Audi e-tron > e-tron > Home > Audi Nederland
De Audi e-tron quattro

De Audi e-tron quattro

Audi e-tron quattro

De Audi e-tron is een echte Audi, maar dan volledig elektrisch. 

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920_1080_A_E-TRON_181007.jpg
1920_1080_A_E-TRON_181007.jpg
 • De quattro-aandrijving van de Audi e-tron komt indien nodig in actie en zorgt dan op elke ondergrond voor rijplezier.

 • Reserveer nu de eerste fully electric SUV van Audi.

 • Groene energie afnemen betekent schoon rijden en duurzaam opladen.

 • Dankzij de grote hoogspanningsaccu in de Audi e-tron is de actieradius heel ruim.

 • Zoals kenmerkend is voor een SUV van Audi, heeft ook de Audi e-tron een octagonale Singleframe-grille met verticale spijlen.

 • De eerste volledig elektrische SUV van Audi is niet alleen sportief, maar ook geschikt voor alle typen autoritten.

 • De horizontale lijnen van de sculpturaal gevormde achterkant met grote dakspoiler en brede diffusor benadrukken het sportieve karakter van de elektrisch aangedreven SUV.

 • Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur lichter en versterkt de ruimtelijke indruk.

 • Audi levert een totaalpakket om thuis en onderweg te kunnen opladen, zodat u met de Audi e-tron zonder beperkingen puur elektrisch rijdt.

 • De optionele digitale buitenspiegels zijn een designhoogtepunt van de Audi e-tron.

 • De e-tron-logo’s op de voorspatborden zijn oranje en ook de remzadels zijn optioneel in sprankelend oranje uit te voeren.

 • De interieuraankleding en de comfortuitrusting van de Audi e-tron zijn van vertrouwd hoog Audi niveau.

 • De bediening is op de bestuurder gericht, wat ook zichtbaar is aan het onderste scherm in de brede middenconsole.

 • Met de Audi virtual cockpit heeft u altijd goed zicht op de belangrijkste informatie. Het digitale dashboard toont ook gegevens van speciale e-tron-toepassingen.

 • En profil valt op dat de doorlopende schouderlijn een belangrijk designelement van de Audi e-tron is.

 • De doorlopende led-achterlichten van de Audi e-tron zijn een karakteristiek kenmerk van de grotere Audi modellen.

 • De Audi e-tron voelt zich overal thuis en dankzij de forse accu hoeft niet meteen een laadpunt in de buurt te zijn.

 • Of u nu door de stad rijdt of met vrienden onderweg bent naar de zeilboot, de Audi e-tron is er geschikt voor.

Dynamisch rijden en een elektrische aandrijving

De Audi e-tron wordt aangedreven door twee elektromotoren. Daarmee versnelt de e-SUV vlot vanuit stilstand. Voluit wegrijden doet denken aan een sportauto. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie van quattro, zorgt daarbij voor optimale tractie en dynamiek. De Audi e-tron voelt zich niet alleen thuis in het drukke Nederlandse verkeer, maar is ook een genot om te rijden op lege, kronkelende wegen. De quattro-aandrijving is actief als de situatie daarom vraagt. Het aandrijfkoppel wordt variabel over de assen en wielen verdeeld.

Fahrdynamik
Meer over de rijdynamiek
Audi e-tron 55

Max. vermogen

300 (408)

kW (pk)

Opladen bij high-power laadpunt

30

minuten voor 80%

Actieradius tot

401

km**

De details zorgen voor het verschil

Met de Audi e-tron vertaalt Audi de vertrouwde designtaal van het merk naar een nieuw tijdperk: dat van elektrisch rijden. Dit geldt zowel voor de binnen- als buitenkant. Stijlbepalende details verduidelijken dat de Audi e-tron altijd elektrisch rijdt. Voorbeelden zijn de speciale dagrijverlichting, de elektrische laadklep, bekledingstiksels die aan stroomkabels doen denken en het ontbreken van uitlaten. Een absoluut designhoogtepunt zijn de optionele Audi virtual mirrors.

Virtueller Außenspiegel
Meer over de digitale buitenspiegels

Snel laden

Nederland is ideaal om elektrisch te rijden, want er staan heel veel laadpalen, zowel in steden en dorpen als langs de snelwegen. Ook de rest van Europa werkt inmiddels flink aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur. Voor thuis en op kantoor zijn er compacte wallboxen, die helemaal mooi zijn in combinatie met zonnepanelen of op zijn minst een groenestroomcontract. De elektrische laadklep van de Audi e-tron scharniert ruimtebesparend aan de onderkant. Na het verwijderen van de stekker sluit de klep na vijf seconden automatisch.

Laden
Meer over veiligheid en kwaliteit

Design en technologie vormen een perfecte match. Een grote boog, de wrap-around, omspant van deur tot deur het uit horizontale lagen opgebouwde dashboard. Deze wrap-around verbindt op harmonieuze wijze de displays van de optionele camerabuitenspiegels met de overkapping van de Audi virtual cockpit. De Audi e-tron heeft standaard het topinfotainmentsysteem MMI navigatie plus aan boord, inclusief 4G-wifi. De navigatie maakt een bestemming kiezen extra gemakkelijk door vaste routes te herkennen.

In totaal is 660 liter bagagevolume beschikbaar, zodat deze e-SUV ideaal is voor lange reizen. Van die kofferbakinhoud bevindt zich 60 liter onder de voorklep. Daar zitten ook het boordgereedschap en is plek voor een laadkabel.

Meer over de assistentiesystemen
De Audi e-tron 55 in cijfers

Acceleratie 0-100 km/h

5,7 sec.

in boostfase

Topsnelheid in km/h

200

begrensd

Trekgewicht

1800

kg

Audi e-care

Bij een vooruitstrevende auto hoort vooruitstrevende service. Daarom is de e-tron standaard voorzien van Audi e-care: een uitgebreid servicepakket dat ervoor zorgt dat u altijd en overal zorgeloos elektrisch kunt rijden.

Interior
*
Prijzen inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, beheerbijdrage en legeskosten.

Full operational lease via Audi Financial Services op basis van 60 maanden en 10.000 km/jaar (exclusief btw en eventuele laadkosten).
**
Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.