Q6 e-tron > Q6 > Audi Nederland
Zijaanzicht Audi Q6 e-tron

De nieuwe Q6 SUV e-tron

Nu ook te bestellen als performance vanaf € 71.950{ft_prijsdisclaimer}.

Gemiddeld stroomverbruik: 17,0–19,6 kWh/100 km; gemiddelde CO₂-emissie: 0 g/km.

De Audi Q6 e-tron staat nu bij uw dealer.

De nieuwe Audi Q6 e-tron performance is er als edition, Advanced edition en S edition, vanaf € 71.950*.

Met deze ‘performance’ lanceert Audi tegelijkertijd een nieuwe benaming die synoniem staat voor een indrukwekkend rijbereik voor zijn elektrische modellen. De kracht van deze eerste achterwielaangedreven uitvoering binnen de Q6 e-tron-serie zit hem dan ook in de combinatie van een 225 kW/306 pk (240 kW/326 pk met launch control) sterke elektromotor en een 100 kWh accupakket, waarmee een rijbereik tot zelfs 641* kilometer haalbaar is. 

De nieuwe Audi Q6 e-tron geeft Audi’s motto ‘Voorsprong door Techniek’ een nieuwe, innovatieve impuls. Audi’s eerste productiemodel op basis van het Premium Platform Electric (PPE) valt op door zijn actieradius tot wel 641 km*, korte laadtijden, rijdynamiek en comfort van topklasse. Ook zet de Q6 e-tron nieuwe maatstaven op het gebied van connected infotainment en verlichtingstechnologie. 

Later dit jaar volgt er tevens een andere uitvoering met achterwielaandrijving: een variant met een 83 kWh accupakket, waarvoor een indicatieve vanafprijs geldt van 65.000 euro.

Bovenaanzicht cockpit Audi Q6 e-tron

Elektrisch, en nog heel veel meer

De Audi Q6 e-tron vertegenwoordigt het nieuwste level van elektrisch rijden bij Audi. Deze hoogwaardige SUV maakt indruk met zijn elektrische prestaties, vooruitstrevende design en digitale interieur.

 

Verander de lakkleur
Verander de velgen

Toonaangevende prestaties

De Audi Q6 e-tron is ontworpen rondom een 800-voltarchitectuur. De lithium-ion accu van 625 tot 750 volt levert indrukwekkende prestaties, zowel tijdens opladen als onder het rijden. Laden gaat snel en efficiënt. Dankzij een maximaal vermogen van 285 kW bent u snel weer onderweg.

Dynamisch achteraanzicht Audi Q6 e-tron

Geschikt voor lange ritten: door de zeer royale actieradius zijn lange reizen totaal geen issue. Onderweg wordt u doordacht ondersteund door de e-tron-routeplanner, die het berekenen van de laadstops, het preconditioneren van de accu (om nog sneller te laden) en veel andere zaken voor zijn rekening neemt.

Een progressief interieurontwerp

Ontdek het nieuwe design van de diverse interieurcomponenten, zoals de deurpanelen, het dashboard en de middenconsole. De rangschikking van alle bedieningsorganen is net zo strak en opgeruimd.

Dashboardschermen in de Audi Q6 e-tron

Panoramaschermen: de futuristische oled-displays zijn een primeur voor Audi. Ze zijn samengesteld uit de 11,9 inch Audi virtual cockpit plus en het 14,5 inch MMI-middenscherm. In combinatie met het 10,9 inch MMI-scherm voor de bijrijder zijn onder meer navigatie en entertainment van elkaar te scheiden.

De Audi-appstore in uw Audi

Gebruik een groot en groeiend aanbod aan populaire apps direct in MMI in uw auto. Bekende voorbeelden zijn Amazon Music, Spotify en YouTube. Een omweg via een smartphone is niet nodig. Daarmee haalt u nieuws aan boord, het weer, sportuitslagen, streamingdiensten voor muziek en veel meer.

Apps op het MMI-scherm van de Audi Q6 e-tronApps op het MMI-scherm van de Audi Q6 e-tron
Smartphonescherm met Functions on Demand

Functions on Demand: u heeft optimale flexibiliteit in het kiezen van de uitrusting. Dankzij Functions on Demand voegt u op elk moment functies toe. Dat werkt snel en eenvoudig via de myAudi-app.

Toonaangevend e-design

Het progressieve design straalt prestige uit en past heel goed bij de elektrische prestaties. Eyecatchers zijn de gespierde proporties, de Singleframe in het front en de panelen onderaan de portieren die naar de plek van de accu verwijzen.

Karakteristieke lichtsignatuur: de actieve digitale signaturen van de matrix-ledkoplampen en de oled-achterlichten zijn onderdeel van een nieuw design van de autoverlichting. Optioneel zijn zes extra combinaties voor de dagrijverlichting en achterlichten beschikbaar. Die zijn in MMI of in de myAudi-app te kiezen.

Klaar voor elk gebruik

De Audi Q6 e-tron mag maar liefst 2.400 kilo trekken. Binnenin is sprake van een ruim interieur met veel opbergruimte en een flexibel in te delen kofferbak. Onder de voorklep zit een frunk.

Allrounder met e-power

Stap in en ervaar de stille acceleratie van de Audi Q6 e-tron. ADAS (Advanced Driver Assistance Systems)* en diverse rijstanden ondersteunen de elektrische prestaties. Het optionele onderstel met adaptieve luchtvering biedt nog meer comfort en rijdynamiek.

Sportieve touch

De nieuwe Audi Q6 e-tron is volledig naar wens samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor visuele upgrades in de vorm van S line, 21 inch wielen, rode remzadels, donkergekleurde matrix-ledkoplampen plus, led-achterlichten pro en het exterieurpakket zwart.

Audi exclusive

Stel uw Audi Q6 e-tron volgens persoonlijke wensen samen en creëer zo met behulp van Audi exclusive* een volstrekt unieke auto.

Audi Q6 e-tron in de Audi exclusive-kleur Tactiekgroen metallic

Onderscheidend: kies uw eigen lakkleur uit het grote aanbod van Audi exclusive, bijvoorbeeld Tactiekgroen metallic.

Zo veelzijdig als het leven zelf

Met Audi Originele Accessoires* wordt uw auto een heus allroundtalent. Met behulp van praktische extra’s en visuele aankleding past u hem aan nieuwe wensen aan. Telkens opnieuw.

Audi Q6 e-tron met carbon achterspoiler van Audi Originele Accessoires

Carbon achterspoiler: de carbon spoiler bovenaan de achterklep van Audi Originele Accessoires zorgt voor een persoonlijk visueel accent. De spoiler is volledig afgestemd op het totaaldesign en benadrukt ook het sportieve autokarakter.