A8 | Audi Nederland > A8 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
A8

A8

Welkom in de toekomst
De Audi A8

Wij beloven u altijd een voorsprong op technisch vlak, maar nog nooit eerder pakten wij zo groots uit als met de Audi A8. Wij introduceren een nieuwe designtaal, touch-bediening, functies voor autonoom rijden en een ongekend hoge afwerking. Met de Audi A8 is de toekomst in het topsegment gearriveerd.

Dit model is tijdelijk niet meer bestelbaar. Neem contact op met uw dealer voor de details.

Een ontmoeting
met wederzijds respect
Een chique uitstraling. Exclusiviteit met een sportieve ondertoon. De Audi A8 neemt zijn eigen plek in en dat siert hem – letterlijk en figuurlijk. De visuele nadruk op alle vier de wielen is een subtiele verwijzing naar de quattro-aandrijving.
De Audi A8: volledig zichzelf en daardoor een smaakmaker
De Audi A8: volledig zichzelf en daardoor een smaakmaker
Meer over het design
Geen gram te veel
Als het op gewichtsverlaging aankomt, is de Audi A8 de benchmark. De Space Frame-constructie is de lichtste carrosserie in dit marktsegment. Ook de stevigheid is top, met een positieve uitwerking op stuurgedrag en rijcomfort.
De AI active suspension is zowel comfortabeler als dynamischer
De nieuwe AI active suspension van de Audi A8 is heel bijzonder. Deze zorgt onder alle omstandigheden voor meer comfort en rijdynamiek.
Meer over het onderstel
Meer over de assistentiesystemen
Instelbare interieurverlichting in de Audi A8.

Een nieuw licht
op elegantie

Met de instelbare tinten van de contour- en ambienteverlichting krijgt het interieur nog meer charme. De lichtgeleiders benadrukken subtiel de strakke interieurarchitectuur.

Meer over het interieur
Meer over het nieuwe bedieningsconcept
Hoge cijfers
400

parameters om
te personaliseren

41

rijassistentiesystemen

8

materiaal-
en kleurwerelden

A8
Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171002.jpg
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171002.jpg
  • De A8 komt krachtig voor de dag, met een coupéachtig silhouet en een gelijke nadruk op zowel de voor- als achterwielen. Dit laatste kenmerk verwijst naar de quattro-vierwielaandrijving.

  • Rear Seat Remote: achterinzittenden kunnen met een uitneembaar 5,7-inch OLED-touchdisplay instellingen en mediafuncties bedienen.

  • Wie het genoegen smaakt achterin de nieuwe A8 te reizen, kan beschikken over voetmassage, rugmassage, stoelverwarming en -ventilatie, dubbele klaptafeltjes en een eigen klimaatzone.

  • De touchdisplays in de Audi reageren op swipen en klikken. Bovendien geven de schermen haptisch en akoestisch feedback.

  • In het interieur van de Audi A8 draait het om eenvoud en het vermijden van compromissen. Daarom zijn er bijzondere, maar authentieke materialen toegepast en verraadt de afwerking puur vakmanschap.

De Audi A8 60 TFSI e quattro

De Audi A8 60 TFSI e quattro is een chique en luxueuze limousine met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de elektromotor rijdt hij lokaal emissievrij en voor langere trajecten is er de krachtige benzinemotor. Dankzij de vele info- en entertainmentfuncties kunnen bestuurder, voorpassagier en achterinzittenden hun digitale gewoontes in de auto voortzetten.