Audi Pechhulp > Service > Audi Nederland
Audi Mobiliteitsservice

Audi Pechhulp

Audi Nederland Service
Audi Pechhulp

Gratis Audi Pechhulp
voor goed onderhouden Audi´s

Elke nieuwe Audi heeft bij aflevering standaard recht op de Audi Pechhulp. U behoudt het recht als u daarna onderhoud volgens voorschrift en de geadviseerde reparaties laat uitvoeren door een officiële Audi-dealer. De Audi Pechhulp geldt dan totdat de volgende inspectie- of onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd. De onderhoudsinterval staat in het (digitaal) Serviceplan van uw auto. Zo bent u altijd zeker van hulp bij pech.

Is er onderhoud uitgevoerd door een niet-Audi erkend bedrijf? Dan heeft u opnieuw recht op Audi Pechhulp na het uitvoeren van een Grote Onderhoudsservice of Longlife Onderhoudsservice bij de erkende Audi-dealer.

Veelgestelde vragen

Wanneer schakel ik de Audi Pechhulp in?

U kunt ons altijd inschakelen wanneer u onverhoopt pech krijgt met uw Audi.

Het maakt niet uit waar u pech krijgt: op uw eigen oprit, of elders in Nederland of Europa. Bij twijfel zal de Audi Pechhulp u informeren over de mogelijkheden.

Wanneer spreken we van pech?

We spreken van pech als er een rood waarschuwingslampje brandt op uw dashboard of als u met de auto, als gevolg van een defect, niet meer zelfstandig de dichtstbijzijnde Audi-dealer kunt bereiken.*

Hoe werkt Audi Pechhulp?

Wanneer u de Audi Pechhulp belt, wordt de dichtstbijzijnde Audi-dealer of de ANWB Wegenwacht ingeschakeld. Bij stranding op een Nederlandse snelweg of N-weg zult u altijd worden geholpen door de ANWB Wegenwacht.

Wat als directe reparatie niet mogelijk is?

Soms is reparatie ter plaatse niet mogelijk. In dat geval wordt uw auto naar de dichtstbijzijnde Audi-dealer gebracht. Als daar na diagnose blijkt dat reparatie binnen 3 uur niet mogelijk is, dan vinden we samen met u de beste oplossing. Dit is bijvoorbeeld een andere vervoersmogelijkheid, zoals een taxi of het openbaar vervoer (tot maximaal € 77,-), een vervangende auto voor de duur van de reparatie (tot maximaal 5 dagen) of een hotelovernachting voor u en uw passagiers (maximaal 1 nacht inclusief ontbijt). De kosten voor deze hulpverlening zijn voor rekening van Audi. Mocht het voorkomen dat u één van deze services zelf voor moet schieten, dan kunt u de kosten bij terugkomst in Nederland declareren bij uw eigen Audi-dealer. Uiteraard dient u dan wel over een factuur te beschikken.

* Wat valt niet onder de Audi Pechhulp?

Als u de Audi Pechhulp belt, zal de medewerker van de alarmcentrale controleren of uw pech onder de dekking van de Audi Pechhulp valt. Een aantal zaken is namelijk uitgesloten:


- Pech veroorzaakt door eigen toedoen.
- Pech aan caravan, aanhanger of vouwwagen, hiervoor kunt u zelf een additionele reisverzekering afsluiten.
- Verkeerd ingebouwde achteraf-accessoires.
- Sleutel in afgesloten auto.
- Geen of verkeerde brandstof in tank.
- Vastgevroren onderdelen.
- pech a.g.v. niet-uitgevoerd onderhoud of niet-uitgevoerde geadviseerde reparaties.
- Ongeval of gevolgen daarvan.
- Diefstal of poging daartoe.
- Andere oorzaken van buitenaf.

Wat gebeurt er als mijn pech niet onder Audi Pechhulp valt?

U kunt dan meestal wel een beroep doen op onze hulpverlening, maar de kosten zijn dan voor eigen rekening. De mogelijkheden kan de hulpverlener met u bespreken.

Welke voorwaarden en aanvullende bepalingen gelden er voor de Audi Pechhulp?

De Mobiliteitsservice is beperkt tot het recht op de hiervoor omschreven hulpverlening. Alle overige kosten, reparatie kosten, schade en gevolgschade komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Wat vergoedt de Audi Pechhulp en wat niet?

Audi Pechhulp betekent dat de medewerker van de alarmcentrale u kosteloos zal proberen op weg te helpen. Lukt dit ter plekke niet? Dan wordt uw auto kosteloos naar de dichtstbijzijnde Audi-dealer vervoerd. Een reparatie bij de dealer valt niet onder de dekking van de Audi Pechhulp, maar wellicht wel onder de (fabrieks-)garantie. De dealer kan u hier meer over vertellen.

Contact opnemen met Audi Pechhulp

Audi Pechhulp is vanuit Nederland bereikbaar op telefoonnummer 088-0330108

Vanuit het buitenland belt u met telefoonnummer +3188-0330108

Audi Mobiliteitsgarantie