“Elektrisch rijden is ontspannend” > Technologie > Audi Nederland
Audi Nederland Technologie
“Elektrisch rijden is ontspannend”

“Elektrisch rijden is ontspannend”

Als voormalig olympisch topskiester reisde Anna Veith veel en vaak. In deze aflevering van de ‘Audi e-tron stories’ vertelt ze over het rustgevende effect van elektrisch rijden en de voordelen die dit oplevert.

Tekst: Nadia Riaz-Ahmed - Vertaling: Stefan Wilms - Foto's: LOOP New Media Leestijd: 4 minuten

De zwarte Audi e-tron GT van Anna Veith voor hotel ARX.

In een klein dorp midden in de Oostenrijkse Alpen staat hotel ARX van de familie Veith. Daar zijn natuurliefhebbers graag te gast en menigeen komt tegenwoordig in een elektrische auto. Nu zijn er twee laadpunten bij het hotel en dat werkt volgens Anna Veith prima, maar gelukkig is er ruimte voor uitbreiding. “De laatste jaren zien we steeds meer gasten met een elektrische auto,” zegt de houdster van een olympische gouden medaille. “Daar praat ik dan weleens met hen over.” Zo is in de loop der tijd een “eigen community” ontstaan. “Het is interessant om de ervaringen van anderen te horen, met name van degenen die langere afstanden rijden met een elektrische auto,” aldus Veith.

Anna Veith rijdt nu twee jaar in een Audi e-tron GT quattro. Dat heeft haar leven positief veranderd. “Als sporter leerde ik om zo snel mogelijk van A naar B te reizen, zodat ik erna meer tijd tot mijn beschikking had,” zegt ze. Hoe anders is dat nu. De stress is weg. “Elektrisch rijden helpt me om te ontspannen en dwingt me om tussendoor mijn rust te nemen,” legt ze uit. Afhankelijk van het vermogen van de snellader is de accu van de Audi e-tron GT quattro in minder dan twintig minuten tot 80 procent te laden. “Ik beschouw de laadpauzes als quality time, omdat ik op deze manier meer ontspannen autorijd en leef.”


Anna Veith achter het stuur van haar Audi e-tron GT quattro.

"Ik ben er zo tevreden over dat ik niet meer anders wil"

Anna Veith behoort tot de beste skiërs die Oostenrijk heeft gekend. Ze behaalde een gouden en twee zilveren olympische medailles op de Super G. Verder werd ze drie keer wereldkampioen en won ze twee keer de algemene wereldbeker. Ze stopte haar succesvolle skicarrière in 2020. Nu is ze ondernemer en veel onderweg in haar Audi e-tron GT quattro.

Drie vragen aan Anna Veith over elektrisch rijden

01. Wat vindt u het mooiste aan uw Audi e-tron GT quattro?
Ik vind het panoramadak geweldig. Aan de buitenkant zie je het amper, maar het is helemaal van glas. In andere auto’s zitten mensen vaak liever voorin dan achterin, omdat je dan meer ziet. Dankzij het grote dakraam van de Audi e-tron GT quattro is ook achterin zitten een bijzondere ervaring.

02. Wat heeft u het meeste verrast over elektrisch rijden?
Ik heb een keer meegedaan aan de Audi driving experience op ijs, in een Audi RS e-tron GT. Ik heb de auto op de limiet ervaren en besefte dat er best veel overeenkomsten zijn met skiën: snelle bochten nemen, de centrifugale krachten voelen en met grip spelen. Dat was echt geweldig.

03. Ziet u zichzelf als voorloper van een nieuw tijdperk?
Door mijn bekendheid rust er een zekere verantwoordelijkheid op me. Ik zie het als een eer om het goede voorbeeld te mogen geven. Bij het nemen van beslissingen ga ik steeds vaker voor de duurzamere optie. Dat is ook precies de reden dat ik een elektrische auto heb gekozen. Ook omdat ik graag vooroploop, trouwens. Ik ben er zo tevreden over dat ik niet meer anders wil.

De achtersectie van Anna Veiths zwarte Audi e-tron GT quattro.
Anna Veith steekt de oplaadstekker in haar Audi e-tron GT quattro.

Dankzij elektrisch rijden ben ik meer ontspannen, thuis en onderweg

Anna Veith

De zwarte Audi e-tron GT quattro van Anna Veith bij de laadplekken voor hotelgasten.