A5 Coupé > A5 > Home > Audi Nederland

Sportief en stijlvol.
De Audi A5 Coupé.

Dankzij nieuwe details aan de voor-, zij- en achterkant lijkt de Audi A5 Coupé nog lager en breder dan voorheen. Gebleven is zijn schitterende elegantie. Onder de fraaie lijnen van deze sportieve tweedeurs zijn moderne technologieën en krachtige motoren te vinden.

Full Operational Lease vanaf € 652,21 p.m*

Mooi vooruitzicht, mooie aanblik

De Audi A5 Coupé is indrukwekkend sportief. Dat weet u nog voordat u er een meter in gereden heeft. Deze elegante tweedeurs draagt een nieuwe designtaal met brede luchtinlaten en chroomafwerking, waarmee de voorzijde sportief overkomt. Aan de zijkant benadrukt de dorpelvormgeving zijn sportiviteit. De opbollende spatborden zijn goed gevuld met de optionele 20-inch gegoten lichtmetalen velgen. Een diffusorgedeelte met een sierelement in mat aluminiumzilver benadrukt aan de achterkant de breedte van dit model. Ook de trapezium uitlaatmonden zijn een fraai gezicht. De Audi A5 Coupé is te personaliseren aan de hand van advanced- en S line-pakketten. De afgebeelde auto is een ‘edition one’. Deze bijzonder sportieve uitvoering van de Audi A5 Coupé valt op door zijn exclusieve uitrusting.

Das Audi A5 Coupé in der Frontansicht

Zien, wat anderen niet zien

De standaard Audi ledkoplampen en ledachterlichten zijn van een nieuw, puristisch ontwerp. De slimme lichtbundel heeft een groot aanpassingsvermogen. Dankzij het optionele Audi laserlicht met groot zichtbereik ziet u in de Audi A5 Coupé ook op grote afstand wat er voor u ligt. Een andere bijzonderheid zijn de dynamische animatie van de coming- and leaving-homefunctie in de optionele matrix-ledkoplampen alsmede de dynamische knipperlichten.

Audi A5 Coupé mit Matrix LED-Scheinwerfer
Audi operational lease
A5 Coupé

Pro Line

€ 651

p.m.*

Vanaf tarief op basis van 60 maanden en 10.000 km. per jaar.

Advanced edition

€ 694

p.m.*

Vanaf tarief op basis van 60 maanden en 10.000 km. per jaar.

S edition

€ 716

p.m.*

Vanaf tarief op basis van 60 maanden en 10.000 km. per jaar.

Amazon Alexa en Amazon Music altijd aan boord

Amazon Alexa* en Amazon Music* zijn in uw auto geïntegreerd, zodat u deze spraakdienst en streamingservice onderweg kunt gebruiken. In uw Audi heeft u daarvoor geen smartphone of app nodig.

Verbinding maken? Persoonlijk en digitaal

Met de standaard Audi phone box koppelt u uw smartphone aan de Audi A5 Coupé. De voordelen daarvan merkt u in de vorm van een betere spraakkwaliteit tijdens telefoneren en het draadloos opladen van uw toestel. Met de Audi connect key is de Audi A5 Coupé zelfs met uw smartphone te openen en af te sluiten. De autosleutel is daarbij niet nodig.

Een man ontgrendelt de bestuurdersdeur van de Audi A5 Coupé met de Audi connect key op zijn smartphone.
Audi A5 Coupe Innenraum mit Ambiente-Lichtpaket

Compromissen? Doen we niet aan

De nadruk op horizontale interieurlijnen in de Audi A5 Coupé draagt bij aan de ruimtelijke beleving. Verder vallen de hoge afwerkingsgraad en materiaalkwaliteit op. Ook de moderne Audi infotainmenttechnologie springt in het oog. De middenconsole is nieuw ingedeeld en het optionele led ambient light werkt sfeerverhogend.

Krachtige motoren

Een auto op maat met een aandrijving op maat. De tweeliter TFSI-benzinemotor is er in varianten met 110 kW/150 pk, 150 kW/204 pk en 195 kW/265 pk. De sterkste versies zijn te bestellen met quattro ultra-aandrijving voor optimale tractie en rijdynamiek razendsnel de achterwielen bijschakelt.

Voor de ultieme purist is er de S versie met 251 kW /341 pk.

Alle motorvarianten zijn mild-hybrides, waarbij een 12-volt installatie, een riem aangedreven startmotor annex generator en een lithium-ion accu het verbruik verlagen door de motor – waar mogelijk – onder het rijden uit te schakelen. De auto rolt dan door zonder brandstof te verbruiken.

Gemiddeld brandstofverbruik*: 4,9–6,8 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 125–155 g/km.

Audi A5

De beste rijstijl? Afwisselend

De dynamische besturing van de Audi A5 Coupé past de overbrenging en de bekrachtiging aan de snelheid aan, wat de sportieve rijeigenschappen en het comfort ten goede komt. Door de koppeling met Audi drive select conformeert de rijbeleving zich zelfs aan uw eigen wensen. De standen Dynamic, Comfort, Auto, Individual en Efficiency zijn op elk gewenst moment onder het rijden te selecteren. Ter verlaging van het verbruik zijn alle TFSI motoren uitgevoerd als milde hybride. De reeks begint bij 110 kW/150 pk. Bovendien zijn bepaalde motoren met de dynamische quattro ultra-aandrijving te combineren. Het gemiddeld verbruik van de Audi A5 Coupé bedraagt 5,5–7,2 l/100 km en de gemiddelde CO₂-uitstoot 138 –170 g/km.

Audi A5 Coupé achterkant