"Het voelt gewoon goed" > Technologie > Audi Nederland
Audi Nederland Technologie
"Het voelt gewoon goed"

"Het voelt gewoon goed"

Als sneeuwsporter brengt Anna Gasser het grootste deel van haar tijd in de natuur door. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in haar leven, ook als het om mobiliteit gaat. In dit deel van de 'Audi e-tron stories' vertelt ze, waarom ze voor de Audi Q4 e-tron heeft gekozen.

Tekst: Nadia Riaz-Ahmed - Foto's: Sam Strauss Leestijd: 4 minuten

Anna GasserAnna Gasser

Als Anna Gasser niet van een skischans springt, hoog in de lucht trucs uitvoert met haar snowboard en daarvoor talloze medailles en titels in de wacht sleept, reist ze voor haar sport veel de wereld rond. Dat maakt het voor haar des te belangrijker om in het dagelijks leven iets voor het milieu te doen. "Voor mij als sneeuwsporter is duurzaamheid erg belangrijk, omdat ik erg verbonden ben met de natuur en er ook afhankelijk van ben", aldus de 31-jarige Oostenrijkse. "Ik wil de natuur waarin ik zo vaak ben, graag behouden." De overstap naar elektrisch rijden ziet de professionele snowboardster als een belangrijke stap. Autorijden wordt zo minder belastend voor het milieu. "Ik denk dat iedere bijdrage een positief effect op het milieu kan hebben", meent Gasser. "Het voelt gewoon goed." Waar mogelijk laadt de sportvrouw haar Audi Q4 e-tron op met groene stroom. "Het was mooi geweest als het navigatiesysteem in de auto mij kan vertellen waar ik met groene stroom kan opladen", bedenkt Gasser. "Het voelt gewoon beter als je geen CO2 uitstoot tijdens het rijden en duurzamer onderweg bent."

Haar vrienden die in de Audi Q4 e-tron vaak meerijden naar de bergen, zijn het met haar eens. "Wat me ook verbaasde is hoeveel ruimte ik in de Audi Q4 e-tron heb. Dat zou je niet verwachten van zo'n relatief compacte auto”, aldus de snowboardster. Vaak telt het reisgezelschap vier personen. "We spelen vaak Tetris met onze tassen, koffers en sportuitrusting en het is echt waanzinnig hoeveel bagage in de auto past", zegt Gasser.


Anna GasserAnna Gasser

"Ik ben geen planner"

Anna Gasser heeft op 31-jarige leeftijd al veel bereikt in de wereld van het snowboarden: twee Olympische zeges, een wereldtitel en verschillende 'world’s firsts' voor haar snowboardtrucs. In het dagelijks leven rijdt zij in haar volledig elektrische Audi Q4 e-tron om duurzamer onderweg te zijn.



Drie vragen aan Anna Gasser over elektrisch rijden

 

01. Wat heeft je het meest verbaasd over elektrisch rijden?

Hoe goed opladen gaat. Iedereen in mijn omgeving raadde een elektrische auto af omdat ik niet zo'n planner ben. "Je zult onderweg nog eens met een lege accu stranden," kreeg ik te horen. Maar ik moet zeggen, het gaat allemaal prima. Het navigatiesysteem toont mij de route inclusief de laadstops en tot nu toe is er niets fout gegaan.

 

02. Waarom heb je voor de Audi Q4 e-tron gekozen?

De Audi Q4 e-tron is voor mij ideaal: hij biedt een perfecte mix door zijn formaat, sportiviteit en elegantie. Na de eerste rit heeft ook het rijplezier mij overtuigd. Ik wist van tevoren niet dat elektrisch rijden cool kon zijn. Ik draag ook bij aan minder CO2-uitstoot. Alles past gewoon bij elkaar. 

 

03. Wat zou je in de toekomst willen zien op het gebied van elektrisch rijden?

Aangezien dit waarschijnlijk de toekomst is, zou het zinvol zijn de laadinfrastructuur uit te breiden, vooral in kleinere plaatsen en in de bergen. Daar zijn momenteel weinig laadmogelijkheden. Maar ik heb al wel gemerkt dat het aantal toeneemt. In mijn eigen gemeente Millstatt was er tot een jaar geleden helemaal geen laadpaal. Inmiddels zijn er al vier.



Een Audi Q4 e-tron aan de laderEen Audi Q4 e-tron aan de lader
Als ze niet op reis is, is de sportvrouw thuis aan de Millstätter See in Karinthië, Oostenrijk.Als ze niet op reis is, is de sportvrouw thuis aan de Millstätter See in Karinthië, Oostenrijk.

Ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven om iets terug te doen voor de natuur

Anna Gasser

Anna GasserAnna Gasser
Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron