Met de parkeerassistent is het snel en prettig inparkeren.

Ondersteunt met stuurbewegingen bij in- en uitparkeren. Het systeem zoekt met ultrasone sensoren naar geschikte parkeerplekken langs de weg. Berekening van de ideale inparkeermanoeuvre (vooruit en achteruit) voor vakken dwars op de weg en van de ideale in- en uitparkeermanoeuvre voor vakken parallel aan de weg.

Het systeem stuurt volledig zelfstandig. U volgt de aanwijzingen op het scherm en zet de pook in de juiste versnelling, geeft gas of remt en let op de inparkeermanoeuvre. De techniek ondersteunt ook steken als de manoeuvre niet in één keer kan. Dankzij lijnen op het beeldscherm die meebewegen met het stuur kunt u inschatten of naast de auto genoeg ruimte is.

U start het zoeken naar parkeerplekken vanaf het onderste MMI touch response-scherm of met geactiveerde parkeersensoren vanaf het bovenste MMI touch response-scherm.

Goed om te weten: deze systemen werken alleen binnen de technische mogelijkheden. Ze zijn er om u te ondersteunen. U blijft zelf verantwoordelijk, onder andere door goed op te letten in het verkeer.

Audi biedt de mogelijkheid om opties achteraf aan uw auto toe te voegen. Dit kan in de myAudi-shop die u vindt in de myAudi-app en in de online portal. U bepaalt zelf de gebruiksduur van de optie.
De voordelen
  • Helpt bij het vinden van een geschikte parkeerplek langs de weg.
  • Ondersteunt steken als de manoeuvre niet in één keer kan.
  • Waarschuwt voor hindernissen naast de auto.
  • Berekent de inparkeermanoeuvre voor vakken parallel aan en dwars op de weg.
  • Berekent de uitparkeermanoeuvre voor vakken parallel aan de weg.