1300x551_audielaine_c1-p1-01_d_2048w.jpg

Audi Elaine

Audi Elaine

De Audi Elaine, een van de twee conceptwagens van Audi op de Frankfurt Motor Show 2017 (IAA), is een 100% elektrische full-size SUV-coupé.

Volbloed quattro

De Audi Elaine coupé is een volbloed quattro, met één elektromotor op de vooras, en twee op de achteras die samen de 4 wielen aandrijven. En met een energiecapaciteit van 95 kWh rijdt u op een volle accu meer dan 500 kilometer (NEDC).

De auto laadt op via een kabel met een snellaadfunctie van 150 kW of via inductieladen met behulp van het Audi Wireless Charging System (AWC).

Niet alleen de elektrische aandrijving maakt de Elaine tot een aangename en duurzame reisgenoot. De Audi Elaine kan ook autonoom rijden en voert met de innovatieve AI-technologieën (Artificial Intelligence) van Audi volledig zelfstandig een groot aantal verschillende taken uit.

Met de ‘autobahn-piloot’

Met de ‘Autobahn-piloot’ wisselt de auto automatisch van rijstrook en voert volledige inhaalmanoeuvres uit (inclusief het afbreken daarvan bij eventueel gevaar). Als u als bestuurder wilt ingrijpen, kan dat natuurlijk op elk moment.

Verlaat u de snelweg of brede stadsstraten met meerdere rijstroken? Dan gebruikt u eenvoudig de andere assistentiesystemen. Bijvoorbeeld de Audi ‘pre sense’ veiligheidstechnologieën en efficiencyassistenten. Deze technologieën interpreteren en lezen dankzij HERE-navigatiegegevens nog nauwkeuriger de route-informatie. Deze realtime communicatie tussen auto’s onderling en de verkeersinfrastructuur (zoals verkeersborden) biedt nog meer veiligheid, comfort en efficiëntie.
1400x840_audielaine_c1-p4_d_2048w.jpg

De Audi Elaine biedt zijn bestuurder en passagiers een enorm potentieel aan tijdwinst en comfort. En niet alleen als vervoersmiddel. In speciaal aangewezen gebieden, de zogenaamde Audi AI-zones, kan een Audi verschillende taken zelfstandig uitvoeren, terwijl u als bestuurder kunt werken of relaxen.

Met behulp van een uitgekiende strategie gebaseerd op kunstmatige intelligentie en machine learning neemt de Audi Elaine een hoop werk uit handen van de bestuurder en zijn omgeving.

  • 563x317_audielaine_c1-p6_d_2048w.jpg
    Potentieel aan tijdwinst en comfort

    De Audi Elaine biedt zijn bestuurder en passagiers een enorm potentieel aan tijdwinst en comfort. En niet alleen als vervoersmiddel. In speciaal aangewezen gebieden, de zogenaamde Audi AI-zones, kan een Audi verschillende taken zelfstandig uitvoeren, terwijl u als bestuurder werkt of van uw vrije tijd geniet.