• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
Audi e-tron Sportback > e-tron > Home > Audi Nederland
 • stage_exterior_front.jpg
Audi e-tron Sportback

Audi e-tron Sportback

Een nieuwe kijk op design:
de eerste volledig elektrische
Sportback van Audi

De nieuwe Audi e-tron Sportback 55 quattro heeft quattro vierwielaandrijving, een vermogen van 300 kW/408 pk en een actieradius van 446 kilometer*. Daarmee belooft deze nieuwkomer veel rijplezier. Gaat uw hart al sneller kloppen van zijn sportieve uiterlijk?

De marktintroductie van de nieuwe e-tron Sportback 50 quattro en e-tron Sportback 55 quattro staat gepland voor het voorjaar van 2020. Ze worden gebouwd in de CO2-neutrale fabriek van Audi in Brussel.

Der Audi e-tron Sportback inmitten des Rotterdamer Hafens

Elektrisch met extra spanning

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • Uw Audi e-tron Sportback is gemakkelijk en snel op te laden, bijvoorbeeld onderweg bij een snellader.

 • Bekijk in de video de Audi e-tron Sportback van alle kanten.

 • Dankzij zijn ruimte en actieradius is de Audi e-tron Sportback perfect als hoofdauto, zowel voor zakelijk als privé gebruik.

 • De Audi e-tron Sportback 55 quattro presteert bovengemiddeld goed dankzij twee elektromotoren die samen in de booststand 300 kW/408 pk leveren.

 • De ruime kofferbak is goed toegankelijk. Optioneel opent en sluit de achterklep met een voetzwaai onder de bumper.

 • De Audi e-tron Sportback gebruikt zijn energie efficiënt. Dat is mede te danken aan het gestroomlijnde uiterlijk.

 • Wij leveren uw Audi e-tron Sportback graag af volgens uw wensen. Zo zijn er dertien lakkleuren om uit te kiezen.

 • Modern design, ondernemingsgeest en van aanpakken weten: de Audi e-tron Sportback voelt zich thuis in Nederland.

 • In het ruime interieur van de Audi e-tron Sportback is het comfortabel reizen.

 • Met optionele S line-componenten maakt u het interieur nog sportiever.

 • De optionele cameraspiegels zijn de nieuwe norm qua veiligheid, efficiëntie en design.

 • Het elegante en sportieve exterieurdesign van de Audi e-tron Sportback laat niemand onberoerd.

 • De e-tron routeplanner houdt overal rekening mee: de verkeersdrukte, het accupercentage, de gewenste aankomsttijd en eventuele laadpauzes onderweg.

 • Ook thuis en op de zaak is de Audi e-tron Sportback moeiteloos op te laden. Audi ondersteunt u met een totaalpakket op het gebied van thuis en onderweg opladen.

 • Bekijk in de video de Audi e-tron Sportback van alle kanten.

De Audi e-tron Sportback met uitzicht op de Euromast

Een sportief en aantrekkelijk design

De aflopende daklijn van de nieuwe Audi e-tron Sportback past goed bij zijn sportieve uitstraling. Hier staat een dynamische auto met een vooruitstrevend karakter. Binnenin is sprake van een elegante ambiance, die u kunt versterken met opties zoals de design selection-aankleding.

Meer over het sportieve exterieur
Ook binnenin spraakmakend

In het comfortabele interieur van de Audi e-tron Sportback overheersen digitale technologieën. De Audi virtual cockpit en MMI zijn doordacht en gebruiksvriendelijk. Het optionele glazen panoramadak maakt het interieur extra licht en kan bijdragen aan een efficiënte ontluchting.

Meer over het sportieve interieur
Een vrouw zit in Rotterdam voorin de Audi e-tron Sportback met zicht op het oled-scherm van de cameraspiegel

Vooruitgang is niet te stoppen

De Audi e-tron Sportback is er met diverse innovatieve technologieën. Daartoe behoren zeker de optionele cameraspiegels, waarbij het spiegelglas is vervangen door camera’s aan de buitenkant en beeldschermen binnenin. Net zo modern is ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’, de topper uit ons infotainmentaanbod. Via deze interface heeft u ook toegang tot de onlinetoepassingen van Audi connect.

Meer over deze innovatieve technologieën

Geniet van elektropower

De Audi e-tron Sportback rijdt puur elektrisch. Zowel op de voor- als achteras is een elektromotor gemonteerd. Dit duo kan in de 55 quattro maximaal 300 kW/408 pk leveren. Ook indrukwekkend is de trekkracht van maximaal 664 Newtonmeter. Met dat koppel komt u vlot uit de startblokken. Met de boostfunctie actief sprint u met de 55 quattro in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 200 km/h. Het gemiddeld stroomverbruik van de 55 quattro bedraagt 21,9-26,0 kWh/100 km volgens WLTP en 20,6-22,7 kWh/100 km volgens NEDC. Voor de 50 quattro zijn deze cijfers 21,6-26,3 kWh/100 km (WLTP) en 21,4-23,9 kWh/100 km (NEDC). De gemiddelde CO₂-emissie is 0 g/km.

Meer over de rijdynamiek

Geen brug te ver

Het is bekend: elektrisch rijden neemt een hoge vlucht omdat u moeiteloos langere afstanden kunt overbruggen. Dankzij het 95 kWh-accupakket heeft de Audi e-tron Sportback 55 quattro een actieradius van 446 kilometer. Tijdens uitrollen en afremmen wint de auto energie terug. Dat gebeurt in meer dan negentig procent van de situaties waarin u geen gas geeft.

De Audi e-tron Sportback op de Erasmusbrug in Rotterdam
Meer over het accuvermogen
De Audi e-tron Sportback aan de stekker

Wij maken het leuker en gemakkelijker

Stroom tanken is gemakkelijk. Stekker erin en klaar. Net zoals u uw smartphone oplaadt, maar dan met een andere kabel. U doet dit meestal terwijl u iets anders doet: werken, slapen, winkelen. Voor snel bijladen tussendoor zijn er de snelladers, bijvoorbeeld langs de snelweg. Met een optionele Shuttel mobiliteitspas en eventueel een eigen laadpunt thuis en/of op de zaak is elektrisch rijden absoluut zorgeloos.

Meer informatie over Audi e-care
Onderweg opladen

Laadvermogen

150

kW

Maximaal

Laadsnelheid

30

minuten

Accu opladen tot 80 %

Laadpunten

110.000

In 21 Europese landen

Meer over opladen
Het leven is mooi met de Audi e-tron Sportback
Heckansicht Audi e-tron Sportback
*
Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.