POI Search Extended in Audi MMI > Technologie > Audi Nederland
Audi Nederland Technologie
POI Search Extended in Audi MMI

‘POI Search Extended’ in Audi MMI

POI Search Extended toont live-inhoud van bedrijven op het MMI-scherm. Op die manier ziet u wat bedrijven langs de route te bieden hebben.

Tekst: AUDI AG – Vertaling: Stefan Wilms – Foto's: 4screen, AUDI AG Leestijd: 2 minuten

Smartphone scant de QR-code van een aanbieding in Audi MMI.

Een premium autowasprogramma, gratis koffie, een hotelaanbieding: Audi-berijders die het Audi connect*-infotainmentpakket gebruiken, hebben toegang tot speciale aanbiedingen van tankstations, parkeergarages, laadproviders, horecagelegenheden, supermarkten, modewinkels, lifestyle-aanbieders en reisspecialisten. Dit werkt met de zoekfunctie in het navigatiesysteem. Op verzoek zijn daarmee relevante en op de locatie gebaseerde aanbiedingen en extra informatie in de Multi Media Interface (MMI) te bekijken van meer dan zeventig partners op ongeveer tweehonderdduizend locaties.

POI Search Extended is een aanvulling op alle andere informatie in MMI over onder meer brandstofprijzen, laadstations en parkeerplaatsen. Audi-klanten kunnen zoeken op POI’s (points of interest) en die als navigatiebestemming kiezen. POI Search Extended vult de gegevens over deze locaties aan met realtime extra informatie en aanbiedingen. Als berijder beslist u zelf of u de details wilt zien.

Doorklikken naar de detailpagina van een POI heeft diverse voordelen. De informatie is actueler en gedetailleerder, bijvoorbeeld over rolstoeltoegankelijkheid, beschikbaarheid van wifi en aanwezigheid van oplaadpunten. Deze gegevens worden online doorgestuurd en zijn dus niet afhankelijk van navigatie-updates. Een ander groot voordeel is dat actuele acties van aangesloten partners in realtime zichtbaar zijn. Als daar een QR-code bij zit, volstaat het om deze met uw smartphone te scannen. Zo profiteert u van kortingen, speciale aanbiedingen en spaaracties bij een POI. De pagina’s met detailinformatie zijn alleen in een stilstaande auto toegankelijk en dus niet onder het rijden. Behalve in Nederland is POI Search Extended momenteel ook beschikbaar in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Er zijn veel verschillende acties beschikbaar

Thomas Bayerl is verantwoordelijk voor de nieuwe digitale Audi-service POI Search Extended. Daarmee hebben Audi-berijders toegang tot aantrekkelijke aanbiedingen langs de route en weten zij beter wat de omgeving te bieden heeft.

Welke aanbiedingen krijgen Audi-klanten met POI Search Extended?
Er zijn veel verschillende acties beschikbaar. Op dit moment gaat het onder andere om korting van autowasstraten en hotelaanbiedingen. En bij de Audi charging hubs kan ik vooraf een charging slot boeken. Sinds de livegang van de nieuwe service in november 2022 hebben we al meer dan vijftig campagnes gezien.

Wie regelt al die aanbiedingen?
Dat doen onze partners zoals supermarkten, tankstations, restaurants, et cetera. Zij komen met aanbiedingen, wij controleren die en zetten ze door naar het MMI-systeem.

Kan ik een aanbieding voor later bewaren?
Nee, dat gaat niet. Aanbiedingen zijn alleen geldig tijdens de actieperiode. Als de winkel je bevalt, kun je die wel onder de favorieten opslaan in het navigatiesysteem.

Word ik nu gespamd met ongewenste advertenties en meldingen?
Nee, want om een actuele actie te zien, moet je doorklikken naar de detailpagina. Zonder toestemming vooraf zie je in Audi MMI geen advertenties. Desnoods blokkeer je POI Search Extended in de MMI-instellingen.

Kun je ook de myAudi-app gebruiken om speciale aanbiedingen te zoeken?
POI Search Extended is onderdeel van het Audi connect-infotainmentpakket en alleen beschikbaar in de auto. Je kunt wel deze zoekfunctie gebruiken zonder aanmelding met het myAudi-account.

Portretfoto van Thomas Bayerl.

Thomas Bayerl is verantwoordelijk voor de nieuwe Audi-toepassing POI Search Extended.