Het veelzijdig inzetbare kinderzitje met scheidbare zitting en rugleuning. 

Het kinderzitje Kidfix XP is voor kinderen met een gewicht van 15 tot 36 kg resp. een leeftijd tussen ca. 3,5 en 12 jaar geschikt. De zitting en de rugleuning kunnen worden gescheiden. De zitting kan voor kinderen vanaf 22 kg ook zonder rugleuning worden gebruikt. De wet schrijft voor dat voor kinderen tussen 15 en 22 kg het complete kinderzitje met zitting en rugleuning moet worden gebruikt. Het kinderzitje kan worden bevestigd met de 3-puntsgordel van de wagen en met de Isofix-bevestigingen of alleen met de 3-puntsgordel.

De verstelbare hoofdsteun is individueel op de lengte van het kind instelbaar. De bovenste gordeldoorvoer zit aan de hoofdsteun van het kinderzitje. Als de hoogte van de hoofdsteun wordt gewijzigd, wordt de gordeldoorvoer automatisch aangepast. De gordel bevindt zich daardoor, passend bij de lengte van het kind, altijd op een correcte positie. Als het kind tijdens het rijden in slaap valt, steunt de ergonomische vorm van de hoofdsteun het hoofd van het kind. De V-vormige rugleuning biedt onafhankelijk van de lengte van het kind voldoende ruimte bij de rug en de schouders. De schuine stand van de rugleuning van het kinderzitje kan met de uittrekbare Isofix-traverse aan de hoek van de rugleuning van de autostoel worden aangepast. Daardoor ontstaat er voor het kind een aangename zithouding. 

Het kinderzitje Kidfix XP is goedgekeurd conform de regeling ECE R44. Fabrikanten van autokinderzitjes moeten deze door erkende testcentra laten testen volgens de testnormen van de Economische Commissie voor Europa (ECE). In Duitsland worden deze tests uitgevoerd door DEKRA. Pas als aan alle eisen van de testnorm is voldaan, krijgt het kinderzitje de goedkeuring.

Kleur: zwart/rood

Leveringsomvang:
  • 1 kinderzitje
  • Montagehandleiding
  • Typelijst
Aanwijzingen:
  • Alleen geschikt voor kinderen vanaf een gewicht van 15 kg (ca. 3,5 jaar)
  • Het kinderzitje kan zowel met kinderzitjebevestiging Isofix en gordel als alleen met de gordel worden bevestigd. We adviseren echter uitdrukkelijk om het kinderzitje met Isofix-bevestiging en gordel te bevestigen.

De voordelen
  • Afneembare rugleuning
  • Sportief dynamisch design van de bekleding
  • Eenvoudig afneembare en wasbare bekleding