A8 L > A8 > Home > Audi Nederland
 • stage_exterior_front.jpg
A8 L

A8 L

Het belang van ruimte
De Audi A8 L

Wij halen de toekomst naar voren. Met een designtaal die elegantie en dynamiek een autonoom karakter geeft. Met diverse assistentiesystemen, een nieuw bedieningsconcept met intuïtief gebruiksgemak van het hoogste niveau en vooral: met meer ruimte. Geef op eigen wijze invulling aan het comfort achterin en onderken het belang van ruimte. In de Audi A8 L.

Dit model is tijdelijk niet meer bestelbaar. Neem contact op met uw dealer voor de details.

Voorloper met een verhaal

De chique designelementen van de nieuwe A8 L getuigen van prestige en dynamiek. In de vorm van krachtig opbollende spatborden is in zijn vernieuwende exterieur een hommage aan de legendarische oer-quattro verwerkt.

De nieuwe Audi A8 L, zijaanzicht
Meer over het design
Gewichtsbesparing telt zwaar
Net zoals zijn voorganger blinkt ook de nieuwe Audi A8 L uit door innovatieve gewichtsbesparing. Dankzij het Space Frame-concept met diverse materialen legt zijn carrosserie nog minder gewicht in de schaal. Tegelijkertijd is de stevigheid met een derde verhoogd.

Combineert agiliteit met comfort

De nieuwe AI active suspension verbetert zowel het rijcomfort als de rijdynamiek. In alle rijomstandigheden.

Meer over het onderstel
Meer over de assistentiesystemen
Contour- en ambienteverlichting in de nieuwe Audi A8 L.

Een nieuw licht
op elegantie

Met de instelbare tinten van de contour- en ambienteverlichting krijgt het interieur nog meer charme. De lichtgeleiders benadrukken subtiel de strakke interieurarchitectuur.

Meer over het interieur
Meer over het nieuwe bedieningsconcept
Hoge cijfers
400

parameters om
te personaliseren

41

rijassistentiesystemen

8

materiaal-
en kleurwerelden

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171005.jpg
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171005.jpg
 • Dankzij Audi 4G Advanced kunt u uw werkzaamheden voortzetten. De verbinding kan snelheden tot 300 Mbit/s aan.

 • De 3D OLED-achterlichten sieren de achterzijde. De lampen zijn traploos dimbaar, duidelijk zichtbaar en energiezuinig.

 • De Audi A8 L is sportief, elegant, hoogwaardig en progressief. Hij heeft een brede, rechtop geplaatste Singleframe-grille, vloeiend verlopende en gespierde carrosserielijnen en een licht afgeschuinde achterkant.

 • De Audi A8 L heeft het grootste interieur in zijn segment. Royaler bestaat niet.

 • Rear Seat Remote: achterinzittenden kunnen met een uitneembaar 5,7-inch OLED-touchdisplay instellingen en mediafuncties bedienen.

 • De touchdisplays in de Audi A8 L reageren op swipen en klikken. Bovendien geven de schermen haptisch en akoestisch feedback.

 • Innovatieve technologieën en exclusiviteit in een revolutionair bedieningsconcept.

 • Het 10,1-inch touchdisplay is het centrum van het nieuwe bedieningsconcept. Ook de werking van het verbeterde navigatiesysteem omvat een noviteit, want de techniek is zelflerend op basis van eerder verreden routes en toont gepersonaliseerde zoeksuggesties. De kaarten laten gedetailleerde 3D-weergaven van steden zien.

 • In het interieur van de Audi A8 L draait het om het vermijden van compromissen. Daarom zijn er bijzondere, maar authentieke materialen toegepast en verraadt de afwerking puur vakmanschap.

 • Met Audi exclusive heeft u de mogelijkheid om uw Audi A8 L nog meer een eigen karakter te geven. Haal de designer in u naar boven en combineer vrij te kiezen contrasterende stiksels met diverse ledersoorten. Ook een volledig unieke lakkleur is mogelijk.

 • De 23 luidsprekers van het Bang & Olufsen Advanced Sound System met 3D-sound zijn een beleving voor alle zintuigen.

Audi A8 L 60 TFSI e quattro

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro is een 5,3 meter lange elegante limousine met een exclusief karakter. Hij is buitengewoon comfortabel, heeft een hoogstaande uitrusting en zit vol met digitale technieken. Bijzonder aan deze uitvoering is de innovatieve aandrijflijn met een efficiënte elektromotor en krachtige benzinemotor. Omdat het een plug-in hybride is, kan de accu met een kabel worden opgeladen, voor nog meer stille kilometers.

Audi A8 L 60 TFSI e quattro