Mobiliteitsbudget

Mobiliteitsbudget

voor iedere zakelijke reiziger.

Wat is het mobiliteitsbudget?

Een mobiliteitsbudget is een budget voor iedere werknemer om het werkverkeer zelf mee te financieren. Iedere werknemer krijgt een bedrag per maand, waarmee zij de kosten voor woon- werkverkeer, maar ook verkeer naar eventuele klanten en relaties regelt. De werknemer is zelf verantwoordelijk voor de kosten en de indeling ervan.

Mobiliteitsbudget en belasting

Bij een bruto mobiliteitsbudget wordt het gehele budget voor u als werknemer meegenomen in de loonbelasting. Ontvangt u het netto? Dan geldt voor u de onbelaste vergoeding van € 0,19 per kilometer en eventuele andere fiscale regelingen.


Goed combineerbaar met zakelijke leaseauto

Verder is het mobiliteitsbudget ook goed te combineren met een zakelijke leaseauto. Het leasebedrag wordt in dit geval omgezet in een mobiliteitsbudget waaruit alle mobiliteitskosten van de medewerker betaald kan worden. Of dat nu voor de auto, trein, bus of een Greenwheels auto is, alles kan worden verrekend. Aan het einde van het jaar wordt een saldo opgemaakt om te kijken of de medewerker geldt overhoudt of moet bijbetalen.

Meer weten?

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Audi-dealer voor meer informatie of persoonlijk advies.


Rittenregistratie

Om gebruik te maken van de voordelen bij deze regeling, moet u een rittenregistratie bijhouden voor alle zakelijke kilometers die u heeft gemaakt. Dan weten u en de fiscus hoeveel kilometer u voor 19 cent kunt aftrekken en hoeveel BTW u kunt terugkrijgen.

Rittenregistratie

Rittenregistratie bij zakelijk rijden.
Gebruikt u uw zakelijke auto ook privé, dan betaalt u bijtelling. Voor de bewijsvoering van het aantal gereden privékilometers, is een foutloze rittenregistratie essentieel. De Belastingdienst stelt eisen voor een foutloze vermelding van de rittenregistratie. Klopt de registratie niet, dan kan u dat een naheffing opleveren.

Wat te vermelden in de ritregistratie?
Bewijsvoering van de gereden ritten is niet aan een bepaalde vorm gebonden. Houd in ieder geval de volgende gegevens bij:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Aard van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route (dit is voornamelijk van toepassing als u te maken krijgt met omleidingen, wegafsluitingen etc.)

Factoren rittenregistratie
Naast het bijhouden van gegevens zijn er nog een aantal factoren die bijdragen aan een volledig beeld van uw auto. Zo moet het soort voertuig worden vermeld, het doel van de rit (zakelijk en/of privé), hoeveel bestuurders gebruik maken van de auto en het kenteken. Om op fiscaal gebied alles goed geregeld te hebben, moet u ritgegevens 7 jaar bewaren.