1300x551_wirelesscharging_c1-p1_d_2048w.jpg

Uw Audi opladen zonder stekker

Uw Audi opladen zonder stekker

10.01.18

Opladen speelt vanzelfsprekend een zeer belangrijke rol bij elektrische auto’s. Voor bepaalde e-tron-modellen biedt Audi binnenkort een optionele, innovatieve manier om thuis eenvoudig op te laden. Maak daarom nu kennis met Audi Wireless Charging.

Inductieladen: makkelijker wordt het niet

Opladen bij openbare laadstations is niet de belangrijkste issue in het gehele oplaadproces. Sterker nog, 80 procent van het opladen gebeurt 's nachts op de plek waar de auto geparkeerd staat. En dat is meestal thuis.

Binnenkort hebben ‘compatible’ e-tron-modellen een extra mogelijkheid om de accu's van uw auto op te laden, naast de vertrouwde laadkabels. Dan is namelijk Audi Wireless Charging inductieladen mogelijk. Hierdoor wordt het laden nóg eenvoudiger en handiger. En dat allemaal dankzij een kleine, slimme plaat op de grond. Deze is verbonden met het industriële stroomnetwerk en die verandert de plaat in een krachtig inductie-oplaadstation. Dit station kan overal worden geplaatst. Bijvoorbeeld in uw garage of carport.

Met de slimme Parkeerhulp Plus in het volgende ‘compatibel’ e-tron-model kan de inductielaadplaat met behulp van de smartphone app MMI worden gedetecteerd. De Parkeerhulp Plus helpt u om uw auto perfect boven het laadstation te positioneren. Wanneer de juiste positie is bereikt en de auto is geparkeerd, start het laadproces automatisch indien gewenst.

Na activering van het laadproces nadert de 'Z-Mover' de inductieve laadplaat tot een kleine opening tussen de spoel en de onderkant van de auto. Deze kleine opening zorgt ervoor dat de overgedragen energie een verhoogd efficiëntieniveau van ongeveer 90 procent bereikt.

Wanneer u wegrijdt of wanneer de batterij vol is, wordt het opladen automatisch beëindigd. U hoeft geen kabels los te koppelen of op knoppen te drukken. De Z-Mover trekt zich terug, zodra u de start-stopknop activeert. Zeer eenvoudig dus en zeer innovatief.
1400x840_wirelesscharging_c2-p4_d_2048w.jpg
  • 563x317_wirelesscharging_c2-p5_d_2048w.jpg
    Een fantastische toekomst

    De toekomst van het opladen van een auto is fantastisch, in de letterlijke zin van het woord. Uiteindelijk zullen elektrische auto’s samenwerken met het regionale stroomnetwerk om zo ‘smart grids’ te creëren. Hierdoor wordt thuis opladen nog slimmer! Elektrische auto’s kunnen via een smart grid eenvoudig opgeladen worden. En heeft het netwerk zelf wat stroom nodig, dan stroomt dezelfde groene energie weer terug van de auto naar het netwerk. Veel duurzamer en efficienter kan niet.