bestemming kiezen extra gemakkelijk door vaste routes te herkennen.

Interior
Meer over de assistentiesystemen
Meer over de designkenmerken
Audi e-tron Manifesto

Audi e-care

Bij een vooruitstrevende auto hoort vooruitstrevende service. Daarom is de e-tron standaard voorzien van Audi e-care: een uitgebreid servicepakket dat ervoor zorgt dat u altijd en overal zorgeloos elektrisch kunt rijden.

Interior
*
Alle prijzen vermeld op deze pagina zijn op basis van de prijzen die geldig zijn vanaf de vierde week in 2019, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.
**
Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.