e-tron > Home > Audi Nederland
  • stage_exterior_front.jpg
e-tron

e-tron

Verandert de wereld. Niet het dagelijks leven.

Audi werkt onder hoge druk aan de mobiliteit van de toekomst. Er zijn heel wat uitdagingen: verstedelijking, een grote vraag naar grondstoffen, digitalisering en duurzaamheid. Audi e-tron is het antwoord van Audi op de uitdagingen van vandaag en morgen. Ons doel: CO₂-neutrale mobiliteit.

De onlangs onthulde Audi e-tron de eerste 100% elektrische Audi. Het is geen geheim hoe de toekomstige elektromobiliteit eruit komt te zien bij het merk met de vier ringen, want de Audi e-tron quattro en de Audi e-tron Sportback concept vertellen het verhaal dat komen gaat. Het zijn dan ook twee belangrijke mijlpalen in de evolutie van e-tron.

Audi e-tron aandrijving
Wat is e-tron eigenlijk?

e-tron betekent rijplezier en onbeperkt gebruiksgemak door een elektrische aandrijflijn. Die kan in plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s zitten. Ook alle andere oplossingen die van belang zijn voor toekomstige elektromobiliteit, vallen eronder.

Meer over opladen en tanken

Audi e-tron concepts
Spanning en emotie.

The next big thing: een volledig elektrisch productiemodel van Audi en twee showcars geven zicht op de toekomst van elektrische mobiliteit bij het merk met de vier ringen. De Audi e-tron GT concept en de Audi e-tron Sportback concept zijn twee belangrijke mijlpalen uit de e-tron evolutie.

Audi e-tron

Of u nu door de stad rijdt of met vrienden onderweg bent naar de zeilboot, de Audi e-tron is er geschikt voor. De eerste fully electric Audi is niet alleen sportief, maar ook net zo veelzijdig inzetbaar als een auto met brandstofmotor. De twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving van de Audi e-tron zorgen voor opmerkelijke prestaties en goede rijeigenschappen.

Audi e-tron Sportback prototype.

Audi e-tron GT concept.

Een echte electrische Gran Turismo

Audi presenteerde op de Los Angeles Auto Show 2018 de Audi e-tron GT concept. Op basis van dit studiemodel volgt in 2020 een productieversie van een volledig elektrische vierdeurs coupé.

De Audi e-tron GT komt in 2020 op de markt, na de recent geïntroduceerde Audi e-tron SUV en de Audi e-tron Sportback, die voor volgend jaar op de agenda staat.