Audi ultra modellen > Audi ultra - redirect naar homepage > Home > Audi Nederland

Audi ultra modellen

  • 1400x438_AA8_151001.jpg
1400x438_AA8_151001.jpg

Mobiliteit aan de eisen van vandaag en morgen aanpassen en de schijnbare tegenstelling opheffen tussen sportiviteit en efficiency is een van de belangrijkste uitdagingen voor de mobiliteit van de toekomst.

Technologieën zoals gewichtsreductie dankzij innovatieve carrosserieconstructies, een gunstige stroomlijn, terugwinning van remenergie en nieuwe motoren verbeteren de efficiency en dragen ook bij aan minder CO2-uitstoot. De versie die binnen een modelreeks uitblinkt op dit gebied, krijgt het ultra-label. Anders gezegd: dit zijn auto's die duurzame mobiliteit mogelijk maken zonder beperkingen op het gebied van rijdynamiek en comfort.
Excelleren in transmissies
256x144_AA6_D_141004(1).jpg
Efficiency heeft geen invloed op de dynamiek, in elk geval niet in een Audi ultra. Dankzij het forse motorkoppel zijn de overbrengingsverhoudingen van de hogere versnellingen gemakkelijk langer te maken. Daardoor pakt de motor bij lagere toerentallen nog steeds sportief vlot op, terwijl het verbruik daalt. Een voorbeeld: de Audi A6 2.0 TDI ultra met 110 kW (150 pk) komt met zijn innovatieve 7-traps S tronic in de Limousine tot een bijzonder lage CO2-waarde van 109 gram per afgelegde kilometer. U ziet het: een grote voorsprong is ook in grammen uit te drukken.
Energiebesparende functies
256x144_AA6_A_141001.jpg
De Audi ultra modellen danken hun zuinigheid niet aan één bepaalde technologie, maar aan een heel arsenaal daarvan. Zo zorgt de recuperatiefunctie ervoor dat de remenergie aan boord blijft en opnieuw van pas komt tijdens accelereren. Het start-stopsysteem schakelt voor verkeerslichten en in de file de motor uit en laat deze op tijd weer aanslaan. De efficiencystand van Audi drive select® anticipeert en bespaart brandstof. Verder toont het bestuurdersinformatiesysteem het gunstigste moment om op te schakelen. Zo worden tankpauzes steeds zeldzamer.
Gunstige stroomlijn
256x144_AA5_141001.jpg
Ook de Audi ultra modellen hebben het strakke design dat bekend is van Audi. Het is knap van het merk met de vier ringen dat die fraaie lijnen medeverantwoordelijk zijn voor de toegenomen efficiency. In de Audi windtunnel is de aerodynamica van de ultra-versies aangescherpt, want minder luchtweerstand is gunstig voor het verbruik. Verder hebben de meeste Audi ultra modellen een lagere cW-waarde dankzij een verlaagd onderstel en banden met minder rolweerstand. Andere specifieke details, zoals de dorpelverbredingen op de Audi A3 TDI ultra en de achterspoiler op de Audi A4 Limousine ultra, doen daar nog een schepje bovenop. Mede hierdoor komt u verder op een liter brandstof.
Audi bouwt lichter
256x144_ADIV_141022.jpg
Audi maakt werk van gewichtsbesparing. Daar ziet u niets van, maar u ervaart het wel. Het begon in 1994 met het revolutionaire Audi Space Frame®, de lichtere carrosseriestructuur van de Audi A8. Tegenwoordig speelt gewichtsreductie op elk gebied een rol. Lichtere materialen, slimme constructies en andere productieprocessen zorgen voor minder materiaalgebruik. Daarmee doorbreekt Audi de gewichtsspiraal, want als het ene onderdeel lichter is, kan het andere dat vaak ook zijn.
Verbruik en emissies

Elke Audi met het ultra-label is extra zuinig. Hoe gunstig het verbruik is, valt te lezen op de modelpagina's waarop de overzichten met de beschikbare motoren staan.

Bij het bestuderen van die cijfers is het altijd verstandig om het volgende in het achterhoofd te houden: het brandstofverbruik en de CO2-emissie alsmede afwijkingen van de vermelde waarden zijn niet alleen afhankelijk van de efficiency waarmee de auto de brandstof benut, maar ook van de rijstijl en andere niet-technische factoren. De waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-emissie gelden met de standaard velgen en banden. Deze waarden kunnen anders zijn met andere velg- en bandenmaten. CO2 is het drijfgas dat hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. De waarden zijn bepaald met de voorgeschreven meetmethode. De waarden hebben geen betrekking op één bepaalde auto en zijn ook niet gekoppeld aan ons aanbod, maar dienen alleen om een vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende uitvoeringen.