1300x551__TTC140107_large.jpg

De evolutie van een designicoon.

Al meer dan vijftien jaar staat de Audi TT bekend om zijn sportieve en vooruitstrevende design. In 2014 presenteerde Audi de derde generatie van de TT Coupé. Strak en gespierd, sportief en klaar voor actie: voor de nieuwe TT hebben de ontwerpers de herkenbare lijnen van de oer-TT uit 1998 op nieuwe wijze geïnterpreteerd en aangevuld met dynamische facetten.

Concept car Op de IAA van 1995 presenteerde Audi voor het eerst de TT Coupé showcar, die vanaf 1998 als eerste generatie Audi TT bijna ongewijzigd de wegen veroverde. Wat toen gold, is nog steeds waar: de Audi TT is vooral in trek bij klanten uit progressieve kringen.
Nog dynamischer De tweede generatie van de Audi TT, die vanaf 2006 leverbaar was, werd qua design nog meer in het modelportfolio geïntegreerd. Bovendien groeide de Audi TT uit tot een volwaardige sportauto dankzij de komst van de TTS en TT TS, toepassing van een hybridevorm van het Audi Space Frame, turbopower en de S tronic alsmede toegenomen rijdynamiek.
750x410_TTC140106_large.jpg
Onmiskenbaar sportief De derde generatie van de Audi TT transfereert de iconografie van de eerste Audi TT naar het jaar 2014. Daarbij combineert de nieuwe Audi TT Coupé een geheel eigen design met wederom toegenomen sportiviteit en de nieuwste assistentiesystemen. Veel designdetails herinneren bewust aan de klassieker van de eerste generatie. Horizontale lijnen aan de voorzijde benadrukken de dynamische uitstraling. De plastisch uitgewerkte spatbordcontouren in de vorm van een dynamische lijn zorgen er in combinatie met de portieren voor dat het licht breekt. De achterste portierhoeken zijn zacht afgerond. De brede spatbordranden vormen eigen objecten, alsof ze los gemonteerd zijn. De voorste spatbordrand doorbreekt de motorkapnaden. Die naad gaat in het portier over in de schouderlijn die tot aan de achterkant vrijwel horizontaal blijft en daar elegant uitkomt in het achterlicht. De lage raampartijen zijn eveneens geïnspireerd op de eerste TT. Een lichte knik in het acherraam accentueert de C-stijl. De Singleframe-grille is met zijn zes hoeken zeer breed en laag getekend. Plastisch vormgegeven vlakken verbinden die grille met de koplampen. Dat zijn nou typisch details die het design van de nieuwe TT Coupé bepalen.
750x410_TTC140108_large.jpg