Plug-in hybride > Home > Audi Nederland

The road to zero emission

De plug-in hybride auto

Een plug-in hybride auto kan zowel elektrisch rijden als op conventionele brandstoffen zoals benzine of diesel. Een plug-in hybride kan net als een elektrische auto worden opgeladen middels een stekker die moet worden ‘ingeplugd’. Dit soort type auto's zit daardoor tussen een volledig elektrische auto en een conventionele brandstofauto in.

In een volledig elektrische auto zit geen verbrandingsmotor, hierdoor kan deze alleen opgeladen worden aan een laadpaal. Een plug-in hybride auto wordt aangedreven door een elektromotor, maar kan ook rijden met alleen een verbrandingsmotor of een combinatie van beiden. De wielen worden aangedreven door de elektromotor, alleen de verbrandingsmotor of een combinatie van beide.

Het grootste verschil is dus de aandrijving van de auto’s en de manier van tanken/opladen.

Opladen

Bij Audi gaan we ervan uit dat een plug-in hybride meestal op eigen terrein wordt opgeladen, bijvoorbeeld thuis of op de zaak.

De plug-in hybride wordt standaard met een laadkabel geleverd voor gebruik bij bedrijven (CEE-aansluiting), thuislaadpunten en diverse openbare laadpalen. Ook een kabel met huishoudstekker voor stroom uit een gewoon stopcontact is aanwezig.

Extra gemakkelijk wordt opladen met de wallbox, app en mobiliteitskaarten die u bij uw auto kunt aanvragen. Uw Audi dealer kan u alle ins en outs vertellen over de Shuttel-mobiliteitskaart waarmee u meer dan 65.000 laadpunten in zestien Europese landen kunt gebruiken.

Opladen
1920x1080_AA7_TFSIe_191004.jpg

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is een fraai gelijnd coupémodel uit het hogere segment met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de efficiënte elektromotor en een lithium-ionaccu kan deze auto lokaal emissievrij rijden. Met zijn elegante design krijgt hij veel aandacht van omstanders. In het interieur geniet u van veel comfort en uitgebreide infotainmentvoorzieningen.
Meer over de A7 Sportback 55 TFSI e quattro
1920x1080-AQ5_E-TRON_181001.jpg

Audi Q5 TFSI e quattro

De plug-in hybride Audi Q5 TFSI e quattro heeft een gunstig normverbruik, rijdt sportief en stoot in de elektrische stand geen schadelijke stoffen uit. Hij combineert een benzinemotor met een elektromotor en biedt daarnaast het comfort en de praktische gebruiksmogelijkheden die u van een premium SUV kunt verwachten.
Meer over de Audi Q5 TFSI e quattro