“Er is altijd een stopcontact in de buurt” > Duurzaamheid > Audi Nederland
Audi Nederland Duurzaamheid
“Er is altijd een stopcontact in de buurt”

“Er is altijd een stopcontact in de buurt”

De Audi e-tron Sportback is integraal onderdeel geworden van het dagelijks leven van Marco Voigt. In deze aflevering van de ‘Audi e-tron stories’ vertelt de oprichter van het Greentech Festival hoe dat komt, hoeveel tijd hij doorbrengt bij laders en wat hij daar allemaal meemaakt.

Tekst: Nadia Riaz-Ahmed - Vertaling: Stefan Wilms - Foto's: Chris Noltekuhlmann Leestijd: 4 minuten

Marco Voigt voor zijn Audi e-tron Sportback die in Berlijn staat de laden bij een AC-lader.

Marco Voigt zegt dat hij het levende bewijs is dat een elektrische auto ook geschikt is voor degenen die vaak langere afstanden rijden. De ondernemer heeft binnen een jaar meer dan 30.000 kilometer afgelegd in zijn Audi e-tron Sportback. Wat is er voor hem veranderd sinds hij elektrisch rijdt? “Ik breng veel tijd door bij snelladers”, aldus Voigt die vanuit hartje Berlijn leiding geeft aan het Greentech Festival en het Green Window Agency. “Dat vind ik niet erg, het hoort er gewoon bij.” Met online meetings, e-mails beantwoorden, muziek luisteren en koffie drinken komt hij de tijd prima door.

Voigt maakt zich al lang geen zorgen meer om tijdens lange trips een laadstation te vinden. “Het is verbazingwekkend hoe de laadinfrastructuur langs snelwegen in recente jaren is gegroeid”, constateert hij. Bijna altijd is een laadstation in de buurt, maar de crux zit ’m natuurlijk in dat woordje ‘bijna’. Hij herinnert zich die ene keer dat hij vastliep in een dorp. Het accupercentage was bijna nul. “Ik zag een oud vrouwtje voor haar huis staan en ik vroeg of ik haar stopcontact mocht gebruiken”, herinnert hij zich met plezier. “Dat was een van de leukste ervaringen met mijn e-tron.” Hij dronk met de oude dame een kop koffie in haar tuin, terwijl de auto stroom laadde. “Er is altijd een stopcontact in de buurt”, is de wijze raad van Voigt.

Marco Voigt klikt in zijn auto op de navigatiebestemming.

“Mijn auto klinkt als een ruimteschip”

In het leven van Marco Voigt speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De ondernemer geeft leiding aan het Berlijnse Green Window Agency, een in duurzaamheid gespecialiseerd creatief bureau annex reclamebureau. In 2018 begon hij met het Greentech Festival. Hij is al jaren overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden.

Drie vragen aan Marco Voigt over elektrisch rijden

01. Waarom koos je voor een elektrische auto?
Enerzijds was ik nieuwsgierig en vond ik het spannend om te ervaren wat elektrisch rijden echt inhoudt. Anderzijds wilde ik zelf ervaring opdoen met een elektrische auto omdat we tijdens de Greentech Festivals alleen maar over duurzaamheid praten.

02. Wat is het favoriete kenmerk van jouw Audi e-tron Sportback?
Mijn buren zeggen steeds dat mijn auto als een ruimteschip klinkt. Dat klopt. Het is geen hard geluid, maar best wel cool. Soms open ik het raam in een parkeergarage, zodat ik het geluid ook zelf kan horen. Het is een futuristische sound.

03. Beschouw je jezelf als een pionier met jouw elektrische auto?
Een beetje wel. Ik heb inmiddels anderen weten te overtuigen om elektrisch te gaan rijden. Vaak is het alleen gewoontegedrag waarom mensen niet iets nieuws en duurzaams proberen.

Marco Voigt met type 2-stekker bij een AC-laadpaal in Berlijn.
Marco Voigt toont de actuele laadstatus in zijn myAudi-app.

De groei van de laadinfrastructuur in recente jaren langs snelwegen is verbazingwekkend

Marco Voigt

Marco Voigt steekt de laadstekker in zijn Audi e-tron Sportback op straat in Berlijn.