1300x551-trekhaak.jpg

Trekhaken van topkwaliteit

Een trekhaak monteren – het klinkt eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Daarom een advies: laat een trekhaak door uw Audi-dealer monteren. De voordelen daarvan gaan verder dan topkwaliteit alleen. We zetten ze even op een rij.

Is uw Audi geschikt?

Een goed advies is belangrijk, dat begint met de vraag: “Is mijn Audi er geschikt voor?” De Audi-dealer kan snel het antwoord geven. Bijna alle Audi’s die die in Nederland rijden, hebben een speciale trekhaakvoorziening: een extra grote koelcapaciteit in combinatie met een aangepast systeem. Als een Audi deze voorzieningen niet heeft (bijvoorbeeld bij geïmporteerde gebruikte Audi’s) kan het gebruik van een trekhaak leiden tot oververhitting van motor en/of versnellingsbak. Ook is het mogelijk dat veiligheids- en assistentiesystemen niet naar behoren werken met een aanhanger of caravan achter de auto.

De juiste trekhaak – gegarandeerd goed

Als uw Audi geschikt is, adviseert uw dealer ook over de beste optie. Audi levert uitsluitend A-merk trekhaken. Uw voordeel: officiële Audi-garantie.

Perfect afgewerkt

Uiteraard zorgt de Audi dealer ook altijd voor een perfecte afwerking. Indien mogelijk wordt een speciale onderspoiler geplaatst met een uitsparing voor de trekhaak. En als het nodig is om een gat te zagen in de bestaande onderspoiler, dan zorgt de dealer voor een perfecte afwerking met een afdekkap. Zo ziet ook een Audi met trekhaak er altijd tip top uit.

Optimale werking van veiligheids- en assistentiesystemen

Bij de montage van een trekhaak zorgen de Audi-technici er ook voor dat de veiligheids- en assistentiesystemen ‘weten’ dat uw Audi een trekhaak heeft. Als u de kabelset van uw caravan of aanhanger verbindt met uw Audi kan het systeem hier rekening mee houden en zal bijvoorbeeld de Electronische Stabiliseringscontrole (ESC) goed blijven werken. Zo blijft de werking van deze systemen onder alle omstandigheden optimaal - een geruststellend gevoel.

Altijd praktisch: 13-polig kabelset

Een trekhaak die door de Audi-dealer wordt gemonteerd, wordt altijd geleverd met een 13-polige kabelset. Dit is het perfecte uitgangspunt voor een goed werkende verlichting van fietsdragers, aanhangers en caravans en daarmee een veiligheidsfactor van belang.


Tip: combineer de montage van een trekhaak met een onderhoudsbeurt van uw Audi. Dat scheelt weer een afspraak.
Trekhaken in de Audi webshop

De Audi webshop heeft een groot assortiment trekhaken van topkwaliteit.

Online werkplaatsafspraak plannen ARS3829%20werkplaatsbanner%20320x160.jpg

Het werkt heel eenvoudig:

► Vul uw kenteken in.

► Selecteer de gewenste diensten en/of producten.

► Selecteer uw Audi-dealer.

► Klik de gewenste datum aan.

► U ontvangt per e-mail een bevestiging.