Assistentiepakket Parking met parkeerassistent plus

In assistentiepakket Parking met parkeerassistent plus zijn geavanceerde rijhulpsystemen samengebracht die van pas komen tijdens parkeren en manoeuvreren.

De auto zelfstandig laten inparkeren en uitparkeren werkt met de P-knop. Sturen, snelheid maken, remmen en het systeem na afloop uitschakelen gaan allemaal automatisch. U dient wel zelf op te letten of alles veilig en goed verloopt. Voor extra parkeergemak zijn er de omgevingscamera's die rondom een aansluitend beeld geven. Verder is een manoeuvreerassistent inbegrepen.

In assistentiepakket Parking met parkeerassistent plus zitten:

  • Parkeerassistent incl. parkeerhulp plus
  • Parkeerassistent plus
  • Omgevingscamera's
  • Manoeuvreerassistent

Kijk voor gedetailleerde informatie bij de afzonderlijke beschrijvingen van alle opties.

Met de parkeerassistent plus kunt u:
  • Vooruit en achteruit inparkeren in vakken parallel aan de weg en dwars op de weg
  • Uitparkeren uit vakken parallel aan de weg


De ‘parkeerassistent plus’ werkt via de P-knop in de middenconsole. U moet deze knop constant ingedrukt houden om de auto het parkeerwerk te laten doen. U dient zelf op te letten of alles veilig en goed verloopt. De auto stopt zelf voor een obstakel.

De auto houdt de directe omgeving constant nauwkeurig in de gaten. Zijn informatie verkrijgt hij van twaalf ultrasone sensoren en een slim algoritme dat de informatie van de 360° camera's verwerkt.

Ook de manoeuvreerassistent helpt met parkeren en manoeuvreren. Op basis van de input van de ultrasone sensoren en camera’s reageert de auto op bewegende en stilstaande objecten van 10 centimeter of groter. Voorbeelden zijn een pilaar in een parkeergarage en een rijdende auto. Met een stuurimpuls als waarschuwing en automatisch remmen wordt een botsing voorkomen, op voorwaarde dat u niet sneller dan 10 km/h rijdt.


Goed om te weten: deze systemen werken alleen binnen de technische mogelijkheden. Ze zijn er om u te ondersteunen. U blijft zelf verantwoordelijk, onder andere door goed op te letten in het verkeer.

U stuurt het parkeerproces aan door de P-knop permanent ingedrukt te houden. Kijk zelf altijd goed mee wat er gebeurt.
cf96a2b1-0c00-4f71-97fd-1bbdb6dfbaf9.jpg

Parkeerassistent incl. parkeerhulp plus

aafb138f-36fe-4714-8735-24f1bbdd574f.jpg

MMI navigatie plus met MMI touch response

b5e55dda-f03b-4d13-b680-1d27ab1979b6.jpg

Omgevingscamera's