Onderweg opladen > Opladen > Audi Nederland
Onderweg opladen

Onderweg opladen

 
Audi Nederland Opladen
Onderweg opladen

Onderweg opladen

Audi charging biedt laadgemak in heel Europa¹. Met toegang tot meer dan 600.000 openbare oplaadlocaties en de snelladers van IONITY is het een van de grootste netwerken van Europa.


Nieuw sinds 1 januari 2023: Audi charging

 


Eenvoudig opladen

Audi charging¹ biedt een van de uitgebreidste dekkingen van openbare laadpunten in Europa.

 • Betaalgemak: Plug & Charge² of contactloos via de myAudi-app
 •     Drie tariefgroepen: basic, plus en pro
 •     Meer dan 600.000 openbare laadpunten in 27 Europese landen (per 1 januari 2023)
 •     Alle belangrijke info onder handbereik in de myAudi-app
   


Financieel voordeel

 • Audi charging pro: met een elektrische Audi het eerste jaar geen maandtarief³
 • Audi charging pro: fors lager tarief bij IONITY


Audi charging basic⁴
Maandabonnement
€ 0,00
Abonnementsduur
1 maand (wordt niet automatisch verlengd)
AC-tarief (normaal laden)
€ 0,79 / kWh
DC-tarief (snelladen)
€ 0,79 / kWh
IONITY (snelladen)
€ 0,79 / kWh
Laadpaal bezet houden
AC: € 0,05 / minuut na 4 uur (geen blocking fee tussen 21.00 en 09.00 uur)
DC: € 0,15 / minuut na 1,5 uur
Geschikt voor
Incidenteel openbaar laden
Plug & Charge ready²
Audi charging plus⁴
Maandabonnement
€ 4,99 ⁵
Abonnementsduur
1 maand (wordt niet automatisch verlengd)
AC-tarief (normaal laden)
€ 0,62 ⁵ / kWh
DC-tarief (snelladen)
€ 0,81 ⁵ / kWh
IONITY (snelladen)
€ 0,79 ⁵ / kWh
Laadpaal bezet houden
AC: € 0,05 / minuut na 4 uur (geen blocking fee tussen 21.00 en 09.00 uur)
DC: € 0,15 / minuut na 1,5 uur
Geschikt voor
Regelmatig openbaar AC-laden
Plug & Charge ready²
Audi charging pro⁴
Maandabonnement
€ 14,99 ⁵ (eerste jaar gratis met een elektrische Audi)
Abonnementsduur
1 maand (wordt niet automatisch verlengd)
AC-tarief (normaal laden)
€ 0,56 ⁵ / kWh
DC-tarief (snelladen)
€ 0,75 ⁵ / kWh
IONITY, Ewiva, Aral Pulse
€ 0,50 ⁵ / kWh
Laadpaal bezet houden
AC: € 0,05 / minuut na 4 uur (geen blocking fee tussen 21.00 en 09.00 uur)
DC: € 0,15 / minuut na 1,5 uur
Geschikt voor
Regelmatig openbaar AC- en DC-laden
Plug & Charge ready²
Kies ook voor Audi charging
1

Open de myAudi-app⁶

2

Kies Audi charging basic, plus of pro

3

Laad uw auto op via de app of laadpas

myAudi-app

Open de myAudi-app en kies een Audi charging-abonnement. 

Nog geen myAudi? Download de app nu.

Lekker overzichtelijk

Ook voor opladen en alles wat daarbij komt kijken, is de myAudi-app ideaal.

 • Laadsessie starten en stoppen
 • Laadpaal zoeken inclusief navigatie erheen
 • Alle facturen bij de hand
 • Contractbeheer


e-tron Charging Service⁷

 De voorganger van Audi charging is de e-tron Charging Service⁷. Deze blijft beschikbaar tot en met 31 december 2023. Abonnementen op de e-tron Charging Service niet meer af te sluiten.


Opladen zonder pasje of app

Als uw elektrische Audi geschikt is voor Plug & Charge*, werkt snelladen extra eenvoudig. U sluit de laadkabel aan en na een kort moment voor authenticatie begint het laden. Laadkabel verwijderen en het proces stopt. Daar komt geen pasje of laadapp meer aan te pas. Ook het factureren gebeurt automatisch. U activeert het gebruik van Plug & Charge in de myAudi-app of in MMI. Voorwaarde is een geldig Audi charging-abonnement. Plug & Charge begint bij IONITY en in de toekomst volgen andere aanbieders*.

Aan de slag met Plug & Charge

Plug & Charge* betekent automatische authenticatie bij een snellader. Hiervoor zijn nodig:

 • Een actief Audi charging-abonnement*
 • Een elektrische Audi die Plug & Charge ready is
 • Activatie vooraf door de hoofdgebruiker in de myAudi-app
 • In sommige modellen: in MMI accepteren van het digitale Plug & Charge-certificaat dat naar de auto is verzonden
 • Een compatibele laadpaal*


IONITY-netwerk

 


Snelladen bij IONITY

IONITY is een Europees snellaadnetwerk dat vooral langs de grotere doorgaande wegen is gevestigd. De afgebeelde Audi e-tron GT quattro ⁹ kan er in ongeveer 22,5 minuten⁸ voldoende stroom laden om weer honderden kilometers vooruit te kunnen.

Veelgestelde vragen

Wat is Audi charging?

Audi charging is een dienst om bij laadpalen te betalen. Dat werkt contactloos met de Audi charging-laadpas of myAudi-app of zelfs volledig automatisch met Plug & Charge.

Hoe begin ik met Audi charging?

Download de myAudi-app, vul uw gegevens in en die van uw auto. Kies een abonnementsvorm van Audi charging. U krijgt ook een Audi charging-laadpas toegestuurd.
Zodra app en pas aan elkaar gekoppeld zijn, kunt u ze gebruiken om te laden.

Wat is het verschil tussen AC en DC?

AC is de Engelse afkorting voor ‘alternating current’, ofwel wisselstroom. DC staat voor ‘direct current’ en dat is gelijkstroom. Auto’s kunnen met beide stroombronnen opladen. In de aandrijfaccu zit gelijkstroom. Thuis, op de zaak, langs de straat, in parkeergarages en op veel andere locaties gebruikt u AC-laden. De auto zet AC om in DC. Bij snelladers is dat omzetten niet nodig en gaat er meteen gelijkstroom in de accu.

Zijn alle snelladers hetzelfde?

Bij snelladen gaat er gelijkstroom naar de gelijkstroomaccu. Elk laadvermogen* boven 50 kW geldt als snel. Bij de bekende ketens die gespecialiseerd zijn in snelladen, kunt u snelladen met vermogens tot 350 kW. Dat heeft natuurlijk alleen zin als uw auto dit aankan. Hoe sneller uw auto kan laden en hoe krachtiger de laadpaal, hoe sneller u weer op weg bent.
Snelladen werkt het beste met een accuvulling (SoC – State of Charge) tussen 20 en 80 %. Daarboven neemt de laadsnelheid aanmerkelijk af.

Hoe vaak wordt de informatie bijgewerkt?

De informatie over snelladers in de myAudi-app en in het navigatiesysteem van uw auto wordt dagelijks bijgewerkt. U kunt zelfs zien of een laadplek vrij is. Die belangrijke info wordt voortdurend geactualiseerd, met een kleine vertraging van enkele minuten.

Heeft u een andere vraag?
Heeft u een andere vraag over Audi charging? Neem dan contact op met onze klantenservice. Tel: 00800 – 11 55 77 99 of audi-support@elli.eco.
1
Audi charging wordt aangeboden door Volkswagen Group Charging GmbH (Elli), Mollstrasse 1, 10178 Berlijn, Duitsland. Toegang en netwerk: het aantal toegankelijke laadpunten is voortdurend in ontwikkeling. Audi charging is alleen te gebruiken voor geëlektrificeerde modellen van Audi. Als bewijs dient het voertuigidentificatienummer. Europese beschikbaarheid: op 1 januari 2023 was Audi charging beschikbaar in België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Het aantal aangesloten laadpunten is voortdurend in ontwikkeling. Dit aantal verschilt per land en is afhankelijk van het tempo waarin de infrastructuur voor elektrisch rijden wordt ontwikkeld. Er bestaat geen recht op toegang tot elke laadlocatie in een land. AUDI AG is niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor de werking, de beschikbaarheid, het geleverde vermogen en andere eigenschappen van de laadinfrastructuur. De informatie over de locatie van en het aantal laadaansluitingen wordt regelmatig bijgewerkt, maar de volledigheid ervan is niet te garanderen. Voor authenticatie via de myAudi-app i.c.m een qr-code op de laadpaal is een actieve dataverbinding nodig. De mogelijkheden voor authenticatie kunnen per laadlocatie verschillen. Binnen een Europees land zijn de tarieven gelijk, maar tussen de landen kunnen ze verschillen.
2
Voor Plug & Charge is een abonnement nodig op Audi charging (basic, plus, pro) en de auto moet geschikt zijn voor Plug & Charge. Deze modelseries zijn compatibel vanaf productieweek 48/2021: Audi Q4, Audi Q4 Sportback e-tron, Audi e-tron, Audi e-tron Sportback, Audi Q8 e-tron, Audi Q8 Sportback e-tron, Audi SQ8 e-tron, Audi SQ8 Sportback e-tron. Plug & Charge werkt met ingang van het tweede kwartaal van 2023, onder meer bij IONITY.
3
Voor klanten met een Audi charging pro-abonnement en een volledig elektrische Audi (in eigendom of geleased) is het abonnement het eerste jaar gratis. Na een jaar bent u het reguliere maandtarief verschuldigd. Deze aanbieding geldt alleen voor het eerste abonnement dat wordt afgesloten en is niet overdraagbaar. Voorwaarde is een auto van het huidige of vorige modeljaar. Bij het afsluiten van een abonnement wordt deze aanbieding van AUDI AG in de myAudi-app getoond aan de hoofdgebruiker. De aanbieding is geldig vanaf 1 januari 2023 en is niet compatibel met plug-in hybrides.
4
De getoonde laadtarieven en de laadpas zijn afkomstig van Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). De tarieven gelden met een myAudi-account en de myAudi-app. In de myAudi-app moeten de volledig elektrische Audi (op basis van voertuigidentificatienummer) en een hoofdgebruiker zijn vastgelegd.
5
Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw. Deze webpagina is gebaseerd op informatie voor de Duitse markt. Kijk voor Nederlandse prijzen en die in andere landen in het tarievenoverzicht of in de myAudi-app.
6
Om uw auto in de myAudi-app aan te melden, heeft u het voertuigidentificatienummer nodig.
7
Toegang en netwerk: het aantal toegankelijke laadpunten is voortdurend in ontwikkeling. De e-tron Charging Service is alleen te gebruiken voor geëlektrificeerde modellen van Audi. Als bewijs dient het voertuigidentificatienummer. Europese beschikbaarheid: de e-tron Charging Service is beschikbaar in 26 landen en aan uitbreiding wordt gewerkt. Het aantal aangesloten laadpunten is voortdurend in ontwikkeling. Dit aantal verschilt per land en is afhankelijk van het tempo waarin de infrastructuur voor elektrisch rijden wordt ontwikkeld. Er bestaat geen recht op toegang tot elke laadlocatie in een land. AUDI AG is niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor de werking, de beschikbaarheid, het geleverde vermogen en andere eigenschappen van de laadinfrastructuur. De informatie over de locatie van en het aantal laadaansluitingen wordt regelmatig bijgewerkt, maar de volledigheid ervan is niet te garanderen. De e-tron Charging Service-laadpas werkt 24 uur na kaartactivatie. Bij sommige laadpalen werkt het pasje misschien al eerder. Voor authenticatie via de myAudi-app i.c.m. een qr-code op de laadpaal is een actieve dataverbinding nodig. De mogelijkheden voor authenticatie kunnen per laadlocatie verschillen. Binnen een Europees land zijn de tarieven gelijk, maar tussen de landen kunnen ze verschillen. Kijk voor actuele tarieven en contractinformatie op www.e-tron.charging-service.audi.
8
De Audi e-tron Charging Service wordt aangeboden door Digital Charging Solutions GmbH, Mies-van-der-Rohe-Strasse 6, 80807 München, Duitsland.
9
De laadduur van de accu is mede afhankelijk van factoren zoals de buitentemperatuur, het stekkertype, de accutemperatuur en het gebruik van elektrische verbruikers zoals de interieurvoorverwarming. Opladen via een huishoudstopcontact duurt langer dan met een speciaal laadpunt voor elektrische auto’s.