Audi occasions

Audi Selectie :plus

Veelgestelde vragen


Audi Selectie :plus wat betekent dat?

Het occasionlabel van het merk Audi heet: Audi Selectie  :plus:. Op www.occasions.audi.nl vindt u alleen occasions van officiële Audi dealers waardoor u zeker weet dat u een uitstekende auto koopt bij een betrouwbaar adres. Zij kennen de historie van de auto, hebben deze vaak zelf onderhouden en weten exact wat de kilometerstand is. Bovendien zijn de monteurs van de Audi dealers gespecialiseerd in alle Audi motoren en kunnen de auto’s dus als beste onderhouden. Audi Selectie :plus betekent kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wat is de 130 punten check?

Een Audi Selectie :plus occasion is op minstens 130 punten gecontroleerd en goedgekeurd door de specialisten van de Audi dealer. Een overzicht van deze 130 punten kunt u hier vinden:
https://www.audi.nl/dam/nemo/nl/occasions/2020/Audi%20Selectie%20Plus%20130-puntenchecklist.pdf

Financieren

Is het mogelijk om de auto te financieren?

U kunt voor de prijs van de auto, of voor een gedeelte ervan, een financiering afsluiten via de dealer. Soms is dat praktisch omdat u uw spaargeld dan voor een ander doel kunt bewaren. De dealer werkt samen met Audi Financial Services en kan de financiering bij hen onderbrengen. Als u een mooie Audi heeft gezien kunt u op de pagina van de auto uw gewenste financiering (aanbetaling, slottermijn en looptijd) aangeven. U ziet dan ook meteen het maandbedrag. Op het moment dat u dan een offerte aanvraagt, worden de door u ingevulde bedragen meegestuurd naar de dealer.

Hoe werkt dat?

Wanneer u de auto, of een deel van de prijs, wilt financieren dan kunt u dit aangeven bij de online koop. De dealer vraagt de financiering aan bij Audi Financial Services. Voor het afsluiten van deze financiering zijn verschillende documenten nodig. De dealer overlegt met u welke documenten dit zijn zodat u deze kunt aanleveren en de financiering geregeld kan worden.

Wat is het verschil met Private lease?

Het is bij een aantal dealers ook mogelijk om een occasion te kiezen met een private lease contract. Bij private lease rijdt u voor een vast bedrag per maand. In dit bedrag zit onder andere verzekering, wegenbelasting, afschrijving, pechhulp, onderhoud en reparatie. De auto blijft eigendom van de dealer. U betaalt alleen gebruikerskosten zoals brandstof. Bent u op zoek naar een occasion met private lease? Bekijk dan de actuele voorraad: https://occasions.audi.nl

Garantie

Wat houdt Audi fabrieksgarantie in?

Fabrieksgarantie hangt af van de leeftijd van de auto. Alle door Audi Nederland geleverde Audi’s hebben 2 jaar garantie vanaf het moment dat de auto is gaan rijden, ongeacht het aantal eigenaren. Als een defect optreedt als gevolg van een mechanische-en/of fabricagefout, dan valt dat onder deze garantie. Het defect wordt snel en vakkundig door de Audi dealer van uw keuze verholpen. Uitgezonderd hierop zijn kosten voor reparaties die tot normale slijtage en onderhoud worden gerekend, evenals softwarematige aanpassingen waarbij geen fysieke onderdelen vervangen worden. Uw Audi dient overigens wel volgens de fabrieksvoorschriften te zijn onderhouden.

Mogelijkheid tot verlengde garantie?

Als u liever een langere garantieperiode wilt op uw Audi, dan kunt u dit meestal samen met de dealer regelen.

Inruilen

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Het is zeker mogelijk om uw huidige auto in te ruilen. Als u de auto heeft uitgezocht die u overweegt te kopen, kunt u via het online formulier contact opnemen met de dealer. Om een goede inruilprijs te bepalen is het belangrijk dat er zoveel mogelijk informatie over de inruiler gegeven wordt. Ook als u een auto online wilt kopen, kunt u met de dealer overleggen over de inruil van uw huidige auto.

Wat is mijn huidige auto waard?

Onderdeel van de aanschaf van een nieuwe auto, is vaak de inruil van de huidige auto. Bij onze dealers is het altijd mogelijk om een auto in te ruilen. Ongeacht het merk. Als u een inruilvoorstel wilt ontvangen voor uw huidige auto dan kunt u dit aanvragen via het formulier. Geef hierbij zoveel mogelijk informatie over de staat van uw huidige auto (onder andere kenteken, kilometerstand, eventuele beschadigingen, extra opties, etc.) zodat de dealer de waarde van de auto zo goed mogelijk kan vaststellen.

Private lease

Wat betekent dat?

Met Private Lease rijdt u een perfect onderhouden Audi occasion voor een vast maandbedrag. Met Private Lease betaalt u voor het gebruik van de auto, niet voor het bezit. U kiest zelf de gewenste looptijd en het aantal kilometers dat u per jaar denk te rijden. Alle kosten (o.a. afschrijving, wegenbelasting, verzekering, reparatie en onderhoud) zijn inbegrepen in de prijs. U betaalt wel zelf o.a. de brandstof. Bovendien levert u de auto na afloop van het contract zonder verdere verplichtingen weer in. Met Private Lease koopt u dus geen auto maar bent u de tijdelijke bezitter en rijdt u voor een vast maandbedrag uw favoriete auto.

Zijn er onverwachte kosten?

Het risico van onverwachte onderhoudskosten of de afschrijving van de auto is voor ons. Private Lease van Audi Selectie :plus voldoet aan de eisen van het Keurmerk Private Lease. Dit houdt in dat alle kosten inbegrepen zijn: afschrijving, rente, afleveringskosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, vervanging van banden, schadeherstel, glasreparatie, vervangend vervoer na 24 uur, (inter)nationale pechhulp en BTW. Het enige wat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor brandstof, boetes, tol en bijvoorbeeld het wassen van de auto.

Wat betaal ik naast het vaste maandbedrag?

In het vaste maandbedrag zijn de volgende kosten inbegrepen: onderhoud & APK, verzekering, afschrijving van de auto, wegenbelasting, afleverkosten, schade- en glasreparatie, BTW, (inter)nationale pechhulp, reparaties, ruitbreuk en vervangend vervoer (na 24 uur).

Wat u zelf betaalt is: brandstof, eventuele verkeersboetes, tol(kosten), autowassen.

Online kopen

Waar staat de auto en kan ik deze bekijken?

Per occasion staat aangegeven welke officiële Audi dealer deze auto te koop aanbiedt. U kunt ervoor kiezen om de auto direct online te kopen maar het is uiteraard ook mogelijk om de auto bij de dealer te bekijken en een proefrit te maken. Om dan zeker te weten dat de auto beschikbaar is en voor u klaar staat, kunt u altijd vooraf met de dealer bellen.

Zijn alle auto’s online te koop?

In principe zijn alle auto’s online te kopen maar het kan zijn dat er bijvoorbeeld al een offerte op uitgebracht is en dan is de online koopmogelijkheid er niet.

Hoe werkt het?

Wanneer u uw droomauto heeft gevonden dan kunt u deze direct online kopen. Klik op de button “Koop online” en vul de gevraagde gegevens in. U kunt aangeven of u de auto wilt laten thuisbezorgen of zelf ophaalt. En wanneer dat het beste uitkomt. Kies vervolgens de door u gewenste betaalwijze (pinnen in de showroom, via Tikkie of vooraf overmaken) en controleer of alle gegevens juist zijn. Klik vervolgens op “Bevestig aankoop”.

Wat mag ik van de dealer verwachten?

De Audi dealer doet er alles aan om altijd alleen de actuele voorraad aan te bieden. Het kan echter een keer gebeuren dat de auto toch net al verkocht is en nog niet van de website is verwijderd. Zodra de dealer uw gegevens heeft ontvangen, neemt hij zo snel mogelijk contact met u op om alles met u door te nemen en de koop van zijn kant te bevestigen. Alle gegevens worden vastgelegd in de officiële koopovereenkomst. En daarna wordt uw auto klaar gemaakt en opgepoetst en wacht hij op zijn nieuwe eigenaar.

Wat is inbegrepen in de prijs?

De prijzen die we communiceren zijn rijklaarprijzen. Dit houdt in dat de prijzen inclusief het volgende zijn: BTW, BPM, minimaal 6 maanden garantie, 14 dagen proefrijden, niet tevreden geld terug, minimaal 5000 kilometer geen onderhoudskosten, poetsen en –indien gewenst- thuisbezorgen van de auto en uiteraard de tenaamstelling van de auto.

Zijn er extra kosten?

Wij houden van transparantie en duidelijkheid en daarom is de prijs die u ziet ook de prijs die u betaalt. Er komen geen extra kosten bij tenzij u deze zelf als extra optie hebt toegevoegd, bijvoorbeeld door het selecteren van een uitgebreider afleverpakket. Of wanneer u de occasion configurator op de site heeft gebruikt en bijvoorbeeld een trekhaak heeft geselecteerd.

Wanneer krijg ik de auto?

Ons streven is om de auto binnen 1 week af te leveren. Dit doen we altijd in overleg met u en op de door u gewenste voorkeursdatum. Dus dat kan in overleg met u ook wat langer duren.

Ophalen of thuisbezorgen?

U kunt zelf bepalen wat u wilt: laten thuisbezorgen of ophalen bij de dealer. Als u de auto wilt kopen en ontvangen zonder dat u naar de dealer gaat, dan kiest u voor gratis thuisbezorging. Wilt u liever naar de showroom om uw auto op te halen? Dan maken we er daar een feestje van.

Kost thuisbezorgen geld?

Nee hoor. Thuisbezorgen doen we gratis voor u!

Ergens anders ophalen mogelijk?

Het is op dit moment nog niet mogelijk om de auto ergens anders op te halen. U kunt de auto op locatie laten afleveren of ophalen bij de dealer die hem te koop heeft staan.

In het weekend of ’s avonds thuisbezorgen?

De auto’s worden op werkdagen tijdens de openingstijden van de dealer thuisbezorgd. Komt dit echt niet uit dan kunt u overleggen met de dealer of een uitzondering mogelijk is.

Bezorging in heel Nederland?

We bezorgen de auto’s gratis in Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog). Woont u op een van de Waddeneilanden en wilt u online een occasion kopen? Neem dan contact op met de dealer via het contactformulier of telefonisch.

Wanneer en hoe betaal ik?

U hoeft de auto niet direct te betalen als u de online koop heeft bevestigd. Als u de auto ophaalt in de showroom dan kunt u het bedrag ter plekke pinnen. U kunt het bedrag ook vooraf via iDeal overmaken naar de dealer. Wordt de auto thuisbezorgd? Dan vragen we u het bedrag vooraf aan de dealer over te maken. De dealer legt u uit hoe dat werkt. Bij sommige dealers kunt u via een Tikkie betalen.

Van wie krijg ik de factuur?

De occasions op Audi.nl zijn allemaal auto’s van officiële Audi dealers. Wanneer u online uw auto koopt, ontvangt u de factuur van de dealer waar de auto te koop staat.

Wat is 14 dagen proefrijden?

U heeft uw auto online gekocht zonder een proefrit en daarom bieden wij u 14 dagen proefrijden aan, met een maximum van 500 kilometer. Het proefrijden start zodra u de auto ontvangen heeft. U heeft dan de tijd om uw nieuwe auto uitgebreid te testen in de stad en op de snelweg. En mocht deze toch niet rijden zoals u had verwacht, dan mag u deze binnen 14 dagen kosteloos terugbrengen bij de dealer. Indien er geen schade aan de auto is, krijgt u het volledige aankoopbedrag teruggestort op uw rekening.

Is de onderhoudsbeurt uitgevoerd?

Alle Audi occasions zijn op 130-punten gecontroleerd en alle software updates zijn uitgevoerd. Daarmee heeft uw auto zeker 5000 km geen onderhoudsbeurt meer nodig.

Hoe lang duurt de garantie?

De garantietermijn van occasions die online te koop zijn op Audi.nl is minimaal 6 maanden. In sommige gevallen is er nog sprake van een resterende fabrieksgarantie die langer kan zijn. Uiteraard geldt dan de langere garantietermijn. Dealers bieden u vaak ook nog mogelijkheden voor het afsluiten van aanvullende garantie.

Onderhoud

Waar kan ik onderhoud laten uitvoeren?

Onderhoud aan uw Audi kunt bij alle officiële Audi dealers laten uitvoeren. Dus ook bij een andere Audi dealer dan waar u de auto gekocht heeft. Het onderhoud van uw auto kunt u het beste overlaten aan de officiële Audi dealer want die heeft de meeste kennis van en ervaring met Audi.

Waar kan ik terecht voor garantie?

Koopt u een auto met resterende fabrieksgarantie? Dan kunt u voor garantiewerkzaamheden bij alle Audi dealers in Nederland terecht. Wanneer u een occasion koopt met reguliere garantie dan kunt u altijd terecht bij de dealer waar u de auto heeft gekocht. In overleg met de dealer kunt u bepalen of u de werkzaamheden bij hem laat uitvoeren of, indien gewenst, bij een Audi dealer bij u in de buurt.

Verzekeren

Is een autoverzekering verplicht?

Ja, als u een auto koopt, bent u verplicht om zelf een autoverzekering af te sluiten. In Nederland is iedereen met een auto verplicht om een geldige autoverzekering te hebben. U kunt via de dealer een autoverzekering afsluiten bij Audi Financial Services. De uitzondering hierop is een Private Lease contract; daarmee is de verzekering al geregeld.

Kan dat via de dealer?

Ja, u kunt via de dealer een verzekering afsluiten bij Audi Financial Services. Zij bieden scherpe tarieven en verschillende dekkingsvormen zodat er altijd een passende autoverzekering is. U kunt uw dealer vragen om een offerte voor een verzekering. U kunt de premie ook online berekenen, via Audi Financial Services.