RS 5 Coupé > A5 > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
RS 5 Coupé

RS 5 Coupé

De Audi RS 5 Coupé
is razend scherp en razend mooi

De Audi RS 5 Coupé levert topprestaties en dat is hem aan te zien. Zijn 331 kW/450 pk sterke biturbo-V6 is verpakt in een fraai coupé-ontwerp met een indrukwekkende ‘down the road graphic’. Hij ligt laag en breed op de weg en de voor- en achterkant stralen potentie uit. Het is duidelijk: de Audi RS 5 Coupé heeft een sterke persoonlijkheid.

Topprestaties in beeld gebracht

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
1920x1080_6584_RS5-Emblem.jpg
1920x1080_6584_RS5-Emblem.jpg
  • Een logo dat overal indruk maakt. Het siert de brede en lage singleframe-grille.

  • De breed uitgebouwde spatborden en het opvallende diffusorgedeelte in de achterbumper zijn typische RS 5 Coupé-kenmerken.

  • De Audi RS 5 Coupé accelereert in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h.

  • Het RS-sportonderstel draagt bij aan het levendige en soevereine weggedrag.

  • Aan de hand van optiepakketten zijn diverse exterieurdetails in het zwart uit te voeren. Dat geldt ook voor de Audi-ringen en RS 5-logo’s. De optionele matrix-ledkoplampen met Audi-laserlicht hebben eveneens een donkere afwerking.

  • De Audi RS 5 Coupé is een mooi cadeau van Audi Sport GmbH. De cleane lijnen zijn aangescherpt met veertig millimeter bredere spatborden. De kleur Turboblauw staat hem goed.

  • De grote ovale uitlaten links en rechts verkondigen een duidelijke boodschap: dit is het topmodel van de A5-reeks.

  • Exclusief voor de RS 5 Coupé bestaat de mogelijkheid om een carbon dak te bestellen, dat zo’n vier kilo lichter is dan het originele exemplaar.

  • De RS-sportstoelen zijn standaard met alcantara en leder bekleed en tegen meerprijs volledig met leder fijnnappa. Met behulp van de designpakketten wordt het interieur verrijkt met rode of grijze accenten.

Cijfers zeggen meer dan duizend woorden

Vermogen

331

kW

(450 pk)

Acceleratie

3,9

s

0 naar 100 km/h

Koppel

600

Nm

Vanaf 1.950 toeren

Audi RS 5 Coupé

De 2,9-liter V6-TFSI-motor van de Audi RS 5 Coupé levert een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Newtonmeter. Daarmee sprint deze bolide in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Deze waarden zeggen meer dan de woorden ‘sportief’ en ‘bijzonder krachtig’. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 9,1 l/100 km en de gemiddelde CO2-emissie 208 g/km. De topsnelheid ligt op 250 km/h en is met het optionele RS dynamic pack te verhogen tot 280 km/h. De 8-traps tiptronic schakelt supersnel en de RS-sportuitlaten produceren een sonore brom.

Audi RS 5 Coupé

Een dynamische rijervaring

Met Audi drive select, het standaard systeem om diverse hardware-instellingen te wijzigen, kunt u een indrukwekkende bandbreedte aan rijdynamische eigenschappen benutten. Te midden van de stuurknoppen valt het exemplaar met RS Mode op. Daarmee zijn de volledig zelf configureerbare Audi drive select-settings RS 1 en RS 2 bliksemsnel op te roepen. Intussen zorgt de quattro permanente vierwielaandrijving met optioneel sportdifferentieel voor een soevereine tractie, uitstekende wendbaarheid en toonaangevende handling. Het optionele ‘RS-sportonderstel plus’ met Dynamic Ride Control (DRC) houdt de auto mooi vlak. De eveneens optionele keramische remmen vertragen optimaal. Bovendien heeft u dan keuze uit grijze, rode en blauwe remzadels.

Audi RS 5 Coupé

Schreeuw het van de daken

De Audi RS 5 Coupé is in hoge mate te personaliseren. Dat gaat zelfs zo ver dat u uit verschillende daken kunt kiezen. Hieronder afgebeeld is het optionele carbon dak, dat zo’n vier kilo lichter is dan het originele exemplaar. In plaats daarvan is het grote glazen schuifdak een andere mogelijkheid om uw auto naar wens aan te kleden.

Carbon dak op de Audi RS 5 Coupé