Audi e-tron S Sportback > e-tron > Home > Audi Nederland
Audi e-tron S Sportback

Audi e-tron S Sportback

Sportief en elegant:
de Audi e-tron S Sportback

De Audi e-tron S Sportback maakt indruk met zijn drie elektromotoren, sportieve design en WLTP-actieradius van 370 kilometer. Dankzij het vermogen van 370 kW (503 pk) sprint deze SUV-coupé in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h. In deze auto geniet u van soepel, stil en stijlvol rijden.

Rijbeleving 2.0

De Audi e-tron S Sportback blinkt uit door zijn sportieve prestaties en rijplezier. Als u rijstand S selecteert, profiteert u acht seconden lang van de boostfunctie. U ervaart dan wat een vermogen van 370 kW (503 pk) en een koppel van 973 Nm in de praktijk betekenen. De sprint van 0 naar 100 duurt dan slechts 4,5 seconden. Ook de topsnelheid van 210 km/h verraadt dat dit een elektrische auto is voor de liefhebbers van topprestaties. Van de drie elektromotoren zitten er twee bij de achteras en een extra krachtig exemplaar bij de voorwielen.

Elektrokracht in cijfers

Systeemvermogen

370

kW

(503 pk)

Acceleratie

4,5

s

0 naar 100 km/h

Topsnelheid

210

km/h

Elektronisch begrensd

Gemiddeld stroomverbruik volgens WLTP-norm: 26,4–28,1 kWh/100 km; gemiddelde CO₂-emissie: 0 g/km.

Audi e-tron S Sportback

quattro reloaded

Omwille van de efficiency rijdt de e-tron S Sportback onder normale omstandigheden op de twee achterste elektromotoren. Het sterkere voorste exemplaar schakelt razendsnel bij als het volle vermogen wordt gevraagd of om de tractie te verbeteren.

Deze configuratie zorgt voor een interessante technische aanvulling op de elektrische vierwielaandrijving, want elke motor achterin bedient zijn eigen achterwiel. Daardoor is elektrische torque vectoring mogelijk, dat wil zeggen door het vermogen gericht naar één wiel te sturen, rijdt de auto supersportief over een bochtig parcours.

Zet ESC in de sportstand en selecteer in Audi drive select de dynamic-modus en de Audi e-tron S Sportback verbluft door zijn handelbaarheid. De auto voelt als een achterwielaandrijver die niet van zijn lijn te krijgen is.

Indrukwekkend sportief

Met zijn schuine achterkant is de Audi e-tron S Sportback duidelijk een sportieve bolide. Omdat de wielkastranden aan elke kant 23 mm breder zijn dan bij de e-tron Sportback zonder S in de naam, ziet deze snelle variant er extra indrukwekkend uit. Standaard zijn die wielkasten gevuld met 285 mm brede 20 inch banden en optioneel zijn 21 en 22 inch mogelijk. Andere herkenningspunten van de e-tron S Sportback zijn de speciale voor- en achterbumper met zilverkleurige details en de aluminium spiegelkappen. Optioneel is de carrosserie onderaan in contrastkleur uit te voeren.

Kijk virtueel rond in het interieur van Audi e-tron S Sportback

Het interieur is sportief en elegant. Ten behoeve van de stoelventilatie zijn de optionele comfortstoelen bekleed met geperforeerd leder. De dashboardafwerking met donkergekleurd geborsteld aluminium is naar wens te vervangen door koolstofvezel met een open structuur. In het donker draagt het optionele lichtpakket met ambient light en contourverlichting bij aan de speciale rijbeleving.

Bepaal de lakkleur en het wieltype

Selecteer onder de grote foto een lakkleur en model velg. Zo krijgt u een eerste indruk van de Audi e-tron S Sportback zoals u hem zou wensen. Start voor een compleet beeld van uw toekomstige auto bovenaan deze pagina een nieuwe configuratie.
2D2D_CA0-Pyramid_AU51x_etronSB_001_01.jpg
Navarrablauw metallic Navarrablauw metallic
Antiguablauw metallic Antiguablauw metallic
Plasmablauw metallic Plasmablauw metallic
Floretzilver metallic Floretzilver metallic
Mythoszwart metallic Mythoszwart metallic
20 inch 5-V-spaak-design (S-design) 20 inch 5-V-spaak-design (S-design)
21 inch 5-arm-ster-design (S-design), contrastgrijs, gedeeltelijk gepolijst 21 inch 5-arm-ster-design (S-design), contrastgrijs, gedeeltelijk gepolijst
21 inch Audi Sport 5-Y-spaak-rotor-design, zwart, glansgedraaid 21 inch Audi Sport 5-Y-spaak-rotor-design, zwart, glansgedraaid

Hij is snel, ook bij de laadpaal

Een van de sterke kanten van de Audi e-tron S Sportback is dat hij razendsnel oplaadt. Bij de nieuwste generatie snelladers, de zogeheten HPC-laders (High Power Charging), duurt het ongeveer dertig minuten om de accu van 5 naar 80 % te krijgen. Dit betekent in de praktijk dat u maar kort hoeft te pauzeren, want meestal zult u met een hoger restpercentage stoppen om te laden. De Audi e-tron S Sportback laadt met maximaal 150 kW. Handig voor thuis, op de zaak en publieke laadpunten op straat: optioneel is uw auto met een tweede AC-laadpunt in het rechter voorspatbord uit te voeren.