Elektrisch rijden: buitenland | Audi Nederland > Home > Audi Nederland

The road to zero emission

Elektrisch rijden in het buitenland

Comfortabel op vakantie

Bent u van plan om voor het eerst met de elektrische auto op vakantie te gaan naar Frankrijk, Duitsland, Spanje of misschien wel Denemarken? Dat kan best spannend zijn. Toch hoeft u zich onderweg nooit zorgen te maken. De Audi e-tron heeft een zeer ruime actieradius én er is in Europa altijd een (snel) laadstation binnen handbereik.

We helpen u graag bij het plannen van uw avontuur.

 • 563x317_AA3_P_141017.jpg
  Hoe plan ik mijn reis naar het buitenland?

  Elektrisch rijden naar uw vakantiebestemming is tegenwoordig geen issue meer. Houd binnen uw plan de campagne rekening met twee zaken: de actieradius van de auto en de infrastructuur aan laadpalen binnen Europa. Het aantal kilometers dat u, zonder tussendoor op te laden op een volle ‘tank’ kunt rijden, is geen belemmering meer. De Audi e-tron heeft namelijk een actieradius van ruim 400 kilometer. Dit geeft u veel speling, waardoor u voordat u de weg op gaat mooie locaties kunt uitzoeken om te ‘tanken’. U kunt de gekozen laadstations eenvoudig toevoegen in de navigatie.

  Meer over Audi e-tron
 • 563x317-ionity_image_7.jpg
  Kan ik in het buitenland mijn elektrische auto opladen?

  Binnen heel Europa kunt u, zowel onderweg als op uw vakantiebestemming, comfortabel gebruik maken van publieke laadpalen. De Shuttel mobiliteitskaart geeft u toegang tot meer dan 65.000 laadpunten, verspreid over zestien landen in heel Europa. Langs de belangrijkste Europese snelwegen kunt u daarnaast ook profiteren van de snelladers binnen het IONITY-netwerk.
  Check in met uw laaddruppel en laad de auto binnen een half uurtje op!

  Meer over opladen
Laadkabels

Zijn laadkabels universeel?

Laadkabels zijn zo goed als universeel. Bijna alle laadstations in Europa zijn geschikt voor de zogeheten Mennekes Type 2 laadkabel. Laadstations die alleen vertrouwen op de Type 3 laadkabel komen sporadisch in Frankrijk en Italië voor. Mocht u op vakantie gaan naar een van deze landen, houd dan de MMI navigatie goed in de gaten. Zo kunt u gemakkelijk zien van welke laadkabel de desbetreffende oplaadlocatie gebruik maakt.

Op reis met de elektrische auto en caravan

Een van de unieke voordelen van de Audi e-tron is dat de auto de mogelijkheid biedt om een trekhaak te bevestigen. Dit was een veelgenoemde reden voor kampeerders om niet over te stappen op elektrisch rijden.

Op reis met de elektrische auto en caravan

Waarom de meeste elektrische automerken geen caravan kunnen trekken? Dat heeft te maken met de volgende drie factoren:

 • Het gewicht van een caravan, boot of aanhanger beperkt de actieradius.
 • Elektrische auto’s hebben een behoorlijk zwaar accupakket; extra gewicht achter de auto zorgt voor een langere remweg, dit kan gevaarlijke situaties opleveren.
 • De plaatsing van de batterij: tijdens een ongeval kan de accu door de trekhaak doorspiest worden, wat tot een ontploffing kan leiden.

Het trekken van het gewicht van een caravan, boot of aanhanger is voor de e-tron geen probleem. Kampeerders kunnen hierdoor veilig met de elektrische auto en caravan op weg!