1300x551_A_E-TRON_181014.jpg

Transitie naar elektrisch rijden | Audi Nederland

Transitie naar elektrisch rijden

De auto-industrie maakt een omwenteling, omdat we samen een nieuw tijdperk van mobiliteit ingaan. Audi anticipeert hierop door zichzelf te herdefiniëren met oog op de toekomst. Deze herdefinitie gaat een instrumentele rol spelen voor de gehele auto-industrie. Stap voor stap implementeert Audi haar ‘strategie 2025’ - met een consistente focus op de domeinen: duurzaamheid, digitalisering en urbanisatie. Maar wat betekent duurzaamheid voor Audi?

Duurzaamheid en Audi

Audi vergelijkt duurzaamheid met “fitness voor de toekomst”. Met duurzame producten en diensten stellen ze hun klanten in staat individuele mobiliteit te realiseren. Daarom stimuleren ze de ontwikkeling van innovatieve aandrijftechnologieën en verminderen ze hun ecologische voetafdruk.
“For us, sustainability means future viability.”

- Peter F. Tropschuh Head of Sustainability Strategy at Audi

Audi brengt elektrische mobiliteit naar een hoger niveau op het gebied van technologie en kwaliteit en wordt zo de nummer 1 onder de premium leveranciers. De wereldpremière van de Audi e-tron markeert de start van dit modelinitiatief. Vanaf 2018 elektriseert Audi geleidelijk het assortiment.

Doelen voor duurzaamheid

Om ook daadwerkelijk duurzamer te worden heeft Audi specifieke doelen geformuleerd, waarmee ze the Road naar Zero Emission willen afleggen.

Toonaangevend premiummerk voor elektrische auto's

In het jaar 2025 zullen ongeveer 800.000 elektrische auto's en plug-in hybrides verkocht worden - samen goed voor ongeveer één derde van de auto’s van Audi. Daarmee wil Audi het toonaangevende premiummerk worden voor elektrische auto's.
Meer over elektrische auto's

Alle hoofdmodel-reeksen geëlektrificeerd

Met de strategie ‘Roadmap E’ biedt Audi tegen 2025 een geëlektrificeerde versie aan in elk van hun kernmodel-series, zowel volledig elektrisch als plug-in hybride. Tegen die tijd hebben ze meer dan 20 geëlektrificeerde modellen in hun portefeuille.

Brandstofcelauto in serieproductie

Audi ontwikkelt brandstofceltechnologie en lanceert begin 2020 een kleine serie auto’s met deze technologie. In de brandstofcel gaan waterstof en zuurstof een koud verbrandingsproces aan. Met slechts één kilogram waterstof kan er al ca. 100 kilometer afgelegd worden. Daarmee komt het energieverbruik overeen met 3,7 liter benzine.

CO2 -neutrale voorzieningen

In Brussel ligt de eerste gecertificeerde CO2-neutrale Audi-fabriek. In navolging op dit voorbeeld wil Audi al hun faciliteiten in 2030 CO2-neutraal gemaakt hebben.
Lees meer over de CO₂-neutrale fabriek in Brussel