A3 Sportback TFSI e > A3 > Home > Audi Nederland
A3 Sportback TFSI e

A3 Sportback TFSI e

Private lease v.a.: € 599 p.m.*

De Audi A3 Sportback TFSI e

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

Volledig elektrisch, als hybride of alleen op de benzinemotor: de Audi A3 Sportback TFSI e is een plug-in hybride die met elke aandrijfvorm krachtig presteert. Zijn dynamische uitstraling is helemaal in lijn met de goede prestaties. Het interieur blinkt uit door de fraaie vormgeving, slimme bediening en digitale technologieën.

Audi plug-in hybride. Het beste van twee Audi's.

Private lease v.a.: € 599 p.m.
Full operational lease v.a.: € 548 p.m.*

De Audi A3 Sportback TFSI e in cijfers

Elektrische actieradius

ca. 59–63

km

(WLTP, met 16 t/m 18 inch wielen)

Acceleratie

6,8

s

0 naar 100 km/h

Systeemvermogen

180

kW

(245 pk)

Gemiddeld brandstofverbruik: 1,5–1,4 l/100 km; gemiddeld stroomverbruik: 14,1–13,1 kWh/100 km; gemiddelde CO₂-emissie: 34–31 g/km.

Schuin van voren A3 Sportback TFSI e

Veelzijdig rijplezier
en goede prestaties

Als plug-in hybride combineert de Audi A3 Sportback TFSI e de voordelen van een verbrandingsmotor met de sterke kanten van een elektrische aandrijving. De e-motor met de bijbehorende stroom in de lithium-ionaccu ondersteunt op sportieve manier de 1.4 TFSI-motor. Het systeemvermogen van de 40 TFSI e bedraagt 150 kW/204 pk en dat van de 45 TFSI e 180 kW/245 pk. Met die power accelereert de 45 TFSI e in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De Audi A3 Sportback TFSI e heeft een sportief onderstel met een goede balans tussen rijdynamiek en rijcomfort.

Voor elke rijsituatie
de juiste techniek

De Audi A3 Sportback TFSI e biedt het beste van twee concepten: met de elektromotor rijdt u stil en zonder plaatselijke uitstoot. De kracht van elektrisch rijden gaat nooit vervelen. Een elektromotor levert namelijk vanuit stilstand direct zijn volledige aandrijfkoppel. De benzinemotor komt van pas bij sportief rijden op langere stukken, zonder dat u laadstops hoeft in te lassen. Kortom, puur elektrisch, deels elektrisch of op benzine heeft de Audi A3 Sportback TFSI e altijd de juiste techniek paraat om een glimlach op uw gezicht te toveren.

Audi A3 Sportback TFSI e
Audi A3 Sportback TFSI e

Kies onderweg uit vier rijstanden

Veel dagelijkse ritten kunt u in de A3 TFSI e volledig elektrisch afleggen. Aan de hand van vier keuzemogelijkheden gebruikt de Audi A3 Sportback TFSI e een van de twee motoren of allebei. Selecteer EV om alleen elektrisch te rijden. Met Hold bewaart u de stroomvoorraad voor een later moment, bijvoorbeeld een milieuzone in de stad. Een te laag accupercentage? Met Charge voegt u extra kW’s aan de accu toe. En in de Hybrid-stand regelt de auto alles zelf en hebt u geen omkijken naar de techniek.

Wij gaan voor digitaal

Schermen en menu’s zijn zo gewoon in ons leven, dat we ze ook in onze auto’s toepassen. De Audi virtual cockpit – het digitale instrumentenpaneel – toont links de powermeter. Daarop ziet u het actueel aangesproken systeemvermogen, de rijmodus en het accupercentage. In het midden van het scherm staat de resterende actieradius. Verder laat de powermeter zien of u energie terugwint die de accu weer bijlaadt.

Thuis laden

Er zijn diverse mogelijkheden om uw Audi A3 Sportback TFSI e betrouwbaar en veilig thuis en op het werk op te laden.

Publiek laden

Voor onderweg laden kunt u terecht bij heel veel laadpalen, zeker in Nederland. Met de e-tron Charging Service hebt u toegang tot meer dan 150.000 laadpunten in 25 Europese landen.

Kleur bekennen

Combineer kleuren en velgen om uw unieke Audi A3 Sportback TFSI e samen te stellen.
N6N6_U72_Pyramid_AU38x_A3_Sportback_001_00.jpg
Turboblauw Turboblauw
Ibiswit Ibiswit
Tangorood Metallic Tangorood Metallic
Pythongeel Metallic Pythongeel Metallic
Mythoszwart Metallic Mythoszwart Metallic
Velgen, 18 inch gegoten lichtmetaal "5-arm-dynamiek"-design Velgen, 18 inch gegoten lichtmetaal "5-arm-dynamiek"-design
Velgen, 18 inch gegoten lichtmetaal "5-Y-spaak"-design Velgen, 18 inch gegoten lichtmetaal "5-Y-spaak"-design
Velgen Audi Sport, 18 inch gegoten lichtmetaal "10-spaak-ster"-design Velgen Audi Sport, 18 inch gegoten lichtmetaal "10-spaak-ster"-design
Velgen Audi Sport, 18 inch gegoten lichtmetaal "5-arm-blade"-design Velgen Audi Sport, 18 inch gegoten lichtmetaal "5-arm-blade"-design

Vlotte en sportieve lijnen

Een auto die er zijn mag, op straat en voor de deur geparkeerd. Aan de voorkant van de Audi A3 Sportback TFSI e valt de brede Audi singleframe op. Die forse grille is het vertrekpunt voor fraaie carrosserielijnen, zoals de scherpe vouw van koplampen tot achterlichten. Daaronder zitten krachtig opbollende spatborden, bij Audi intern ook ‘quattro blisters’ genoemd. De schuine achterkant geeft de auto visueel snelheid. Achterop prijkt een TFSI e-aanduiding als signaal dat deze bolide helemaal van deze tijd is.

Kijk virtueel rond in het premium interieur

Een fraaie bijkomstigheid van de digitale schermen is dat het dashboard in uitgeschakelde toestand er nog strakker uitziet. De nadruk op horizontale lijnen geeft een aangenaam breedte-effect. Als u achter het stuur zit merkt u meteen dat alle bedieningsmogelijkheden slim om u heen zijn gegroepeerd. Zelfs het aircopaneel is licht naar u toe gedraaid. Mogen we een tip geven om de uitstraling subtiel naar een nog hoger plan te tillen? Kies voor het optionele pakket met ambient light en contourverlichting, inclusief keuze uit dertig lichttinten. Heel sfeervol.

Amazon Alexa en Amazon Music altijd aan boord

Amazon Alexa* en Amazon Music* zijn in uw auto geïntegreerd, zodat u deze spraakdienst en streamingservice onderweg kunt gebruiken. In uw Audi heeft u daarvoor geen smartphone of app nodig.

Nog een laatste virtueel rondje om de Audi A3 Sportback TFSI e. Wanneer gaat u hem live bekijken?

360 graden om de A3 Sportback TFSI e