Audi in de groene spotlights op het Greentech Festival 2021 > Duurzaamheid > Audi Nederland
Audi Nederland Duurzaamheid
Audi in de groene spotlights op het Greentech Festival 2021

Audi in de groene spotlights op het Greentech Festival 2021

Tijdens het Greentech Festival 2021 in Kraftwerk Berlin liet Audi voorbeelden zien van het verduurzamen van auto’s en het productieproces.

Tekst: AUDI AG - Vertaling: Stefan Wilms - Foto's: Marc Bächtold Leestijd: 3 minuten

De Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro op het Greentech Festival 2021.

Onder het motto ‘Celebrate change’ verwelkomde het Greentech Festival van 16 tot en met 18 juni 2021 bezoekers in evenementenlocatie Kraftwerk Berlin en de aangrenzende Heeresbäckerei. Tijdens het evenement presenteerden allerlei bedrijfstakken van over de hele wereld groene ideeën en technologieën.

Audi is sinds 2020 ‘founding partner’ van Greentech in de Duitse hoofdstad. Op de eigen stand toonde Audi dit jaar hoe de gehele levenscyclus van een auto groener is te maken, inclusief de keten van toeleveranciers, het productieproces, de gebruiksfase en de ontmanteling. Bovendien bleek uit de presentatie dat samenwerking heel belangrijk is om effectief te verduurzamen.

We doen flink ons best voor CO2-neutrale mobiliteit

Oliver Hoffmann, directeur Technische Ontwikkeling bij AUDI AG

De laadpaal en de Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro op de Audi-stand waren treffende voorbeelden. Audi wil samen met diverse partners uit de energiesector voor 2025 nieuwe wind- en zonneparken op het Europese vasteland bouwen. Die leveren samen naar verwachting ongeveer 5 terrawatt aan duurzame stroom. Het eerste project is een solarpark dat samen met de Duitse energieleverancier RWE in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is opgezet.

 

Technologie brengt een duurzame toekomst dichterbij

Henrik Wenders, Head of Brand bij AUDI AG

Verder toonde Audi tijdens het Greentech Festival 2021 informatie over een pilotproject waarin kunstmatige intelligentie helpt om uitdagingen in de uiterst complexe wereldwijde keten van toeleveranciers aan te gaan. Sinds oktober 2020 analyseren slimme algoritmes online informatie van nieuwskanalen en social media over toeleveranciers. Op de show in Berlijn was ook aandacht voor een onderzoeksproject over chemische recycling van automotive kunststoffen in samenwerking met het ‘Karlsruher Institut für Technologie’. Doel van dit project was om de technische haalbaarheid aan te tonen van hergebruik van een mengelmoes aan plasticsoorten. Uit dit afval is pyrolyse-olie te distilleren en die is weer geschikt om hoogwaardige nieuwe componenten mee te maken, zoals airbagcovers en grilleroosters. Daarom stond er een 3D-printer op de Audi-stand, die druk bezig was om van pyrolyse-olie nieuwe dingen te maken.

Net zoals een jaar eerder was ook plek ingeruimd voor de eigen milieustichting, de Audi Stiftung für Umwelt. Die club zette gesponsorde projecten in het zonnetje, zoals een organisatie die niet alleen plastic uit het water haalt, maar ook probeert te voorkomen dat afval überhaupt in oppervlaktewater terechtkomt. Bezoekers aan de Audi-stand tijdens het Greentech Festival 2021 zagen dat de initiatieven en ideeën van het automerk daadwerkelijk effectief zijn. Over de stand verdeeld waren namelijk ‘impact walls’ te vinden die per maatregel de CO2-reductie toelichtten.

 
 
Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro.