Banden en velgen > Service en accessoires > Home > Audi Nederland

Banden en velgen

 • banden-velgen-438.jpg
banden-velgen-438.jpg

Banden voor uw Audi

Het zijn de banden die de voorsprong door techniek letterlijk op de weg overbrengen. Om dat zo comfortabel en veilig mogelijk te doen, monteert Audi alleen banden die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Daarmee kunt u met een goed gevoel de weg op. Waarom dat zo is, leest u hieronder. Bovendien vindt u op deze pagina's achtergrondinformatie en handige tips over autobanden. Wij wensen u alvast een goede en veilige reis!

Achtergrondinformatie achtergrond-320.jpg

Alles over de samenstelling van banden, de verschillende bandaanduidingen en het EU bandenlabel.

Tips tips-320.jpg

Tips en wetenswaardigheden over de banden voor uw Audi.

Audi Wielen Service AudiWielenservice-320x160px.jpg

De Audi Wielen Service wisselt zomerbanden voor winterbanden en vice versa. Daarnaast wordt uw Audi gratis gewassen indien gewenst.

Zomersets audi-zomersets-320x160.jpg

De lichtmetalen zomersets van Audi zijn van hoogstaande kwaliteit door de uitvoerige tests. Een veilig gevoel tijdens uw vakantie naar het buitenland!

 • kwaliteit-563.jpg
  Kwaliteit

  De banden waarmee uw nieuwe Audi wordt geleverd of die de Audi dealer ter vervanging monteert, zijn uitstekend opgewassen tegen alle uitdagingen die ze onderweg tegenkomen. Ze zijn namelijk van de modernste materialen gemaakt en speciaal afgestemd op het betreffende model Audi. De lat ligt beduidend hoger dan de wetgever voorschrijft. Het rubber is getest op rolweerstand, de invloed op de rijdynamiek en handling, prestaties op hoge snelheid, waterafvoer, winterbestendigheid en vormvastheid. Inderdaad een lange lijst met criteria. Behalve de bandenfabrikant zelf testen ook de Audi engineers banden om te beoordelen of ze geschikt zijn voor montage onder een Audi.

 • testcriteria-563.jpg
  Testcriteria

  Audi schrijft kwaliteit het liefst met hoofdletters. Dat is extra belangrijk als het om zaken gaat die rechtstreeks met de veiligheid te maken hebben, zoals autobanden. Daarom let Audi erop dat de banden onder meer getest zijn op deze criteria: – zeer hoge snelheden, zoals die op de Duitse snelweg mogelijk zijn – noodstops op een droge weg – duurzaamheid gedurende 40.000 km – optimale rondheid en afrolkwaliteit – samenhang tussen de bandspecificaties en het model Audi

Online werkplaatsafspraak plannen ARS3829%20werkplaatsbanner%20320x160.jpg

Het werkt heel eenvoudig:
► Vul uw kenteken in.
► Selecteer de gewenste diensten en/of producten.
► Selecteer uw Audi-dealer.
► Klik de gewenste datum aan.
► U ontvangt per e-mail een bevestiging.