• SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Consumentenadviesprijs:
  € 162.200,00
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  7,8 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  206–204 g/km
 • RS Q8
  RS Q8
  Consumentenadviesprijs:
  € 199.700,00
  De Audi RS Q8 is het nieuwe topmodel binnen Audi’s Q-serie. Hij combineert de power van RS met de stijl van een premium coupé en flexibiliteit van een grote SUV.
  Gemiddeld brandstofverbruik:
  12,1 l/100 km
  Gemiddelde CO2 emissie:
  277–276 g/km
RS Q8 > Q8 > Home > Audi Nederland
RS Q8

RS Q8

Vanaf € 199.700,00

De nieuwe Audi RS Q8
is het sportiefste Q-model

De 441 kW/600 pk sterke Audi RS Q8 is de krachtigste SUV-coupé van Audi Sport. Hij presteert zoals u dat van een Audi RS-model mag verwachten en toont zich daarnaast bijzonder veelzijdig en flexibel. Van rustig tot sportief rijden – de RS Q8 is een alleskunner. Ook op designgebied, want de mogelijkheden voor personalisering zijn ongekend.

Topprestaties in beeld gebracht

Alle foto's downloaden.
00:00 | 00:00
 • De octagonale singleframe-grille met glimmend RS-honingraatrooster is een karakteristiek herkenningspunt aan de voorkant.

 • Met zijn 441 kW/600 pk sterke 4.0 V8-motor is de Audi RS Q8 de krachtigste SUV-coupé van Audi Sport.

 • Door het grote glasoppervlak van het optionele panoramadak bereikt veel licht het interieur van de Audi RS Q8.

 • De optionele RS-matrix-ledkoplampen met hun donkere behuizingen produceren zeer veel licht.

 • De aflopende daklijn benadrukt het sportieve karakter van de Audi RS Q8.

 • Van de optielijst: 23-inch lichtmetalen velgen in 5-Y-spaak-rotor-design en RS keramische remmen.

 • Supersnel en bijzonder praktisch, want met een bagagevolume van maximaal 1.755 liter kan er heel veel mee in de Audi RS Q8.

 • Het interieur van de Audi RS Q8 heeft precies de uitstraling die u van een snelle Audi verwacht.

 • De graphics van de standaard Audi virtual cockpit zijn aangepast aan de RS.

De getallen achter de topprestaties

Vermogen

441

kW

(600 pk)

Acceleratie

3,8

s

0 naar 100 km/h

Koppel

800

Nm

Van 2.200 tot 4.500 1/min

De 4.0 V8-motor zorgt
voor sensatie op afroep

Volg uw hart. De Audi RS Q8 is uw ideale bondgenoot. De 4-liter V8-TFSI-motor levert 441 kW/600 pk en een koppel van 800 Newtonmeter. Die kracht bereikt via de 8-traps tiptronic automaat en de quattro permanente vierwielaandrijving het asfalt. Een sprint van 0 naar 100 km/h in 3,8 seconden gaat nooit vervelen. Tegelijkertijd is dit een auto van zijn tijd, getuige de 48-volt mildehybridetechniek voor extra efficiency. Daarnaast is er de cylinder-on-demand-technologie, die bij lagere motorbelasting vier cilinders op non-actief stelt en zo brandstof bespaart. Het gemiddeld brandstofverbruik is 12,1 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 276-277 g/km.

De Audi RS Q8 sprint een bergweg omhoog.

Voorkant Audi RS Q8

Een slimme manier om
zijn prestaties te benutten

Een enorm vermogen is een ding, die kracht daadwerkelijk gebruiken iets anders. Daarom heeft de Audi RS Q8 om te beginnen quattro permanente vierwielaandrijving, die naar wens is uit te breiden met een sportdifferentieel. In dat geval zorgt torque vectoring ervoor dat het aandrijfkoppel per wiel is te doseren. Daarnaast is er de standaard ‘adaptive air suspension sport’-luchtvering met speciale RS-setup. Ook standaard is vierwielbesturing, voor extra wendbaarheid en stabiliteit. De optionele elektromechanische rolstabilisatie doet er nog een schepje bovenop voor de rijdynamiek en dat voelt u vooral in bochten. Het rijkarakter is overigens aan te passen via de standen van Audi drive select. Onder de ‘RS Mode’-stuurknop zit een technische configuratie die met één keer indrukken is op te roepen. Tot slot wijzen we u erop dat de topsnelheid van de Audi RS Q8 optioneel is te verhogen van 250 km/h tot 305 km/h.

Voorkant Audi RS Q8
Lees verder over de wielen en remmen
Kies voor een zwarte exterieurafwerking

Een ruim en sportief
RS-interieur

U weet wat u wilt en gaat recht op uw doel af. De Audi RS Q8 doet dat ook door trouw te blijven aan zijn dynamische karakter. Dat is goed te zien in het strak getekende interieur. Het slanke dashboard met zijn voornamelijk horizontale lijnen draagt bij aan de ruimtelijke beleving. De brede, symmetrische middenconsole is prominent aanwezig. Dashboard en console zijn afgewerkt met carbon in een matte tint met keperstructuur. De standaard sportstoelen met gepreegde RS-logo’s bieden goede zijdelingse steun, ook met een vlotte rijstijl. Dit meubilair is bekleed met zwart alcantara en leder. Afgebeeld zijn de optionele RS-sportstoelen met geperforeerd leder Valcona met stiksels in honingraatpatroon. Voor de detailafwerking komen de optionele RS-designpakketten in beeld, met grijze of rode accenten. De contrasterende stiksels op het alcantara en leder passen perfect in de sportieve ambiance.

Interieur Audi RS Q8
Interieur Audi RS Q8

Een volledig digitaal dashboard

In het interieur van de Audi RS Q8 ondersteunen digitale technieken u op alle mogelijke manieren. De standaard Audi virtual cockpit heeft een indeling die specifiek is voor de RS. U kunt onder meer het koppel en vermogen, de acceleratiewaarden, rondetijden en g-krachten aflezen.

Audi virtual cockpit in de Audi RS Q8

Zeer goede prestaties
en dagelijkse bruikbaarheid

De Audi RS Q8 is van alle markten thuis. Zijn indrukwekkende prestaties trekken de meeste aandacht, maar laten we zijn praktische kanten niet vergeten. Klap de rugleuningen van de achterbank neer en er ontstaat een bagagevolume van maar liefst 1.755 liter. Die achterbank is standaard verschuifbaar, voor extra beenruimte of een grotere kofferbak.