Audi SUV > De SUV modellen van Audi > Home > Audi Nederland

Audi SUV

 • headerbeeld-Q-modellen.jpg
headerbeeld-Q-modellen.jpg

Een SUV van Audi biedt alles wat u wenst

De SUV is een van de populairste typen auto’s. Een SUV biedt namelijk alles wat hedendaagse automobilisten zoeken: een vlotte, stoere uitstraling, veel ruimte en een veilig gevoel op de weg. Logisch dat SUV’s populairder zijn dan ooit. Bij Audi zijn ze te herkennen aan de Q in de naam. Audi heeft een uitgebreid gamma met Q-modellen.

Wat is een SUV? Wat is een Sports Utility Vehicle?

SUV staat voor Sports Utility Vehicle. Zoals deze naam doet vermoeden, is deze eind vorige eeuw overgewaaid uit de Verenigde Staten. De term SUV is bedacht om pure terreinwagens te onderscheiden van luxe afgeleiden die ook op de weg hun mannetje staan. Een Audi met Q in zijn naam en quattro vierwielaandrijving is heus tot veel in staat op onverharde wegen, maar een SUV komt toch vooral tot zijn recht op gewone wegen, al dan niet nat van de regen of glad door sneeuw en ijs.
De definitie van een SUV is een auto met een hogere carrosserie, een hogere instap en een ruim interieur. Een SUV is een ideale gezinsauto.
 • 563x317_0008_AQ5_D_161004.jpg
  Wat zijn de voordelen van een SUV?

  Een SUV combineert veel sterke kanten in één auto. Zo doet de ruimte binnenin denken aan die van een stationcar of MPV (ruimtewagen). Doordat de stoelen hoger staan, gaan instappen en uitstappen gemakkelijk. Een SUV is dus een auto met een hoge zit, waardoor er goed overzicht is. De weg en andere verkeersdeelnemers zijn beter te zien vanachter het stuur van een SUV. Dit is ook heel belangrijk voor het gevoel van veiligheid in een SUV. De Audi dealers merken dat mannen en vrouwen, jonge en oudere automobilisten de pluspunten van dit type auto waarderen. Bovendien vallen particuliere kopers en leaserijders voor de stoere uitstraling van een SUV.

  In de dagelijkse praktijk blinkt de SUV uit door het gemak waarmee volwassenen en kinderen in- en uitstappen en uit het raam kunnen kijken. In de grote kofferbak passen moeiteloos veel boodschappen en de laadvloer zit aangenaam hoog. Parkeren is eenvoudig door het goede overzicht en de handige afmetingen, want een SUV is wel hoger, maar meestal niet langer dan andere auto’s.

  SUV modellen overzicht

Wat zijn de pluspunten van een SUV van Audi?

Audi levert een SUV voor elke smaak. De modelaanduiding begint altijd met een Q. Voorbeelden zijn de Audi Q2, Q3, Q5 en Q7. Daar komen in de toekomst nog meer Q-modellen bij. Een SUV van Audi blinkt uit door zijn strakke design en onberispelijke afwerking. Een Audi SUV is een premium auto, die in zijn segment het beste vertegenwoordigt: topkwaliteit, luxe, goede prestaties en de mogelijkheid om de auto tot in elk detail te personaliseren. Er is een ruime keuze aan motoren. Populair zijn vier- en zescilinder TFSI- en TDI-krachtbronnen met handbak, S tronic automaat of tiptronic automaat. Ook kan Audi een SUV als plug-in hybride leveren, de e-tron. In 2018 komt zelfs een 100% elektrische SUV van Audi op de markt. De uitrusting bepaalt u in hoge mate zelf, want personaliseren is bij Audi tot in elk detail mogelijk. Het summum van een eigen aankleding wordt gevormd door de lakkleuren en lederen bekleding van Audi exclusive.

Een Audi SUV heeft een modern en tijdloos ontwerp dat het goed doet op de zakelijke markt. Er zijn heel veel manieren om een Q-model van Audi persoonlijk aan te kleden, bijvoorbeeld met S line, lederen bekleding, MMI navigatie en meer.
 • 563x317_0015_AQ2_161020.jpg
  Welke SUV’s van Audi zijn er?

  De SUV modellen van Audi zijn populair. Daarom komen er steeds meer op de markt. De actuele modellen staan op de speciale SUV-pagina. Van daaruit klikt u eenvoudig door naar de modelpagina’s en kunt u online uw favoriete Audi SUV configureren. Van de compacte Q2 tot aan de grote Q7: er is altijd een Audi SUV die bij u past. Vergeet ook niet bij de direct leverbare auto’s te kijken, want misschien kan een Audi dealer wel een model uit voorraad leveren, zodat u snel in uw nieuwe Audi rijdt. Tot slot wijzen we u nog op de interessante Audi occasions. Bekijk de voorraad om te zien welke tweedehands SUV van Audi binnen uw budget valt.

 • 563x317_AQ7_D_171008.jpg
  Is een SUV altijd een 4x4?

  Een Sports Utility Vehicle is vaak een 4x4, maar dat hoeft niet.

  Uit de aanwezigheid van vierwielaandrijving blijkt de familieband met terreinauto’s. Aangezien SUV’s vaak vanwege hun gebruiksgemak en uitstraling worden gekocht en meestal op asfalt rijden, is tweewielaandrijving voor veel automobilisten voldoende.

  Audi is beroemd om de quattro vierwielaandrijving en elke SUV van het merk is er daarom ook als quattro.

  Bovendien levert Audi SUV’s met voorwielaandrijving. Zo zijn de Audi Q2, Q3 en Q5 er met voorwielaangedreven wielen.

Is een SUV een goede caravantrekker?

De SUV is een ideale trekauto. Zo mogen de meeste uitvoeringen van de Audi Q5 een geremde aanhanger van 2.400 kilo trekken. De kogeldruk is 100 kg, zodat sprake is van een stabiel weggedrag. De grootste SUV van Audi, de Q7, heeft met adaptive air suspension luchtvering een maximale kogeldruk van maar liefst 140 kg, gecombineerd met een maximale aanhangerlast van 3.500 kilogram. Ideaal voor een paardentrailer, boot of grote caravan.

Dankzij de krachtige benzine- en dieselmotoren, die niet alleen voldoende pk’s hebben maar vooral ook uitblinken door veel trekkracht, zijn hellingen geen probleem. Een Audi SUV met quattro aandrijving verdeelt de kracht van de motor evenwichtig over alle vier de wielen, zodat de totale combinatie gemakkelijk vanuit stilstand wegrijdt. Onder het rijden zorgt de quattro vierwielaandrijving ervoor dat de Audi het motorvermogen en koppel zo gunstig mogelijk via de voor- en achteras gebruikt.