Een bijzondere ervaring > Technologie > Audi Nederland

Een bijzondere ervaring

Audi zorgt er op allerlei manieren voor dat auto’s iets bijzonders hebben. De quattro-vierwielaandrijving is daar een goed voorbeeld van. De Audi driving experience is het ideale format om deze prestaties te ervaren. Volgens projectmanager Christopher Broeker zijn beide een aanbeveling waard.

Tekst: Patrick Morda – Vertaling: Stefan Wilms – Foto's: Robert Fischer Leestijd: 5 minuten

Christopher Broeker bij een Audi RS e-tron GT van de Audi driving experience.
Portretfoto van Christopher Broeker.
Het MMI-keuzemenu voor Audi drive select.

Het is onze taak om uit te leggen hoe alle systemen met elkaar samenhangen

Christopher Broeker

 
Close-up van achterdeur, achterspatbord en achterwiel van de Audi RS e-tron GT.
Christopher Broeker loopt weg van de achterkant van de Audi RS e-tron GT.

Tijdens een Audi driving experience zijn er vele aha-ervaringen, zeker als het om de prestaties van de quattro-vierwielaandrijving gaat

Christopher Broeker

Met name de werking ervaren van quattro maakt volgens Broeker steeds weer indruk op mensen. Dat geldt ook voor deelnemers die zelf in een Audi met quattro-aandrijving rijden. “Op ons offroadparcours zie je heel goed hoe deze techniek werkt. Er zijn punten waar een wiel opzettelijk van de grond loskomt. Als je naast de baan staat, valt het op dat het wiel dat in de lucht hangt niet meer ronddraait, maar de andere wielen wel. Dat is altijd een aha-ervaring voor de toekijkers. Ook voor mij.”

Dat inzicht krijgt bij hem vooral in de winter nog meer gewicht. “Dan ben ik namens de Audi driving experience veel onderweg voor de wintersportactiviteiten van Audi. Wat fijn dat ik dan op quattro-aandrijving kan vertrouwen, bijvoorbeeld in de volledig elektrische Audi RS e-tron GT. Je voelt dan meteen dat de techniek soeverein de aandrijfkrachten reguleert en over de wielen verdeelt.”

Over elektrisch rijden gesproken: de Audi driving experience richt zich daar steeds meer op. “Ik denk wij er veel aan kunnen bijdragen om deze relatief nieuwe mobiliteitsvorm nog populairder te maken.” Daarmee is de cirkel rond, want dat gaat heel goed als je de spectaculaire acceleratie van de Audi RS e-tron GT ervaart en begrijpt hoe alle technologie samenwerkt. Met andere woorden: door het allemaal zelf uit te proberen en mee te maken.