Dit driefase 22 kW-laadsysteem heeft de volgende kenmerken:
  • Een bedieningspaneel met 5 inch touchscreen.
  • Een kabel met stekker voor aansluiting op de auto (keuze uit 2,5 en 7,5 meter).
  • Een aansluitkabel voor een huishoudstopcontact en eentje voor een CEE-stopcontact.
  • De afsluitbare wandhouder Clip.
  • Beveiliging met pincode.
  • Software-updates.
  • Een geïntegreerde verbruiksmeter.
  • Koppeling mogelijk met een energiemanagementsysteem in uw huis.


Dynamic load balancing.
Het e-tron laadsysteem Connect communiceert met een compatibel energiemanagementsysteem in huis. Indien nodig stuurt de lader minder stroom naar de auto, bijvoorbeeld als huishoudelijke apparatuur aanstaat die veel stroom verbruikt. Zodra andere elektrische apparaten worden uitgeschakeld, gaat de Connect-lader weer over op de maximaal verantwoorde belasting. Het systeem voorkomt dus overbelasting. Lees ook de disclaimer onderaan deze pagina.

Smart charging
Met de gewenste vertrektijd als uitgangspunt wordt de auto zoveel mogelijk opgeladen op momenten dat de stroom het minst kost. De vertrektijd is in de auto en in de myAudi-app in te stellen. Het e-tron laadsysteem Connect bepaalt de laadmomenten mede op basis van het dubbeltarief (dag- en nachtstroom). Dit hangt vanzelfsprekend af van uw energiecontract. Lees ook de disclaimer onderaan deze pagina.

Geïntegreerde verbruiksmeter
Het e-tron laadsysteem Connect houdt het aantal verbruikte kilowatts bij, wat handig is voor de auto-administratie, bijvoorbeeld om kosten te declareren bij de werkgever. De laadgeschiedenis is in myAudi beschikbaar en vanuit de app of website via e-mail te verzenden.

Stroom rechtstreeks van uw zonnepanelen in de autoaccu
Met een dak vol zonnepanelen is uw auto extra milieuvriendelijk en nog goedkoper op te laden. Op basis van de zonverwachting en de ingestelde vertrektijd bepaalt het e-tron laadsysteem Connect de laadstrategie. De vertrektijd is in de auto en in de myAudi-app in te stellen. Lees ook de disclaimer onderaan deze pagina.

Beveiliging met pincode
Het e-tron laadsysteem Connect is met een viercijferige pincode te beveiligen tegen onbevoegd gebruik.

Software-updates
Het e-tron laadsysteem Connect wordt automatisch bijgewerkt met software-updates.

Disclaimer:
Voor smart charging, gebruik van zonnestroom en load balancing is een energiemanagementsysteem nodig. Audi levert dit niet. Compatibele energiemanagementsystemen worden door diverse leveranciers aangeboden. Uw Audi-dealer weet welke merken en modellen het beste samenwerken met het e-tron laadsysteem Connect.

Het laadvermogen* is afhankelijk van het stekkertype, de netspanning, het aantal beschikbare stroomfasen en de specifieke elektrische installatie bij u thuis. Daarom kan het laadvermogen* lager zijn dan het maximale laadvermoge*n van de auto.

Opm.: Voor thuis opladen met maximaal 22 kW heeft uw auto de optionele 22 kW AC-boordlader nodig. Standaard is een 11 kW lader. Verder is thuis een stroomaansluiting van 3 x 35A of zwaarder nodig.

Het e-tron laadsysteem Connect 22 kW is alleen te bestellen i.c.m. de wandhouder Clip.