Mission to the moon > Ontdek onze voorsprong > Home > Audi Nederland

Mission to the moon

 • 1400x438-overzicht.jpeg
1400x438-overzicht.jpeg

Mission to the moon: een 384.000 kilometer lange reis van de aarde naar de maan

De maan is onze naaste buur in het zonnestelsel. Sinds mensenheugenis speelt hij een belangrijke rol in het leven op aarde, bijvoorbeeld als oriëntatiepunt voor ontdekkers en zeelieden, als heerser over de getijden en als magische droombestemming voor kleine jongetjes. Ook al heeft de mens al meer dan veertig jaar geleden voor het eerst voet gezet op de maan, toch lijkt dit hemellichaam tot op de dag van vandaag ver weg en onbereikbaar. Dit moet binnenkort voor altijd veranderen.

 • 563x317-missie.jpeg
  De missie

  De opdracht voor de wetenschappelijke privéteams luidt om een rover naar de maan te brengen, daar veilig te landen, er een afstand van vijfhonderd meter mee te rijden en daarvan HD-opnames naar de aarde te verzenden.

  Meer over de missie
 • 563x317-reis.jpeg
  De reis

  Sinds acht jaar werkt het team van het Duitse Part-Time Scientists aan hun maanmissie. Dat zijn acht jaar strakke planningen en lastige berekeningen, om een maanrover voor onderzoek over het maanoppervlak te sturen.

  Meer over de reis
 • 563x317-moon.jpeg
  Op de maan

  De zware omstandigheden op de maan maken het verblijf zwaar: maanstof, duizend keer fijner dan het stof op de aarde, schaduwen die voor een ijskoude duisternis zorgen en de ongefilterde straling van de zon.

  Meer over het verblijf op de maan
 • 563x317-audirover.jpeg
  De Audi maanrover

  "All conditions are perfect conditions" – Zelfs op de maan. Ontdek hoe quattro technologie de Audi lunar quattro naar het volgende niveau brengt.

  Meer over de Audi maanrover