TT RS Coupé en TT RS Roadster > Home > Audi Nederland

De nieuwe TT RS Coupé

TT RS Coupé en TT RS Roadster

Adembenemend

De TT RS Coupé en TT RS Roadster zijn adembenemende bolides. Hun nieuw ontwikkelde 5-cilindermotor draagt met een indrukwekkende sound bij aan de toch al geweldige rijbeleving. Met een vermogen van 294 kW (400 pk) en een koppel van 480 Nm is aan kracht geen gebrek, getuige ook de acceleratietijden van 0 naar 100 km/h in slechts 3,7 (Coupé) en 3,9 seconden (Roadster). De topsnelheid bedraagt 250 km/h en optioneel 280 km/h. Maak nader kennis met dit Audi designicoon dat rijkelijk is voorzien van aantrekkelijke RS-kenmerken.

Een designicoon

1920x1080_ATTRS_161005_coupe.jpg
1920x1080_ATTRS_161003.jpg

De Audi TT is al meer dan 15 jaar beroemd vanwege zijn sportieve en vooruitstrevende design. De huidige, derde generatie van de Audi TT debuteerde in 2014. Het model oogt strak en gespierd, is sportief en lijkt altijd klaar voor actie. Voor de actuele TT hebben de ontwerpers de herkenbare lijnen van de oer-TT uit 1998 op nieuwe wijze geïnterpreteerd en aangevuld met dynamische facetten. Bij de TT RS zijn die karaktertrekken dan weer aangevuld met typische RS-kenmerken.

Audi TT RS Coupé

Hij oogt krachtdadig en sportief en zijn prestaties zijn daarmee in overeenstemming. Diverse details verraden al aan de buitenkant dat hier een serieuze topsporter op wielen staat. Zo zijn de spiegelbehuizingen van koolstofvezel en vallen de grote luchtinlaten en dubbele ovale uitlaten in de RS-bumpers op. De achtzuiger remklauwen van de krachtige reminstallatie krijgen naar wens een mooie rode accentuering.

Audi TT RS Roadster

Wie de TT RS van zijn zonnigste kant wil zien, kan het beste voor de TT RS Roadster kiezen. Bovendien heeft u dan met geopende softtop het bijkomend voordeel van extra luistergenot. Stelt u zich dat eens voor op fraaie rijderswegen in de Ardennen of Eifel. U kunt op het allerlaatste moment beslissen wat u doet, want de softtop opent en sluit in 10 seconden. Dit werkt tot 50 m/h. Op de optielijst prijken een elektrisch windscherm en hoofdruimteverwarming voor de standaard RS-sportstoelen. Voor de rest heeft de TT RS Roadster alle sportieve uiterlijke kenmerken die ook de Coupé bezit, inclusief een groot quattro-logo onderin de honingraatstructuur Singleframe en de typerende forse luchtinlaten in de voorbumper.